hroneczek hroneczek komentáře u knih

Neviditelná Zuzanka Neviditelná Zuzanka Eduard Petiška

Knihu jsme četli na ZŠ, moc se mi líbila a přála jsem si být také neviditelnou, jenže to nešlo tak jednoduše...

13.02.2019 4 z 5

Příběhy z vesMíru Příběhy z vesMíru Anie Songe

Kniha, která přinese do srdce spoustu klidu, pochopení, lásky, odpovědí i otázek, vzpomínek na dětské sny... Přečteno za jedno odpoledne, ke knize se budu vracet, budu jí jednou číst svým dětem, budu v ní stále listovat a obdivovat krásné ilustrace. Děkuji.

26.01.2019 5 z 5

Žijte dlouho, žijte aktivně aneb Komplexní medicína od kosmického lékaře Žijte dlouho, žijte aktivně aneb Komplexní medicína od kosmického lékaře Ivan Pavlovič Neumyvakin

Knihu jsem se dlouho chystala číst, čekala jsem hodně. Ze začátku jsem s panem doktorem souhlasila a osvětlil mi některé věci, o kterých jsem několikrát slyšela, ale nikdy jsem nezkoumala proč. Pak ale přišly na řadu kapitoly, kde jsem si i jako lékařský super laik říkala, že jeho postupy jsou nějaké divné až nebezpečné. Až jsem nakonec přestala s panem doktorem ve všem souhlasit. Možná, že spousta lidí bude jiného názoru, ale kniha pro mne nakonec byla ztrátou času a peněz.

20.01.2019 1 z 5

Srpnový rok Srpnový rok Ludvík Vaculík

Autor krásně, lehce, někdy i úsměvně a naprosto přesně vystihuje situaci tehdejší doby, náladu a očekávání lidí i velkolepou tupou neschopnost a zaostalost SSSR. A hlavně, když vydával své fejetony, musel mít hodně odvahy, klobouk dolů.

26.10.2018 5 z 5

Cukrfree Cukrfree Janina Černá

Tato kuchařka je důkazem, že "zdravé" může být i dobré. A to doslova moc dobré. Líbí se mi i zpracování knihy. Ještě mě čeká dost receptů na vyzkoušení, ale těším se.

17.10.2018 5 z 5

Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček Roman Vaněk

Je pravda, že z předchozí kuchařky Pokladů vaříme více, ale i zde je spousta receptů, na které nedáme dopustit. Vše jasně popsáno, obsahuje i typy a rady nad zlato.

07.08.2018 5 z 5

Nové babiččiny bylinky Nové babiččiny bylinky Dionýz Dugas

Jedna z těch lepších knih o bylinkách - popsány jejich účinky, způsoby použití, kde je najít, jak je poznat, k tomu krásné fotografie, ilustrace a zajímavosti.

12.07.2018 5 z 5

Inferno Inferno Dan Brown

Sice jsou některé situace přitažené za vlasy a není ani reálně možná taková souhra náhod, ale i tak se jedná o napínavou nepředvídatelnou strhující záležitost s překvapivým neočekávaným koncem. A mimochodem - kniha je rozhodně milionkrát lepší, než film. Pokud někdo viděl film bez knihy, pak ho zmatenost celého filmu určitě od přečtení knihy odradí.

11.06.2018 5 z 5

Spasiteľ Spasiteľ Jo Nesbø

Velice zajímavá kniha s ještě lepší zápletkou a konečným rozuzlením. Měla jsem typ na vraha, ale opět mě Nesbe dokonale převezl.

01.01.2018 5 z 5

Muž jenom pro mě Muž jenom pro mě Johanna Lindsey

Opět jedna z knih, kterou jsem četla již dávno, ale pořád si vybavím o čem je, jaké zanechala pocity. Miluju tyhle romanťáky.

18.12.2017 4 z 5

Když ti to udělá radost... Když ti to udělá radost... * antologie

Některé povídky byly dost zvláštní, jiné příjemné, trefné, pravdivé. Nejvíce se mi líbila povídka od Viewegha a pak detektivní od Renčína, i když její závěr mě trochu zklamal, čekala jsem něco reálnějšího.

12.12.2017 3 z 5

Půlnoční slunce Půlnoční slunce Jo Nesbø

Opět Nesbe nezklamal. Rychlé, svižné, spousta zápletek a zvratů. Jen mi zvláštní úkryt hlavního hrdiny v závěru připomíná úkryt hlavního hrdiny v Lovci hlav.

11.12.2017 4 z 5

Marie Antoinetta: Strmý pád Marie Antoinetta: Strmý pád Juliet Grey

Celá trilogie vykresluje všem známou Madame Deficit v lidském, mateřském, milujícím podání, takovou, jaká skutečně byla. O posledních letech a měsících Marie Antoinetty jsem četla jedním dechem. Úžasné a zároveň nesmírně děsivé je, že autorka knihu psala podle skutečných události, vycházela z reálných podkladů a nepřikrášlených faktů. Těžko se některé situace rozdýchávají. Barbarství, krvežíznivost, bezohlednost a vlastní obohacení tehdejších revolucionářů je v některých ohledech i v dnešní době stále přítomno. Bohužel.
Smekám nad autorčinou práci a přeji si více takových historických románů.

25.11.2017 5 z 5

České pohádky (19 pohádek) České pohádky (19 pohádek) Karel Jaromír Erben

Knihu jsem louskala na ZŠ, když jsem se učila číst. Některé pohádky byly mé oblíbené, jiné mě tolik neoslovily, ale celkově je kniha pěkná.

01.11.2017 5 z 5

Povinnosti princezny Povinnosti princezny Meg Cabot

Příjemné a rychlé čtení. Bohužel jsem četla spoustu těchto princezniných deníků a bohužel mi už nějak splývají dohromady.

31.10.2017 3 z 5

Z lásky k dítěti Z lásky k dítěti Betty Mahmoody

Mrazivé, děsivé. O to více, když se jedná o skutečné příběhy a osudy žen i dětí.

31.10.2017 4 z 5

Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Film mě rozhodně bavil mnohem více. Psáno takovou nějakou zvláštní (pro mě) nezáživnou formou.

30.10.2017 2 z 5

Toxin Toxin Robin Cook

Hodně dobré - napínavé, čtivé, reálné. Reálné až tak, že vám běhá mráz po zádech.

30.10.2017 5 z 5

Nana Nana Émile Zola

Pokračování Zabijáka. Naturálně vystihuje život kurtizány. Na to, že je často součást povinné četby, tak se dobře čte. Doporučuji.

30.10.2017 3 z 5

Bambi Bambi Walt Disney

Ještě jsou lidé, kteří Bambiho neznají! Jako dítě jsem ho milovala. Jak text, tak krásné ilustrace knihy.

30.10.2017 5 z 5