Iva-JU-KA Iva-JU-KA komentáře u knih

Zaměstnavatelé versus zaměstnanci Zaměstnavatelé versus zaměstnanci Vladimír John

Doporučuji k četbě každému podnikateli a nejen tomu začínajícímu.
Důvěřuj a prověřuj. Nezaměstnávej rodinu a přátele, ale neplatí vždy a všude. Znám případy, že pouze rodina odvedla požadované výkony. Kdybychom si tuto knihu přečetli na začátku podnikání, ušetřili bychom si spoustu nervů, iluzí a financí.

10.05.2020 4 z 5

Dar jménem Alzheimer Dar jménem Alzheimer Maggie La Tourelle

Umírání plné citu, lásky a porozumění. Třebaže je kniha smutná, bylo by mým přáním takto odejít do Jiného světa.

09.05.2019 4 z 5

Bradla v šuplíku Bradla v šuplíku Ivan Kandl

Přečetla, ale nenadchla. Být pedagogem, možná bych se i zasmála. Kniha mne však spíš vyděsila. Že by byla tak špatná úroveň dnešních studentů?

26.10.2016 2 z 5

Tím všechno začíná Tím všechno začíná Robyn Schneider

Kniha pro jinou věkovou kategorii než jsem já, proto jen 3 hvězdičky. Být ve věku hlavních hrdinů, dala bych hvězdiček 5. Kniha se četla pěkně, v mnohém byla i poučná pro dnešní mladou generaci.

24.03.2016 3 z 5

Svět bílého boha Svět bílého boha Tomáš Ryška

Kniha s podtitulem "příběh moci bezmocných" přesně vystihuje děj. Pro čtenáře fakta zpracována v beletrii. Odkrývá nám zákulisí moci, velké moci mezinárodní, malých i hodně velkých peněz, chudoby, hladu, nelidskosti, zneužívání víry nejen v Boha, ale i víry v pomoci druhým.
Tato kniha patří k těm, na které se nezapomíná.
Doporučuji.

26.03.2015 5 z 5

Velká kniha etikety Velká kniha etikety Ladislav Špaček

Knihu mám s věnováním autora :-)
Etiketa některým lidem vůbec nic neříká ... bohužel :-(
Doporučuji jako povinnou četbu!

17.12.2014 5 z 5

Aphra Aphra Hana Parkánová-Whitton

Kniha nenadchla, ale ani neurazila. Pro mne povrchní příběh, fyzická krása a zase jen fyzická krása ... myšlenka ženy spisovatelky jen velmi okrajově.

24.06.2014 3 z 5

Brněnské nevěstky Brněnské nevěstky Naďa Horáková

Kniha mne až tak nenadchla. Spousty a spousty jmen, rodinných vztahů, společenských vztahů ... těžká orientace. Vraždy jak na "běžícím pásu" ... Očekávala jsem víc ...

17.06.2014 3 z 5

Muž, který chtěl být šťastný Muž, který chtěl být šťastný Laurent Gounelle

Útlá knížečka, která se zhltne jedna radost. Téma stojí za zamyšlení. Doporučuji přečíst 2x :-)!

Mnich, který prodal své ferrari Mnich, který prodal své ferrari Robin S. Sharma

Rozporuplné dojmy.. Příběh muže je vyprávěn během jedné noci a je spíše popisem proměny, jak si obrátit život naruby a být tím "správným" člověkem se "správným" okolím a tou "správnou" společností. Spousty moudra a filosofie.
Určitě je kniha v mnohém inspirativní a poučná. Mezi řádky lze nalézt i své nešvary, které by bylo dobré změnit. Očekávala jsem však více, knihu jsem četla spíš jako učebnici ze školy - nezáživnou, i když v mnohém poučnou.

10.06.2014

Zač je života loket Zač je života loket Marcela Mlynářová

Doporučuji!

Humorně laděné životní příběhy spisovatelky. U knihy jsem se moc pobavila, odpočinula, žádné těžké téma. Hlasitý smích s knihou v ruce nebyl výjimkou :)! Doporučuji všemi deseti :)!

Příslib naděje Příslib naděje Tamara McKinley

Za mě - velké zklamání.
Námět by býval byl dobrý, kdyby býval byl lépe zpracován.

13.09.2018 2 z 5

Květy z půdy Květy z půdy Virginia Cleo Andrews

První díl mne uchvátil ... druhý díl už méně ... třetí díl ještě méně ... čtvrtý díl jsem se rozhodla vynechat ... a na pátý už jsem neměla chuť vůbec.

17.12.2014 5 z 5

Víno z hroznů Víno z hroznů Ladislav Štaidl

Kniha mne mile překvapila stylem, jakým byla napsána. To, co jsem od knihy očekávala, to jsem se dočetla. Ani nebyla nezajímavá. Zážitky z koncertů, ze spolupráce, z podnikání, popisy jednotlivých osob byly velmi čtivě zpracovány.

01.07.2014 3 z 5

Muž, který sázel stromy Muž, který sázel stromy Jean Giono

K zamyšlení dějem, k pokochání obrazem - nádherně ilustrované.

18.06.2014 3 z 5

Vévoda na útěku Vévoda na útěku Julie Anne Long

Pěkný příběh, oddechové počteníčko. Život v době dávno minulé, vzdělávání a postavení žen, láska, intriky, lži, boj, šťastný konec :-)