Irika Irika komentáře u knih

Až za hrob Až za hrob John Katzenbach

Kniha mě naprosto dostala. Napínavé, strhující, děsivé a přitom velmi příjemné čtení na několik večerů, kdy jsem se od řádků jen těžko odpoutávala. Zdánlivě banální případ jednoho maniaka a přitom v podstatě neřešitelný problém, který může potkat kohokoli z nás. Doporučuju :-)

12.10.2015 5 z 5

Pytel kostí Pytel kostí Stephen King

Na Kinga mě tohle trochu zklamalo. Je to příliš velká duchařina, snění, vidiny, ale postrádá napětí a poutavost. Ve srovnání s jinými díly (Osvícení, Pod Kupolí...) jsem Pytel kostí četla dlouho a chybělo mi u něj takové to šimrání a mrazení, abych se ke knížce vracela v každé volné chvíli.

20.11.2014 3 z 5

Zachráníš mě ráno Zachráníš mě ráno Joy Fielding

Dostala jsem na tuto autorku dobré reference, toto je má první její kniha, ale trochu mě zklamala. Začátek byl velmi poutavý, ale tempo velmi rychle vychladlo. V knize se autorka více než držením obětí a vraždami zabývá klasickými vztahy teenagerů, jejich rodičů a učitelů malého města Torrance, jejich milostnými pletkami, náladami a běžnými životními problémy. Odhalení pachatele překvapilo, do samého konce jsem nevěděla, kdo je vrah, i když si zpětně říkám, že mě to mohlo napadnout.

01.04.2014 3 z 5

Ochránce Ochránce Dean Koontz

Další kniha od Koontze, která nezklamala. Od první kapitoly do konce čtete jedním dechem, vše je propracované, děsivé, vše dává smysl. Jen konec je zas jaksi americky useknutý. Vše je sice vysvětleno, ale neuškodilo by, kdyby autor věnoval závěru více stránek. Jinak určitě zvolím od tohoto autora i další díla, zatím jsem byla vždy spokojená.

15.01.2014 5 z 5

Zatímco spíš Zatímco spíš Alberto Marini

Ještěže nemáme v baráku vrátnici!
Už jste někdy chtěli uškrtit či umlátit hlavního hrdinu? Že ne? Tak tady na mě takové choutky přicházely dost často, aspoň ho hajzlíka trochu postrčit, když balancuje u zábradlí...
Skvělé čtení, fakt pecka, už zbývá se jen podívat na film...

07.01.2014 5 z 5

13. hodina 13. hodina Richard Doetsch

Perfektní čtení od prvního do posledního řádku! Místy mě to přivádělo k šílenství, jak se vše dá zamotat a zkomplikovat, nicméně to do sebe zapadá a knížka občas nutí k zamyšlení :)
Moje fantazie jen nějak nedokáže zpracovat, co dělají všichni lidé na světě, zatímco se hlavní hrdina vrací v čase a mění budoucnost...
Pro milovníky lehkého nadpřirozena super čtení, moc doporučuju a velké plus dávám knížce i za konec, který nezklamal!

24.05.2013 5 z 5

Čarovný zeměklíč: Tatranské pověsti a báje Čarovný zeměklíč: Tatranské pověsti a báje Václav Cibula

Moc milé vzpomínky z dětství na hezké báje z milovaných Tater, kam se stále ráda vracím.

08.02.2013 5 z 5

Oběť v pasti Oběť v pasti John Sandford (p)

Perfektní čtení od první do poslední stránky, napínavé, chytré. Jedna z nejlepších knížek, co jsem četla!

26.01.2013 5 z 5

Hvězdná hodina vrahů Hvězdná hodina vrahů Pavel Kohout

Napínavé, i když konec mě trochu zklamal, do posledního řádku jsem čekala, že to dopadne jinak. Poutavě napsáno od začátku do konce, doporučuji.

26.01.2013

Ví o tobě Ví o tobě Sarah Pinborough

Je to trochu pro ženy, vzhledem k hlavním postavám, vyprávění, uvažování... Měla jsem to jako audioknihu, skvělé podání několika hlasů dílu dodalo na kráse a ve druhé polovině to nabírá grády.
Celou dobu jsem to viděla tak na 4*, ale za ten konec hvězdu přidávám, protože jsem to fakt nemohla dostat z hlavy. Neuvěřitelné, šílené, fascinující a vlastně smutně drsné.

06.02.2024 5 z 5

Pomsta Pomsta Val McDermid

Po nějaké pauze jsem se vrátila k této sérii a líbilo se mi to. Jen konec mi přijde hodně useknutý, jak kdyby najednou autorce docházel papír a potřebovala to tam nahustit. Škoda, jinak super a dám se brzo do dalších dílů.

26.08.2021 4 z 5

Kamenná opice Kamenná opice Jeffery Deaver

Další ze série, moc příjemné a napínavé čtení s nečekanými zvraty. Líbilo se mi to. 85%.

04.01.2021 4 z 5

Pandemie a začalo to jako chřipka.. Pandemie a začalo to jako chřipka.. Daniel Kalla

Pohodové čtení v době šílenství okolo korony, jen ta naše realita nekončí tak jednoduše a idylicky. Přitom takového viru, o jakém je kniha, by se lidi opravdu měli důvod bát, ne jak té naší chřipečky.
Nicméně kniha by mohla být lepší, za mě 75%.

04.01.2021 4 z 5

Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Výborné čtení, napínavé, rychlé a nenáročné. Hezky by to zapadlo do nějaké série, ale i jako jednotlivá kniha je to fajn zážitek.

27.11.2018 5 z 5

Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Autor se drží podobné linie, jako v předchozích dílech. Kniha se mi i tentokrát líbila, je srovnatelná s předchozími ze série. Doufám, že příští tituly budou třeba trochu nápaditější, asi si teď ale dám od Huntera menší pauzu.

01.08.2017 4 z 5

Bludiště temnoty Bludiště temnoty Val McDermid

Čte se dobře, i když takhle podrobně jsem se s lesbickými hrdinkami a vztahy setkala prvně. Něco k osobě pachatele jsem tušila, ale přesto závěrečná pointa dokázala překvapit a určitě čas věnovaný této knize za to stál.

20.01.2017 4 z 5

Šílenství Šílenství John Lutz

Není to špatné čtení, je to i napínavé, přesto mě to zcela nepohltilo. Když už se člověk začte, je to fajn, ale jakmile jsem knížku odložila, chybělo nutkání či nejdříve číst dál.
V souvislosti mezi vrahem, rodinou Castlea a Bellezou jsem se trochu ztratila, asi tím, že jsem knížku přeci jen četla déle než obvykle a několik dějových linií je trochu Šílenství :-)

25.11.2016 4 z 5

Už je tady zas Už je tady zas Timur Vermes

Viděla jsem film a pak četla knihu. Čekala jsem, že kniha bude lepší, ale bohužel mě úplně nepřesvědčila. Vtipné mi to přišlo nejvíce že začátku, potom čím dál méně. Hitler v knize mi nebyl sympatický ani názorově blízký, což ve filmu ano. Neříkám, že to je špatné, ale z knihy i filmu se dalo vytěžit daleko více!
Zajímalo by mě, proč se knižní Hitler stále zabývá myšlenkami na Židy, Rusy, Asiaty... ale ani slovo o Arabech a muslimech?! Žeby politická korektnost i v literatuře?

14.10.2016 3 z 5

Co bude dál Co bude dál John Katzenbach

Příjemný thriller, kterému hvězdičku ubírá snad jen věčné rozmlouvání Adriana s rodinou. Tyto odstavce jsem pohodlně přeskočila a hned bylo líp, jinak velmi čtivá kniha. Konec i epilog trochu překvapí, což kvalitě vůbec neubírá.
Z postav mi asi nejsympatičtější byla Jennifer a pak paradoxně Mark Wolfe, i když je pomalu v každé větě zdůrazněno, že je to deviant - no co, chová se normálně, racionálně a věčný odpor Terri vůči němu mi přijde přehnaný.

10.09.2016 4 z 5

Hra věží Hra věží Daniel O´Malley

Knihu jsem četla velmi dlouho, musela jsem se k ní občas trochu nutit a moc mě to nechytalo. Asi to na můj vkus bylo příliš nadpřirozené. Taky si moc dobře nedokážu představit, jak se hrdinka tak rychle dostane do své nové role. Když už se člověk začte, tak to jde, ale určitě uz bych se k tomu nevrátila.

08.01.2016 3 z 5