HYPNOS88 komentáře u knih
První třetinu knihy jsem cítil nervozitu, jak jsem byl napjatý. Tak parádní začátek knihy jsem dlouho nezažil. Ale postupně to trošku začínalo do červené knihovny, a tak nějak to i končilo. Škoda, mělo to obrovský potenciál na opravdu skvělý thriller. Ale chápu .. spisovatelka jiného ražení. I přes to to bylo skvělé čtení!
Neskutečný. Vynikající pokračování. Nemůžu se dočkat další knihy!
Nechal jsem si komentář až nakonec, než abych komentoval každou knihu zvlášť. Lze říci, že jde o krásný nový promyšlený fantasy svět a za to patří Sapkowkému velký dík. Ale nezahořel jsem tak, jako u jiných fantasy příběhů. Asi mi vadila ta nepřímost děje, který byl vyprávěný chvíli tím, pak zase hned oním a pořád se to tak divně střídalo. Kdyby to bylo vše v nějaké ustálené linii a příběh by plul svěže a jednoduše, asi by to ode mě mělo plné hodnocení. Ale toto přemílání od jednoho k druhému mi docela vadilo. Spousta zbytečných pasáží, které tam opravu vůbec nemusely být, spousta postav, které tam nemusely být. A bitvu v posledním díle, přiznám se, jsem přeskočil celou, to mě vážně nebavilo. Spletitost všech možných politických a mocenských postav byla opravdu složitá a doteď nevím, kdo přesně byl kdo, a jakou roli tam vlastně v celém příběhu hrál. Ovšem linie Geralta a Ciri byly neskutečné. Všechny jeho mini zápletky až po rozsáhlejší líčení. Taktéž Ciri alias Falka s Potkany, nebo jakékoli její samotné putování a zápletky. Za mě jednoznačně skvělá sága, která má právem své výborné postavení ve fantasy světě, ale bohužel jednu hvězdičku dolů za to krkolomné vyprávění.
Je to taková čtyřhvězdičková odechovka. To co jsem očekával, to tam bylo. Naprosto spokojen. Jistá zpověď hlavního hrdiny by mohla být více propracovaná, více dějová, ale i tak super čtení.
Po dočtení ve mě zůstalo spousta obrazů a pocitů, což je nepochybně důkaz skvěle napsané knihy.
Série pokračuje další skvělou knihou. Přečteno v mžiku. Jen je škoda, že návrat postav byl obsahově tak strašně krátký. Zasloužilo by si to rozvedení.
Ano, taky jsem si říkal, že pár námětů, scén, situací jsem už někde četl/viděl, ale tím si tu skvělou knihu nebudu kazit. Bral jsem ji jako celistvý příběh a musím říct, že to byla naprosto skvělá kniha. Postavy Roberta a Luciana spolu skvěle fungují. Psychologie, kterou je protkaná celá kniha nezná mezí a to je to, co mě bavilo nejvíce. 5* bez přemýšlení! Kniha na doporučení.
Pokračuju další detektivní sérií a hned po první knize to klape. Ano. Skvěle napsané, promyšlené a hlavně čtivé. Jde se na další.
Ano, závěr nebyl zrovna happy end, ale i tak to bylo skvělé zakončení jedné dlouhé neskutečně čtivé cesty !
Čtivé, promyšlené, zbytečně dlouhé, natahované. Některé pasáže a části byly skvělé, ale jako celek to nebylo tak "super" jak by mohlo být. Škoda. I tak super počtení. (Už po třetí knize mě neuvěřitelně vytáčí "šéfko" :D snad to povolí, protože je mi jasné, že to bude v každé knize zase nejmíň čtyřistakrát.)
Krásné čtení. To byla první myšlenka, co mi proběhla hlavou, když jsem dočetl poslední slovo knihy.
Jednoduše - skvělá kniha. Opět nový svět a nové příběhy. Velmi čtivé.
A ještě o stupínek lepší než předešlé knihy. Případ je jiný než je zvykem a možná i proto to má celé tak poutavý nádech.
Vynikající kniha jako. Obě předešlé. Už je to zase kapku něco jiného než začátek, ale příběh pořád krásně plyne, nezadrhává se, neztrácí na půvabu a promyšlenosti. Samotný závěr mi přišel trošku krátký a takový jakoby autor zvažoval jestli neudělá ještě jednu knihu a na předposlední stránce si řekl že to uzavře, ale nevadí. Tak či tak - úžasná sága, nový skvělý fantasy svět.
Asi jsem už moc rozmlsany detektivními thrillery a tak mi to celé přišlo takové bez pořádné jiskry. Je to spíš taková slušná oddechovka. Každopádně zkusím i pár dílů seriálu.