Irika komentáře u knih
Skvělé čtení, po dlouhé době zase na papíře z naší knihovny. Pachatele jsem trochu odhadla, ale napínavé to bylo až do konce a určitě brzy sáhnu po dalším díle.
Jako vždy, ani tentokrát Minier nezklamal. Dlouho jsem na tento díl čekala, takže už si bohužel nepamatuji všechny detaily a souvislosti, ale i tak byla kniha skvělý zážitek a moc příjemné a poutavé čtení.
Ze začátku se to rozjíždí pozvolna, ale přesto jsem se od knihy těžko odpoutávala a čekala jsem, že to nabere spád. A taky že nabralo, napětí, zápletky i nějaká rozuzlení přicházejí a čte se to velmi dobře. Určitě jsem zvědavá na další díly.
Napínavé dovolenkové čtení, hodně postav a souvislostí, ale nakonec to všechno do sebe zapadlo. I když nějaké otázky mi tam zůstaly, thriller se mi moc líbil a dám se na další díly.
Další skvělé čtení za mnou, bohužel prozatím poslední ze série. Snad se brzy dočkáme dalšího dílu, epilog k tomu přímo vyzývá.
Lovec králíků je drsný, trochu těžko uvěřitelný příběh, ale čte se výborně a udrží čtenáře v napětí od začátku do konce. Přesto pár věcí zůstává nevysvětleno, což je škoda.
Čtení na jeden den nebo dva večery, od kterého se neodpoutáte! I když pachatele jsem tušila brzy, stále se objevují nové zvraty, indicie a fakta, vše se jako puzzle spojuje do bizarního závěru a poslední scéna lehce zamrzí.
Nejlepší je, že sama mám čtyřměsíční mimino, takže jsem si knihu náležitě užívala a shodou náhod při scéně o kojení jsem zrovna kojila. Přesto se s hysterickými projevy hlavní hrdinky neztotožňuji a její chování mi místy přijde opravdu slaboduché.
Kniha mě nicméně nadchla, velmi těžko jsem ji v nutných chvílích odkládala a milovníkům napětí rozhodně doporučuji.
Další napínavý příběh Davida, zase trošku přehnané a místy mi to přijde absurdní, ale na čtení velmi příjemné a napínavé dílko. V sérii budu pokračovat, jen si teď dám asi chvíli pauzu a prostřídám to trochou postapo.
Přečteno jedním dechem za pár dní. Ze začátku jsem byla hodně napjatá, co to jako je... Čtenář neví, jestli je to nějaké spiknutí, jestli je hrdina blázen, nebo je všechno úplně jinak?
Postupně se vše rozplétá, ale zápletka a napětí se udrží až do konce.
Doporučuji ????
Tento díl mě opravdu strhl, asi jeden nejsvižnějších, kde akce a děj rozhodně nechybí. I když mi pachatel přišel jaksi nadprůměrně dokonalý (Terminator hadr), tak to stálo za to a knize dávám plný počet. Těším se na další díl s Bobrem...
Jak čtu celou sérii, tak je to čím dál lepší. Tento díl bezprostředně navázal a objasnil nejasný konec z minulého dílu, zápletka byla vskutku originální a poslední odstavec zase pořádně zamíchal kartami.
Trochu mi chybělo vysvětlení některých detailů - keramické prsty, zblázněná doktorka s rodinkou ve sklepě atd., ale i tak knihu rozhodně doporučuju, ale určitě to chce číst postupně!
Dnes jsem farmu přečetla už podruhé, je to knížka na jeden večer, ale velmi silná, velmi působivá a neskutečně pravdivá.
Lidé jsou kolikrát opravdu jen stádo ovcí, které se nechají vést a ovládat - oblbovat jinými.
Jediná věc, kterou vidím v reálu opačně než autor: v knize zvířata pořád věří, že za vlády lidí bylo hůř, že horší už to být nemůže, ale ve skutečnosti to bývá právě naopak - na zlé se zapomíná a minulou dobu si spíše idealizujeme.
Tato kniha zcela přesně popisuje realitu a zapadá do jakékoli doby, proto dávám 100%.
I třetí díl ze série s Erikou byl skvělý. Napínavé až do samého konce, čtivé, žádné hluché pasáže. Určitě budu ráda v sérii pokračovat.
Narazila jsem na ni v knihovně a hned mě to chytlo. První díl byl super a druhý pokračuje ve stejném tempu. Napínavé až do konce, snad bych jen více ocenila bližší popis života a informace okolo pachatele. Pokud bude možnost, ráda přečtu další tituly autora. Doporučuji.
Jako vždy Raker ani tentokrát nezklamal. Čtivé a napínavé až do poslední stránky.
Sérii čtu postupně a tento díl mi vyšel jako pohodové čtení do porodnice
Líbilo se mi to, možná dokonce o něco uvěřitelnější než předchozí kniha.
Napětí až do poslední stránky, i když čtenář samozřejmě tuší...
(SPOILER) Rychlé čtení a velmi zajímavý vývoj děje. Od začátku tušíte, že je něco špatně, ale stejně odhalení pravdy překvapí. Rozmnožení hrdiny na konci ovšem doteď nechápu. Asi na tohle nemám dostatečnou fantazii, ale knížka se mi líbila a milovníkům scifi určitě doporučuji.
Četla jsem v přímé návaznosti na předchozí díl, je to jako jedna kniha. Završení trilogie je vážně skvělé, vše do sebe zapadne, vše se vysvětlí. I když pár otázek by asi zvídavého čtenáře napadlo - co zbylá sila, co zbytek světa, jiné země a kontinenty? No je to asi na fantazii... Každopádně od této série jsem se nebyla schopna odtrhnout do posledního řádku, takže doporučuji. 100%
Skvělé čtení, osvětluje a rozšiřuje zážitek z prvního dílu a nenechá čtenáře odpočinout. Od toho se člověk fakt neodtrhne! Jenom doporučuju - čtěte rovnou zároveň s posledním dílem - přímo navazuje.
Dočteno jedním dechem, naprostá spokojenost. Tato kniha určitě patří z mého pohledu k těm nejlepším Kingovkám, nejsou v ní žádné zbytečné pasáže, čtenáře vtáhne, pohltí a nepustí až do poslední stránky. I když je děj místy předvídatelný, neubírá to poutavosti a závěr může trochu překvapit. Chybělo mi ještě na konci pár stránek, jak si bude ten originální páreček vést v běžném životě, ale to už chce autor zapojit čtenářovu fantazii. 100% :-)