hurikan123 komentáře u knih
byla to fakt síla. je tu silná návaznost jak na smrtelné stroje tak na temné lsti. občas fakt přecytlivělý. čtivé od 1. třetiny
moc se mi líbila atmosféra knihy, triky, a celková čtivost ale přišlo mi to trochu pro mladší.
bylo to fajn, ale neseděla mi komunikace s olivií, bylo to takový... no prostě byla v pozadí a nepůsobila moc, že by se nějak zajímala o to, co dělají ari a marie.
velmi zajímavá série, čtivá, a abych řekl pravdu trochu pro děti ale hloubku to má. byl bych radši, kdyby všechny díly byly v jedné knize. opravdu doporučuji. jo a skvělý ilustrace
opravdu dobrá sci-fi kniha, nad kterou se človek zamyslí.
jo a fakt nepředvídatelnej konec
opravdu zajímavé dílo, při kterém nestačí sledovat dějovou linku hlavní postavy... i když to mělo ode mě hluché a postradatelné (možná nepochopené) části a pasáže a konec jsem moc nechápal, zaslouží si to 5*
kniha po všech stranách pěkně šmakovala. jen nechápu, že cealana vleze do postele týpkovi, a za tři dny by ho nejradši zabila...
Začátek spoileru!
vlastně je tu taky nehemia. po všech stranách klaďas, zábavná, mě moc symptická postava. ach jo... je to k ničemu, že umřela - navíc rozpáráná hrobem...
vřele doporučuji
na knize mi vadí to, že vynechává skoro veškerý děj (aby se neřeklo) a mluví se tu jen o vztazích a podobných blbostech
velmi povedené dílo, které ladně a logicky přelíná a navazuje na nástroje smrti - pomocí povídky Dlouhý rozhovor.
úžasný prequel skleněného trůnu. tohle prostě nemohlo být lepší. akorát bylo trochu na prd, že ten lovestory nebyl delší - začal stejně "nečekaně" jako skončil. (četl jsem před tím skleněný trůn, takže jsem vlastně věděl) DOPORUČUJI!!!!!!!!!
většinou, když je román (v tomhle případě /tak trochu/ román) s 13-ti letýma postavama, tak je to určitým způsobem omezené... tady si s tím ale hezky poradili.
Cituji: kniha popírá stereotypy o nemyslících holkách a necitlivých klucích. doporučuji
jednou jsem se zas dostal k knize (sérii) která je jedna z těch LEPŠÍCH
POZOR!!! OBSAHUJE SPOJLERY!!!!
do p**ele!!! co to sakra mělo bejt!!! tak si to shrňme:
- livy mrtvá (proč!!!!)
- čarodějvé ztrácí moc
- Robert (inkvizitor(!)) je mrtvý
- nikdo neřek, aby si vzala Meč zara nebo někdo z Kohorty - vždyť by bylo hned jasný, že zabila artura a věci kolem toho
- Ta věc s Dianou mě docela (dost) překvapila
doufám že v třetím díle nezabijou cristinu, tiba, kita nebo marka.
co jsem tak četl, je to velmi pravděpodobné...
kdo asi bude královna vzduchu a temnoty??? nikdo mě totiž nenapadá
4.5*
dobrodružná kniha, kterou stojí za to si přečíst. i když čtenář po skoro celou dobu knihy neví že je to vůbec sci-fi
hodně mi to pomohlo při tvoření rodokmenu, a občas mi napovědělo, např. jsem věděl dřív, že v trojce nástrojů smrti je sebastián jonathan a taky, že je krasomil pohroma magnus bane
4.5*
ze začátku to bylo trochu nudné, ale pak se to rozjelo