Ivča.K. Ivča.K. komentáře u knih

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Nějaký čas mi trvalo než jsem si zvykla na způsob, jakým je kniha napsaná, ale když jsem se začetla a zorientovala, tak se mi kniha moc líbila a budu na ni ráda vzpomínat.

08.11.2021 4 z 5

Kyselé třešně Kyselé třešně Lenka Chalupová

Moc hezká, čtivá kniha z období druhé světové války, knihu jsem kupovala aniž bych věděla že spadá do tohoto období, o to víc mile mě to překvapilo.
Kniha je inspirovaná skutečnými osudy a o to víc je silná, moc se mi líbila!

17.11.2021 5 z 5

Co neodvál ani čas Co neodvál ani čas Hana Marie Körnerová (p)

Obsáhlá kniha, zajímavá na každé jedné stránce, napsáno tak, že jsem měla pocit, že jsou to lidé které skutečně znám a prožívám jejich trable s nimi.

Porodní sestra z Osvětimi Porodní sestra z Osvětimi Magda Knedler

Jediná kniha s válečnou tématikou, kterou jsem odložila a nedočetla.
Možná právě z toho důvodu, že jsem četla nespočet takových knih a tato kniha se jim bohužel nemůže vůbec rovnat.
Potvrzuje pravidlo, že dobré knihy si dělají reklamu sami, kdežto tuto knihu reklamovali téměř všude jako bestseller, nemůžu s tím souhlasit.

08.11.2021 1 z 5

Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Touto knihou jsem otevřela pro mě nové téma, nové obzory a moc se mi líbila, člověka vtáhne do dané situace.
Už hledám další knihy s podobnou tématikou..

Hezký, ale narovnej se! Hezký, ale narovnej se! Johana Fundová

Pro mě zklamání.
Čekala jsem od knížky mnohem víc, možná jsem byla ovlivněna reklamou.
Příběh místy gradoval, ale samotné rozuzlení byla nuda, nebo nebylo žádné.
Devadesátky se v knize objevují jen v menší části a i tam mi přijdou dost "násilně" zakomponované.

05.07.2021 3 z 5

Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Mám od spisovatelky přečtené všechny její knihy a tahle pro mě byla nejslabší.
Zajímavé téma, ale příběh mě tolik nezaujal, čekala jsem od toho mnohem víc.

05.07.2021 4 z 5

Jiskra života Jiskra života Erich Maria Remarque (p)

Už je to velmi dlouho co jsem knihu četla a knih s válečnou tématikou jsem přečetla nespočet, takže už si přesně nevybavuji děj, ale vím, že mi dlouho ležela v knihovně a pak jsem si říkala, proč vlastně, vím že mě velmi mile překvapila.

08.11.2021 4 z 5

Děti s hvězdou Děti s hvězdou Mario Escobar

Knihu jsem rozečetla a byla jsem zklamaná, odložila jsem ji a uvidíme, jestli se k ní někdy vrátím. Osvětimská ukolébavka nasadila laťku poměrně vysoko.

08.11.2021 2 z 5

Síla naděje Síla naděje Barbora Walterová Benešová

Silná kniha, přečetla jsem ji za jedno odpoledne v práci.
Dlouho jsem u knihy nebrečela, až u téhle, nesnesu když mají děti hlad a v této knize bylo víc takových momentů, velmi drsná kniha, napsaná bez jakýchkoliv příkras.