i_vanička i_vanička komentáře u knih

Léčebný kód Léčebný kód Alexander Loyd

Jsem v rozpacích. Navzdory tomu, že kniha je psaná srozumitelně a domnívám se, že jsem tedy i vše pochopila, tak mám stejně pocit, že něco zásadního mi uniká. Ráda bych věřila, že to co se v knize píše se může i stát, ale budu se o tom muset teprve přesvědčit praktikováním popsaného cvičení. Pro mě bylo trochu zatěžující odignorovat "americký styl" předkládání informací a náboženský kontext.

27.11.2019 3 z 5

Velmi osobní kniha o zdraví Velmi osobní kniha o zdraví Margit Slimáková

Obsah knihy je určitě inspirativní pro ty, co se začínají zajímat o zdravější způsob stravování a nezapomenou u toho na vlastní kritické myšlení :-). Pohledově je to velmi krásně udělaná kniha.

09.06.2019 2 z 5

Zasnoubena se smrtí - Zapomenutý příběh Inky Bernáškové, první Češky popravené nacisty Zasnoubena se smrtí - Zapomenutý příběh Inky Bernáškové, první Češky popravené nacisty Jana Vrzalová

Hluboce se klaním před statečností lidí jako byla Inka Bernášková. Kniha mě přiměla zamyslet se nad rozhodnutími, které pak nezvratně utváří naše životy a nad vlastní statečností. A nebo snad zbabělostí?

25.02.2019 5 z 5

Psychopatův průvodce na cestě k úspěchu Psychopatův průvodce na cestě k úspěchu Andy McNab (p)

Svižně a přitežlivě popsaný způsob, jak se čelem postavit k životu a být v souladu se světem. Máme na výběr :) !

05.10.2016 5 z 5

Antarktická míle Antarktická míle Lynne Coxová

Svižné a poutavé čtení. Co Lynne dokázala je sice neuvěřitelné a je těžké pochopit, že každý z nás vlastní něco tak dokonalého a přitom neznámého, jako je liské tělo. To co mě ale na knížce fascinovalo bylo JAK to udělala. Nejde jen o její obrovskou odvahu a odhodlání , ale hlavně o způsob uvažování a rozhodování, jak v různých situacích přemýšlí a proč. ....a co nakonec rozhodne. Je to kňížka, která vás znova přiměje uvažovat o vlastních možnostech na které jste třeba už chtěli zapomenout :-)

03.01.2016 5 z 5

Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

Naprosto mě dostala, silný příběh. Musela jsem si najít o hrdince další informace o pokračování jejího života.

25.04.2015 5 z 5

Stalo se prvního září Stalo se prvního září Pavol Rankov

Kniha poutavě připomíná složitou dobu od konce války do 60. let. Nepředvídatelným způsobem popisuje osudy 3 mužů a jedné ženy, kteří měli chuť opravdu si své životy užít, ale doba jejich snahu často odchýlila někam jinam. Každou chvíli jsem si říkala a teď už to bude dodrý, teď už se jim životy urovnají a dostanou svůj díl radosti a štěstí .....vlastně mě docela lacino dostal i samotný závěr : všichni tři jí milovali a nakonec všichni tři utekli, ale kdo by jim to měl za zlé. Kniha mě potěšila a donutila přemýšlet o této době ještě v dalších souvislostech.

15.04.2015 5 z 5

Tyhle fragmenty Tyhle fragmenty Bianca Bellová

Jó dobrý, moc mě to bavilo a pobavilo. Bylo fajn získat najednou tolik zajímavých a hlavně nepředvídatelných příběhů. Sílu Mony to ovšem nemělo, tak “jen” čtyři.

16.02.2022 4 z 5

Yankee z Connecticutu na dvoře krále Artuše Yankee z Connecticutu na dvoře krále Artuše Mark Twain (p)

Oddechovka, pohádka pro dospělé s inspirací k zamyšlení, jako audio kniha to nemělo chybu.

05.02.2022 4 z 5

Ve Freudových stopách Ve Freudových stopách Zuzana Ritterová

Výborné, osvobozující čtení. Autorka sama na sobě odvážně a srozumitelně praktikuje psychoanalýzu a čtenář jí může následovat v jejích šlépějích. Sem tam přidá něco z teorie, aby poznání lépe zapadlo :).

21.04.2021 5 z 5

Meditace: fit na těle i na duši Meditace: fit na těle i na duši Michelle Coops

Velmi dobrý začátek cesty “více k sobě” :-)

27.01.2020 5 z 5

Patříš mi Patříš mi Mark Tilbury

Strhujíci, napínavé, překvapivé.

01.01.2020 5 z 5

Sněhová královna Sněhová královna Michael Cunningham

Marná sláva, Hodiny jsou Hodiny :)

11.02.2019 4 z 5

Kam jedeme, tati? Kam jedeme, tati? Jean-Louis Fournier

Vůbec se nemohu rozhodnout zda se mi kniha líbila. Rozhodně jsem jí ale četla jedním dechem. Děkuji, že jsem mohla nahlédnout do pocitů a myšlenek rodiče, kterému se narodili dva handikepovaní synové.

02.05.2015 5 z 5

Národní třída Národní třída Jaroslav Rudiš

Začátek byl těžký, ale s přibívajícím příběhem se kniha stávala stále poutavější a nakonec musím říct, že fakt dobrý :-D, i když na mě malinko drsný.

24.04.2015 4 z 5

Tajemství Tajemství Ken Blanchard (p)

Ano, prima počtenícko, jako inspirace pro ty, co začínají s vedením a řízením lidí. O rady tady asi moc nejde, ale může inspirovat k přemýšlení o tom, co by ten leadership mohl vlastně být a proč.

03.11.2018 2 z 5

Ptáčník Ptáčník Mo Hayder

Stijí za přečtení. Ze startu se o tom možná dá pochybovat, ale nabírá na zajímavosti, vzbuzuje zvědvost a roste napětí. Odlišností je sem tam brutalitální popis v některých pasážích. Chvíli jsem se musela zamyslet, zda to vůbec chci číst :), ale pak jsem to vzala na milost. Nakonec si myslím, že je to tam správně. Mo Hayder jednoduše čtenáře nešetří a nechává ty zvrhlosti působit napřímo.

28.11.2016 4 z 5

Inferno Inferno Dan Brown

Tak nějak nadbytečně podrobné, zdlouhavé ...

23.05.2015 3 z 5

Já nebyl u tebe, když přicházelo jaro Já nebyl u tebe, když přicházelo jaro Mary Westmacott (p)

Kniha mi posloužila jako inspirace k sebereflexi :-D

02.05.2015 4 z 5

Konečná stanice Bagdád Konečná stanice Bagdád Andy McNab (p)

Výborná !

08.07.2017 5 z 5