Iv1701 komentáře u knih
Šikmý kostel se žánrově velice podobá knihám Mornštajnové a Tučkové, což je za mě moc fajn. Příběh je velice čtivý, ze zajímavého prostředí hornického města, prostě se nešlo odtrhnout. Určitě si přečtu i další knihy autorky, Šikmý kostel byl velice milé překvapení. Kniha je velice silná, dokonce i slza ukápla
laskavý humor, nechyběl švih a dýchla na mě prvorepubliková atmosféra. Podle mě velice povedené, i když s originálem nesrovnatelné.
Jé, moje dětství. Přečetla jsem si ji po cca dvaceti letech a připadá mi mnohem dojemnější a smutnější než tenkrát. Moc pěkně čtení, které v záplavě dnešní dětské literatury vyniká.
toto je přesně ten typ knihy, kterou si lépe užijete až napodruhé. Poprvé jsem ji četla před rokem, a i když se mi velmi líbila, zdála se mi chaotická a příliš zamotaná. Teď, když už vím "do čeho jdu a o co vlastně šlo", tak si příběh vychutnávám ještě víc
Tento příběh napsal život sám. Po dočtení posledního dílu je mi smutno, vysoké hodnocení si série určitě zaslouží.
Neskutečně aktuální - klasická ukázka maloměšťáctví a opovržení v hlavní roli. A proč? Kvůli skříni. :-)
Mně ta kniha přišla legrační - i když takto asi myšlená nebyla
Lilo, lilo, bíle lilo, bez milosti, bez lítosti, liliově bíle lilo. Čteno před deseti lety a stále tak živé ...