i_vanička

Jsem v rozpacích. Navzdory tomu, že kniha je psaná srozumitelně a domnívám se, že jsem tedy i vše pochopila, tak mám stejně pocit, že něco zásadního mi uniká. Ráda bych věřila, že to co se v knize píše se může i stát, ale budu se o tom muset teprve přesvědčit praktikováním popsaného cvičení. Pro mě bylo trochu zatěžující odignorovat "americký styl" předkládání informací a náboženský kontext.

Obsah knihy je určitě inspirativní pro ty, co se začínají zajímat o zdravější způsob stravování a nezapomenou u toho na vlastní kritické myšlení :-). Pohledově je to velmi krásně udělaná kniha.

Hluboce se klaním před statečností lidí jako byla Inka Bernášková. Kniha mě přiměla zamyslet se nad rozhodnutími, které pak nezvratně utváří naše životy a nad vlastní statečností. A nebo snad zbabělostí?

Svižně a přitežlivě popsaný způsob, jak se čelem postavit k životu a být v souladu se světem. Máme na výběr :) !

Svižné a poutavé čtení. Co Lynne dokázala je sice neuvěřitelné a je těžké pochopit, že každý z nás vlastní něco tak dokonalého a přitom neznámého, jako je liské tělo. To co mě ale na knížce fascinovalo bylo JAK to udělala. Nejde jen o její obrovskou odvahu a odhodlání , ale hlavně o způsob uvažování a rozhodování, jak v různých situacích přemýšlí a proč. ....a co nakonec rozhodne. Je to kňížka, která vás znova přiměje uvažovat o vlastních možnostech na které jste třeba už chtěli zapomenout :-)

Naprosto mě dostala, silný příběh. Musela jsem si najít o hrdince další informace o pokračování jejího života.

Kniha poutavě připomíná složitou dobu od konce války do 60. let. Nepředvídatelným způsobem popisuje osudy 3 mužů a jedné ženy, kteří měli chuť opravdu si své životy užít, ale doba jejich snahu často odchýlila někam jinam. Každou chvíli jsem si říkala a teď už to bude dodrý, teď už se jim životy urovnají a dostanou svůj díl radosti a štěstí .....vlastně mě docela lacino dostal i samotný závěr : všichni tři jí milovali a nakonec všichni tři utekli, ale kdo by jim to měl za zlé. Kniha mě potěšila a donutila přemýšlet o této době ještě v dalších souvislostech.

Jó dobrý, moc mě to bavilo a pobavilo. Bylo fajn získat najednou tolik zajímavých a hlavně nepředvídatelných příběhů. Sílu Mony to ovšem nemělo, tak “jen” čtyři.

Oddechovka, pohádka pro dospělé s inspirací k zamyšlení, jako audio kniha to nemělo chybu.

Výborné, osvobozující čtení. Autorka sama na sobě odvážně a srozumitelně praktikuje psychoanalýzu a čtenář jí může následovat v jejích šlépějích. Sem tam přidá něco z teorie, aby poznání lépe zapadlo :).

Velmi dobrý začátek cesty “více k sobě” :-)

Vůbec se nemohu rozhodnout zda se mi kniha líbila. Rozhodně jsem jí ale četla jedním dechem. Děkuji, že jsem mohla nahlédnout do pocitů a myšlenek rodiče, kterému se narodili dva handikepovaní synové.

Začátek byl těžký, ale s přibívajícím příběhem se kniha stávala stále poutavější a nakonec musím říct, že fakt dobrý :-D, i když na mě malinko drsný.

Ano, prima počtenícko, jako inspirace pro ty, co začínají s vedením a řízením lidí. O rady tady asi moc nejde, ale může inspirovat k přemýšlení o tom, co by ten leadership mohl vlastně být a proč.

Stijí za přečtení. Ze startu se o tom možná dá pochybovat, ale nabírá na zajímavosti, vzbuzuje zvědvost a roste napětí. Odlišností je sem tam brutalitální popis v některých pasážích. Chvíli jsem se musela zamyslet, zda to vůbec chci číst :), ale pak jsem to vzala na milost. Nakonec si myslím, že je to tam správně. Mo Hayder jednoduše čtenáře nešetří a nechává ty zvrhlosti působit napřímo.

Kniha mi posloužila jako inspirace k sebereflexi :-D