i.stefany i.stefany komentáře u knih

Ztracené Ztracené Eva Urbaníková

Další a další příběhy žen, které propadly lžím a slibům Arabů. Nesnáším je čím dál víc a ještě víc jsem naštvaná na všechny ty naivní ženské, které pro svou hloupost zničí život nejen sobě, ale i těm nejbližším, kteří se jí snaží zachránit. Nemluvě ani o dětech, které mají zničené dětství i celý život. Pro okamžik "štěstí" peklo na zemi.
Ale čtivé to je.

27.10.2017 4 z 5

Fatwa: život pod hrozbou smrti Fatwa: život pod hrozbou smrti Jacky Trevane

Pěkná, velice čtivá knížka. Vždycky při čtení mi probíhá hlavou, co bych asi udělala na stejném místě já. Vůbec si neumím představit, že bych se oddělila od svého přítele. I kdyby mi lezl sebevíc na nervy. Natožpak v muslimských zemích. Copak se toho o té jejich horkokrevné mentalitě neví víc než dost? I kdyby se chovali sebe lépe, někde vzadu vždycky visí hrozba. Ty holky jsou pořád stejně naivní a dělají pořád stejné chyby. Nicméně hodnotím knihu velmi pozitivně, protože se bezvadně četla a byla napínavá.

08.08.2017 5 z 5

Dagmar Havlová Dagmar Havlová Miroslav Graclík

Dagmar Havlová, ztřeštěná herečka i důstojná paní prezidentová v jedné osobě. Kniha je zaměřena na její bohatou filmovou kariéru, která končí okamžikem sňatku s Václavem Havlem. Odtud pak vypráví o jejich společném životě, pracovním nasazení první dámy, ale i nemoci pana prezidenta a dalších životních peripetiích. Kniha je doplněna spoustou fotografií a zajímavých rozhovorů.

26.03.2019 3 z 5

Mužům vstup zakázán Mužům vstup zakázán Květa Klímová-Pumerová

Kniha o ženách v muslimském světě. Autorka žila v roce 2004 v Jordánsku a v knize nám přibližuje každodenní běžný život zahalených žen. Zkoumá místní zvyky, tradice, přání, radosti i starosti muslimských dívek. Je to velmi přátelské čtení nejen o muslimské módě, zaměstnání, jídle a stolování, ale také o zásnubách a modlení. Zajímavý pohled na arabský svět z trochu jiného úhlu.

28.01.2019 4 z 5

Uvězněna v rodné zemi Uvězněna v rodné zemi Katja Schneidt

Už od samého začátku je kniha plná jen násilí, bití, trýznění a týrání. Nevěřím, že by nebyla možnost se z toho vztahu vymanit dříve než po 4 letech. Nedovedu si představit, že s mužem, který vás několikrát málem zabije strávím další jedinou vteřinu. Byla tam zmínka o azylu, ale hrdinka to hned zavrhla, protože to by bylo jen dočasné řešení. Nechápu. Přece v první řadě si zachráním kůži a pak budu hledat další možnosti. Katje nakonec pomohla vlastní rodina, nemohla se na ni obrátit již dříve? Nepomohli by jí? Na konci knihy se píše, že po špatném manželství s muslimem žije v novém vztahu s partnerem a dětmi. Nevím, jaké manželství bylo myšleno, ale v knize pokud vím, se svatbě tvrdošíjně bránila a nedošlo k ní... Nějak mě takhle kniha nezasáhla.

25.01.2019 3 z 5

Tohle je kočičí svět... Vy v něm pouze žijete Tohle je kočičí svět... Vy v něm pouze žijete Justine A. Lee

Ano. Název knihy naprosto odpovídá realitě. :-) Moje dvě čtyřnožky to každodenně poctivě prokazují. Díky této knize jsem dokonale pochopila kočičí svět. A také to, že my jsme opravdu jen služebnictvo našich milých čtyřnohých pánů. Krásná a velmi milá knížka.

22.10.2018 5 z 5

Vůně Francie Vůně Francie Amanda Hampson

Dojemně voňavý příběh z pobřeží jižní Francie 60. let minulého století je plný tajemství, otazníků a překvapení. Mně osobně se velmi pěkně četl. Není to žádné drámo, ale vyprávění hlavní hrdinky o části svého života, formou deníku. Moc se mi líbí obálka knihy.

28.06.2018 4 z 5

Exmanželka Exmanželka John Lutz

Eroticky laděný psychothriller. Psychicky narušená exmanželka, která se neštítí ničeho a jde si tvrdě za svým cílem - získat zpět svého muže. Kniha je napínavá a chytlavě čtivá.

16.06.2018 4 z 5

Ledové střepy Ledové střepy Lenka Chalupová

Kniha je nesmírně napínavá od samého začátku až do konce. Dramatický příběh jedné obyčejné rodiny, kdy za jedno drobné klopýtnutí stihne hlavního hrdinu doživotní trest. Jak se to celé stalo, se dozvídáme postupně z úst hlavní postavy Jáchyma Wollnera, který vypráví svůj životní příběh novinářce Kamile Fraisové. Moc povedený román.

06.06.2018 5 z 5

Muslimské peklo – Skutečný příběh české ženy a její dcerky Muslimské peklo – Skutečný příběh české ženy a její dcerky Iva Karlíková

Další kniha na téma život s muslimem. Tyto příběhy jsou jako přes kopírák, láska, týrání, procitnutí, nenávist, útěk. Jakmile se jednou žena zaplete s muslimem, nikdy to neskončí. Varování pro všechny dívky a ženy - NIKDY s tím ani nezačínejte!

24.01.2018 4 z 5

Oko za oko Oko za oko James Patterson

Pěkná detektivka. Dokonale promyšlená zápletka, pořád se něco děje, vše souvisí se vším, vše do sebe zapadá a příběh graduje... Tušila jsem, že to nebude jen tak, jak se zdálo na počátku příběhu. Velmi povedené a čtivé dílko, slupla jsem během jednoho dne. Doporučuji.

27.10.2017 5 z 5

Šmírák Šmírák Charlotte Link

Skvělý psychologický thriller. Příběh mě bavil od prvního do posledního řádku. Kniha je psaná příjemným čtivým stylem a nechybí v ní akce ani napětí. Moc jsem si knihu užila, i když jsem vraha zase netrefila. :-)

19.10.2017 5 z 5

Útěk z afrického pekla Útěk z afrického pekla Barbora Koudelková

Jedna z mých nejoblíbenějších knih na toto téma, už jen proto, že je to příběh Češky. Sice nikdy nepochopím naivitu a důvěřivost holek k cizincům, konkrétně Arabům, Afričanům a jiným rasám, ale příběh Báry mě teda fakt dostal. Kroutím hlavou nad vším, co prováděla. Ale rozhodně knížku doporučuji.

12.08.2017 5 z 5

Sabatina - Chtěla mě zabít vlastní rodina Sabatina - Chtěla mě zabít vlastní rodina Sabatina James

Další kniha z muslimského světa. Dalo by se říct, že zase stejná, ale přitom je úplně jiná. Sabatina je statečná pákistánská dívka, která se vzepřela a postavila na odpor proti životu, který jí naplánovali rodiče. Morálka, úcta a čest rodiny pro ně znamená víc než život a potřeby vlastní dcery. I přes riziko celoživotního skrývání a strachu z pomsty rodiny si dokázala stát za svým snem o vlastním životě. Smekám před autorkou a má můj obdiv.

18.01.2019 5 z 5

Slzy otců Slzy otců Eva Bacigalová

Velmi čtivě sepsané střípky z praxe sociálních pracovnic. Kniha se věnuje především útokům a osočování rodičů mezi sebou navzájem a jak docílit za každou cenu svého, aneb na děti se ohled nebere. Pravdivě napsané.

28.10.2018 4 z 5

Dívka s vůní manga Dívka s vůní manga Viktorie Besó

Tohle byla taková cestopisná psychologická sonda do duší dvou zcela odlišných lidí, zasazená do různých koutů exotických Filipín. Kniha je psána celkem vtipným jazykem a nabízí zajímavé propojení mužského a ženského pohledu na stejné situace, které spolu prožívají. Pohodové oddechové čtení.

30.08.2018 3 z 5

Já hlupák Já hlupák Magda Váňová

Tahle kniha od paní Váňové je první, která mě moc nenadchla. Děj příběhu je od začátku hodně rozvleklý, předvídatelný, obsahuje poměrně dlouhé popisy k pracovním činnostem hlavních postav a i když schéma příběhu se nám děje v každodenním životě poměrně často, tady mi to všechno dohromady prostě nějak nesedělo.

22.08.2018 3 z 5

Příliš tenkej led Příliš tenkej led Zdenka Hamerová

Další dobrá česká detektivka. Po celou dobu jsem tápala, jak by to všechno mohlo být, avšak s každou stránkou jsem měnila názor a stejně jsem to celé nevyhmátla. Snad u příští knihy paní Hamerové, na kterou se moc těším.

07.08.2018 5 z 5

Nářek ze tmy Nářek ze tmy Zdenka Hamerová

Lehce čtivá a přitom napínavá detektivka. Kniha udržuje v napětí a až do konce se mi nepodařilo přijít všemu na kloub.

30.07.2018 5 z 5

Tam, kde ji našli Tam, kde ji našli Kimberly McCreight

Z počátku jsem měla trošku problém s postavami a přechody děje, ale postupně se měnily v celkem logický příběh. Vyšetřování vraždy novorozeněte na malém městě, kde každý zná každého, navíc v blízkosti univerzity. Děj byl příjemně propletený a charaktery postav uvěřitelné.

15.07.2018 4 z 5