i.stefany komentáře u knih
Moc pěkné čtení, všeho tak akorát. Nic mi v příběhu nechybělo ani nepřebývalo a chování hrdinů knihy mi nepřipadalo nijak nereálné. Hodnotím velice pozitivně.
Nevím, co na to říct. Neskutečně šokující, nepochopitelné, chladnokrevné. Neskonale obdivuji manželku, že to psychicky přežila.
Pohodová knížka, nenásilně a rychle přečtená. Téma, které vždycky zaujme. Nemůžu si pomoct, ale tak trochu jsem Kláře za její chování strouhala mrkvičku. :-)
Taky souhlasím s yaoiyuri. Tato kniha ukazuje další a další příběhy, o kterých se Bety dozvěděla, když zveřejnila svůj příběh. Dává nám nahlédnout, že její případ není ojedinělý a tyto praktiky, kdy jeden z rodičů je muslim, jsou téměř vždy podle stejného scénáře. Ukazuje i na to, že nejen muži unáší děti do své rodné země. Knížku jsem vnímala jako varování, co všechno se může stát a jak moc je složité získat novou "nesvobodnou" svobodu pro děti a partnery muslimů.
Kniha se mi líbila, protože se mě toto téma netýká. Sice nechápu hrdinku, že to vydržela tak dlouho a stále si jako příslib lepších časů pořizovala s mužem děti. Jako kdyby neměla žádnou hrdost. Nemyslela na děti, jaký budou mít život s alkoholikem? Ze začátku se vždycky všechno zdá jednodušší, zdá se, že si s tím člověk dokáže poradit sám, pak že mu pomůže rodina, okolí... Ale když se nic nemění k lepšímu, tak proč si dál komplikovat život? Pryč od toho...
Krátká vtipná oddechovka o tom, co všechno se vám může přihodit, vydáte-li se jako au-pair do světa. :-)
Jednoduchá, pohodová detektivka. Tentokrát jsem to trefila. Díky krátkým kapitolkám ji přečtete raz dva.
Velmi smutná kniha na téma domácího násilí. Je opravdu zoufalé, že nejbližší rodina nevěří své vlastní krvi a nad obyčejným prostým životem vítězí manipulace a moc.
Zajímavé téma, ale nějak mně kniha v průběhu čtení nepohltila tolik, kolik bych si přála.
Kniha je velmi čtivě napsaná. Je neuvěřitelné kam až může zajít touha po majetku a penězích, bohužel i v současné době téma stále aktuální. Bylo mi matky hrozně líto, říkala jsem si, že bych s nimi zametla jinak, ale co vlastně můžete dělat, když jste nakonec ve vlastním domě jen nájemníkem. A že se někdy dočkáme pomoci spíše cizích lidí, je svatá pravda.
Dobrá, čtivá odpočinková detektivka. Není to žádný bestseller, ale četla se jedním dechem. Bavila mě.
Tahle knížka mě moc nezaujala, nejspíš i proto, že mi vadil styl psaní. Koupila jsem si od autorky Kláru, Karlu i Klaudii, ale do té se už asi nepustím. Nějak mě autorka nezhypnotizovala.
Další výborná kniha od Susan Lewis. Velmi zajímavý příběh dvou dívek a jednoho muže, který se rozmotá až na samém konci knihy. Doporučuji.
Kniha mě zaujala, dobře se četla. Zajímavé téma z lékařského prostředí. Stále jsem čekala, co se z toho vyvrbí a musím říct, že jsem zírala, čeho byli doktor a jeho žena schopni.
Pěkná detektivka, zajímavé téma, ale konec byl pro mě už tak nějak zdlouhavý.
Kniha se mi velice líbila, nemohla jsem se od ní utrhnout. Kapitolky krátké, takže se čte velice rychle. Dokázala jsem chápat chování všech zúčastněných, nicméně bych se určitě nechtěla dostat do jejich situace. Ať už Nicka nebo Niny. Hodnotím za 5*.
Čekala jsem něco trochu ostřejšího. Závěr byl teda opravdu síla. Mám ráda plné a uvěřitelné příběhy. Tento mě neoslovil.
Tak tohle byla taková americká pohádka pro dospělé. Knihou prochází láska, zrada, lež a pomsta a všechno dohromady do sebe zapadá jako skládačka. Odpočinkové letní čtení, i když trochu nereálné. :-)
Velmi čtivý příběh s detektivní zápletkou, zasazený do exotické pouště. Od začátku příběhu se řeší nález těla mrtvé dívky a postupně se nám odkrývají stopy a důkazy vedoucí k pachateli. Potěšilo mě, že tato kniha byla trochu jiná než ostatní současné knížky z arabského světa.
Kniha pro mne byla velmi čtivá, sice napsaná z rychlíku, poněkud osekaná a jednoduchá, ale hlavní výpověď autorky byla čtenáři představena a to je to důležité. Nehodnotím, co hrdinka prováděla, hodnotím knihu, která mě bavila a zajímalo mě, jak celý příběh dopadne. Četla jsem každou volnou chvíli.