Hoshi Online Hoshi komentáře u knih

Jak vycvičit draka Jak vycvičit draka Cressida Cowell

Už jsem četla kdysi a teď jsem se ke Škyťákovi znovu vrátila. Za tu dobu jsem zapomněla, o čem ta kniha vlastně je a znovu mě překvapilo, jak se od filmového zpracování liší (ano, už to zde v komentářích bylo několikrát zmiňováno). Bohužel po opětovném čtení mě příběh tolik nebavil, aby dostal plný počet, na čtivosti to však neubírá a zajisté si své čtenáře najde. Do dalších dílů se prozatím pouštět nebudu - třeba jednou.

24.08.2019 4 z 5

Brunclík a lev Brunclík a lev Oldřich Sirovátka

Ani nevím, kde se ta kniha v té mojí knihovně vzala, odkud přišla, kdo jí přinesl, přesto jsem ráda, že jí tam mám. Pověsti jsou čtivé, napsané srozumitelně, jen některá slova budete muset dětem vysvětlit.

09.08.2019 5 z 5

Dům fúrií Dům fúrií Madeleine Roux

Ze začátku jsem byla trochu nesvá, jestli se mi další série od autorky bude líbit tak, jako Asylum. A ono ejhle, Dům fúrií je zatím možná o kapku méně napínavá, ale stejně čtivá a odpočinková. Snad se brzy dočkáme dalších dvou dílů :)

07.06.2019 5 z 5

Povolání: Zaklínačka Povolání: Zaklínačka Olga Gromyko

Už vím, proč jsem si ji tak moc chtěla přečíst, ale netuším, proč jsem to tak dlouho odkládala. Příběh sice krátký, pořádná akce se objeví až ke konci, ale autorka nám ukázala sympatickou Volhu, se kterou dostáváme jiný pohled na svět upírů. Příběh je příjemný, rychle se čte a vykouzlí úsměv na tváři. Nic hlubokomyslného nečekejte, avšak pro odreagování a odpočinek je to výborná volba. Jen mě mrzí, že u nás nevyšly další díly.

05.06.2019 5 z 5

Apage Satanas! Apage Satanas! Vlastimil Vondruška

Znovu jsem se ponořila do čtení knihy od pana Vondrušky a tentokrát se nejprve setkáváme Ludmilou za Vartemberka, se kterou se pomalu ponořujeme do tohoto příjemného, oddychového příběhu. Ale ani Oldřich z Chlumu na sebe nenechá dlouho čekat a než se nadějeme, objevuje se na scéně i s celou svojí družinou. Z příběhu mám dobrý pocit, jen jsem se na konci trochu ztrácela v rodinné historii, ale opětovné čtení odstavců pomohlo.

11.05.2019 5 z 5

Otazníky kolem Naděje Otazníky kolem Naděje Joanna Campbell

Druhé pokračování série Plnokrevník je opět plné něhy, odvahy a naděje. Strach dělá hodně, ale pokud máme naději, odvahu a trpělivost, zvládneme toho hodně :)

10.03.2019 5 z 5

Ledový květ Ledový květ Josefine Ottesen

Tohle bude snad poprvé, co jsem trochu zklamaná. Ilustrace jsou úchvatné, ale příběh trochu pokulhává - něco mi tam chybí. Asi jsem očekával víc, než mi tento příběh s Cornelií nabídl.

04.03.2019 4 z 5

Plamen jasu Plamen jasu Maud Mangold

Další kniha v řadě příběhů W.I.T.C.H., tentokrát v hlavní roli s Taranee. Příběh byl odpočinkový, rychle ubíhal, snadno se četl.. Škoda, že se tyto příběhy již hůře shánějí.

03.03.2019 5 z 5

Hay Lin - Dračí vítr Hay Lin - Dračí vítr Lene Kaaberbøl

Potřebovala jsem si odpočinout a knihy o W.I.T.C.H. jsou pro mě tím pravým. Tentokrát jsem se spolu s Hay Lin v hlavní roli pustila do neznámého světa, který nebyl až tak neznámý, jak se na první pohled zdálo :) A odpočinula jsem si. Až trochu lituji, že tyto příběhy jsou tak krátké ....

02.03.2019 5 z 5

Beznadějný případ Beznadějný případ Jenny Hughes

Beznadějný případ bude pro mě jednou z nejkrásnějších, nejlaskavějších a nejpříjemnějších knih z Pony Clubu, kterou jsem četla. Příběh je velice čtivý, má spád a příjemně jsem si o ní odpočinula. :)

12.02.2019 5 z 5

Tuláček liška Tuláček liška Václav Chaloupek

Jemný, napínavý, dojemný, krátký, čtivý příběh o lišce Tuláčkovi. Četla jsem jej v práci s dětmi a ty byly nadšené, až jsem se trochu divila. Na konci každé kapitoly jsme v textu hledali všechna zvířata a poté si o nich povídali dál... Příjemný zážitek :)

06.02.2019 5 z 5

100 čarodějných způsobů, jak si užít párty 100 čarodějných způsobů, jak si užít párty Conti Giulia

Zajímavé rady :) Ale bohužel si nejsem jistá, jestli by dneska uspěly. Každopádně je to příjemná vzpomínka na dětská léta :)

29.01.2019 4 z 5

Žirafa na pondělí - Ze zápisníku ředitele zoo Žirafa na pondělí - Ze zápisníku ředitele zoo Miroslav Bobek

Znovu jsem se s chutí pustila do Bobkových sloupků nejen o pražské zoo. Jak už bylo v komentářích zmíněno, některé sloupky vám vykouzlí úsměv na tváři, některé ne. Tohle jsou jediné knihy, do kterých se odvažuji psát poznámky :)

08.01.2019 5 z 5

Mrazivý polibek Mrazivý polibek Richelle Mead

Druhý díl byl působivý, čtivý, nabitý akcí a plný překvapení. Konec knihy mě nadchl a asi každý si jej tajně přál.

04.11.2018 5 z 5

Rok na venkově Rok na venkově Magdalena Koziel-Nowak

Další úchvatná kniha od polských ilustrátorů, u které můžete spolu s dětmi vymýšlet tisíce různých příběhů, které se odehrávají na venkově, rozvíjet fantazii nebo po celý rok sledovat, co dělají jednotliví obyvatelé knihy :)

27.10.2018 5 z 5

Následníci - Ostrov ztracených Následníci - Ostrov ztracených Melissa de la Cruz

Chtěla jsem příběh, který nebude náročný, odpočinu si u něj a přečtu si, co se událo ještě před tím, že se čtveřice následníků zloduchů dostala do Auradonu ... A přesně tohle jsem od knihy dostala. Mrzí mě, že u nás nevyšly další díly a že asi budu muset sáhnout po originálech. Škoda ...

27.10.2018 4 z 5

Leonardo da Vinci: minibiografie renesančního vědce a umělce Leonardo da Vinci: minibiografie renesančního vědce a umělce José Morán

Mám moc ráda knihy o renesančním umělci Leonardu. Tato minibiografie je příjemnou, stručnou, bohatě ilustrovanou knihou nejen pro malé čtenáře.

20.09.2018 5 z 5

Následníci - Malin deník Následníci - Malin deník Sara Parriott

Chtěla jsem něco jednoduché, oddechového, něco u čeho bych nemusela myslet. A přesně tohle mi Malin deník dal. Čekala jsem trochu něco jiného, ale i tak jsem spokojená.

20.09.2018 4 z 5

Baba Jaga Baba Jaga An Leysen

Nádherné ilustrace a příjemný příběh o odvaze a laskavosti. Nejsem si jistá, jestli by malé děti neděsily, ale až mi povyroste neteřinka, přečteme si jej spolu :3

30.07.2018 5 z 5

Mumie Mumie Max Allan Collins

Uf.. Proč mi trvalo tak dlouho, než jsem si knihu přečetla? Nechápu. Film miluji tolik let, ale po knize jsem sáhla až nyní. A já děkuji panu Collinsovi za přepsání scénáře do knižní podoby, protože díky němu se vysvětlilo několik situací, které mi ve filmovém zpracování nedávaly smysl. Kniha je velice čtivá, oddechová a moc ráda se k ní jednou zase vrátím.

30.07.2018 5 z 5