Imor komentáře u knih
Pokud chcete pěkný dárek, tak tato kniha je jak dělaná pro milovníky květin.
Necelých čtyři sta vyobrazených rostlin, rozdělených podle stanovišť, oblíbené barvy, s poznámkou do jaké patří skupiny, jakou má vzrůstnost, kdy kvete i na jakém stanovišti nejlépe pěstovat. Prostě kniha plná krásných rostlin a hlavně pro radost.
Nelehké čtení, kde autor popisuje svůj život s bipolární poruchou. Mnohokrát jsem velice těžce prožívala následky ataky nemoci. Je pro mě těžko pochopitelné, že vždy cesta z pekla vedla ven, ale nebylo to zadarmo. I když bych ráda zhodnotila závěr knihy, tak nemohu - prozradila bych podstatné.
Opět pěkná kniha, i když ...no přečtěte si jí a posuďte sami ten závěr. Na další knihu se i tak zase těším.
Podmiňovací způsob času minulého vás bude provázet touto neobyčejně silnou knihou. Aby váš požitek z knihy byl ještě dokonalejší doporučuji si ke čtení pustit skladbu Dirge od Death in Vegas (autorka ji uvádí skoro až v závěru knihy ). Myslím si, že tak se dokonale spojíte s hlavní hrdinkou a s pocity, které na ní dolehly po události, která by se nestala KDYBY...
Jestli jsou místa opravdu léčivá, to nemohu potvrdit, ale několika místy jsem si prošla. Mohu jen potvrdit, že jižní Čechy jsou krásné a i v obyčejném lese je nádherně. Tak vás všechny na ten jih zvu a kochejte se tou krásou.
Pěkně napsaný voňavý příběh odehrávající se nejen v blízkosti Azurového pobřeží, ale také v Paříži. Krásná místa provoněná smyslnými parfémy, rodinné vztahy ty hezké i ty méně. Kniha mě přivedla na místa, která jsem navštívila a tak spolu s krásným příběhem jsem si pěkně zavzpomínala.
Určitě je to kniha, která by opravdu doma neměla chybět. Dobrá cvičení jak na krátkodobou, tak i dlouhodobou paměť. Myslím si, že kniha není jen pro starší generaci, ale určitě dokáže pobavit i tam kde jsou děti.
Takový sympatický rádce pro zahradníky, který mě provázel po celý rok. Je zde dostatek místa na poznámky. Na každý z 53 týdnů je pár dobrých rad a k tomu mnoho krásných obrázků z přírody.
Na knihu jsem se těšila a kniha mě vůbec nezklamala. Velmi dobře se četla a byla zakončena pěkným doslovem autorky - mé kladné hodnocení knihy je jistě ovlivněno i velkou láskou k vůni CHANEL NO.5 . Kdo si chce knihu užít, čtěte a moc nad uvedenými fakty nepřemýšlejte :-)
DOČTENO! A jak se říká - do třetice všeho dobrého - tak já říkám do čtveřice a dost, další knihu už nekoupím. Někdo už to tu napsal - kdyby kniha měla 100 stránek ... i to by bylo moc. Je mi to moc líto, že se to tak strašně nepovedlo. Opravdu mi to lezlo na nervy - jak to bylo o ničem. Věřím však, že se najdou ti, kterým se to bude líbit. Tak se nenechte mou kritikou ovlivnit.
Věcně a bez emocí podané téma rozpadajícího se manželství, obohatila autorka perfektním popisem tísnivé atmosféry řeckého města. Kniha jejíž obsah je natolik frustrující, dává knize zvláštní přitažlivost. Opět Odeon vydal dobrou knihu.
Styl vyprávění mě hodně rušil v prožitku tak smutného příběhu jedné rodiny. Ale i přes tento rušivý element jsem s velkým obdivem sledovala jak rodina bojuje s problémy. To co se rodině stalo jasně ukazuje, že se může stát cokoliv, co vás zastaví a ve vteřině vám totálně změní život.
Kniha, která mě moc nepotěšila. Mám ráda příběhy, které se odehrávají v knihkupectví, ale v této knize mi po celou dobu čtení něco chybělo. Ten kdo má rád Londýn, tak toho určitě potěší procházky Londýnskými ulicemi, návštěvy parků a dalších zajímavých míst.
Nalákala mě jak obálka, tak i anotace. Těšila jsem se na panství i zahrady v Anglii a byla jsem zvědavá jak se dědí tajemství. Ano vše v knize je, ale tak trochu mi to čtení přišlo nemastné, neslané. Jediné co přisladilo tento román byly vzpomínky na sušenky a anglický čaj.
Prožila jsem krásný příběh a přála bych si takových knih více.
Krásný román o dvou velikánech. Doba ve které žili nebyla jednoduchá a přitom dokázali tak nádherné věci. Ano i já bych hned sedla do auta a jela do Florencie. Úplně ideální by bylo vzít knihu a začít ji číst přímo na místě a nasávat atmosféru - tak to by byl dokonalý zážitek. Také oceňuji poznámky autorky na konci knihy.
Koupí 1. a 2. dílu jsem udělala velikou chybu ! Opravdu jsem měla počkat až vydají všechny díly, protože co teď budu dělat - to čekání bude strašné :-( Tak a teď vážně - už dlouho jsem nečetla něco tak dobrého. Jedna emoce za druhou, chuť vyrazit do Neapole nebo jet na dovolenou na Ischii. Na druhé straně husí kůže z násilí, chudoby , svatba ještě před plnoletostí...je neuvěřitelné co tak mladé dívky musely řešit. Prostě doporučuji přečíst a moooooc se těším na další díl !!!
Opravdu čistá a a jednoduchá povídka k zamyšlení - ale ne pro každého.
Teď jsem dočetla...hledám slova, kterými bych mohla vyjádřit to, co se mnou tato kniha provedla...
ona se mi vryla do srdce...děkuji pane Irvingu Stone !