Ivulka432 Online Ivulka432 komentáře u knih

Alicina síť Alicina síť Kate Quinn

Dlouho jsem knihu odkládala a nechtělo se mi do ní - číst o 1. a 2. svět. válce - není toho neštěstí dost? Vše ale předčilo moje očekávání - kniha stojí opravdu za přečtení - je to velmi silný příběh lidí o neskutečné statečnosti a odvaze špionek zakládající se na pravdivých událostech. Kniha by zasloužila 10*. Také bychom si měli uvědomit, v jakém blahobytu, pohodě a bezpečí oproti linii příběhu nyní žijeme.

11.03.2019 5 z 5

Bývali jsme bratři Bývali jsme bratři Ronald H. Balson

Moc nemusím knihy z období holocaustu a 2. světové války. Nicméně kniha je velmi čtivá a má velikou hloubku. Též zanechá v čtenáři mnoho nezodpovězených otázek: "Jak bych se zachoval já na Benově místě? Jak bych se zachoval já na místě Otta či Elizabeth?" Mohu jen doporučit k přečtení! 10*
"Čím větší lež, tím víc lidí na ni skočí." (A.Hitler)

10.07.2022 5 z 5

Muž z labyrintu Muž z labyrintu Donato Carrisi

Mooc hezká detektivka - thriller! Výborná jednohubka a člověk by jich chtěl aspoň 10! Přečteno prakticky za den - už aby bylo další pokračování! Doporučuji - lze číst i bez předchozích dvou dílů - 10*! :-)

29.12.2021 5 z 5

Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Do poslední chvíle autorka nechává čtenáře na pochybách, co je fikce a co je skutečná pravda. Na mě místy trochu moc podrobných popisů sexu. Jinak knížka určitě stojí za přečtení.

06.06.2020 4 z 5

V moci zla V moci zla Linda Castillo

Moc moc hezká! Po díle V troskách tornáda, která mi přišla slabší než ostatní díly, je tato kniha opět super. Kate je prostě skvělá! Doporučuji!!

19.03.2020 5 z 5

Pohřbená tajemství Pohřbená tajemství Joseph Finder

Musím říct, že mám dalšího oblíbeného vyšetřovatele - Nicka Hellera! Od první strany vás kniha chytne a už nepustí až do poslední stránky. Přečteno během jednoho dne. Doporučuji!

19.01.2020 5 z 5

Patříš mi Patříš mi Mark Tilbury

Jedním slovem - výborné! Thriller se vším všudy. Přečteno během 24 hod. Propracované vykreslení postav i děje. 5*

14.01.2020 5 z 5

Tajemství živých Tajemství živých Carol Wyer

Pecka! Super kniha. Ráda se přidávám ke kladnému hodnocení této knihy. Už aby bylo další pokračování s Robyn. Opravdu povedené :-)

10.11.2019 5 z 5

Řezník Řezník Jennifer Hillier

Detektivka "naruby" - od první strany čtenář ví, kdo je pachatelem, ale stejně autorka umí příběh poutavě vystavět a rozvíjet. Opět mě odpuzoval obal knihy i název, ale kniha mnohonásobně předčila moje očekávání. Doporučuji výborná detektivka - za mě 5*.

07.04.2019 5 z 5

Za zdmi Za zdmi Hollie Overton

Skoro k neuvěření, že takový člověk může existovat! Zažila jsem, takže vím, že existují a chovají se přesně takto "nenápadně". Za mě plný počet bodů a výborné čtení.

25.01.2019 5 z 5

Dům hlasů Dům hlasů Donato Carrisi

Moc čtivé - pro mě spíše psycho-thriller! Hodně mi to připomínalo knihu Když přišlo zlo. Doporučuji k přečtení a těším se na další slibovaný díl - v zahraničí již vyšly 3 díly.

15.11.2023 5 z 5

Mrtvý v kostele Mrtvý v kostele Nadine Matheson

Opět půjdu "proti proudu". První díl se mi líbil, tenhle mi přišel "dlouhý a utahaný" a já se už těšila na konec. Musím přiznat, že jsem se občas ztrácela i ve jménech. Na přebalu píšou "pro čtenáře a čtenářky A.Marsons či P.Gibney" - podle mého tato autorka jim "nesahá ani po kotníky". S největší pravděpodobností si další díl ráda nechám ujít - 3*.

30.09.2023 3 z 5

Případ Kláry P. Případ Kláry P. Jan Vavřík

Ať je to či není podle skutečných událostí - příběh opravdu silný, velmi čtivé a vůbec mi nevadilo vyprávění příběhu z pohledu různých osob. Moje první kniha od tohoto autora, jistě nikoli poslední! Doporučuji k přečtení - 5*.

02.09.2023 5 z 5

Otočení klíčem Otočení klíčem Ruth Ware (p)

Psáno jakoby formou dopisu - nicméně poutavé čtení! Myslím, že konec byl značně uspěchaný a nedomyšlený, některé věci těžko uvěřitelné a vůbec těžko proveditelné (nemohu prozrazovat zápletku) - za mě 3,5*.

29.07.2023 4 z 5

Klíč Klíč Kathryn Hughes

Moje první setkání s touto autorkou - kniha přečtena prakticky během 24 hodin. Moc zajímavý a dojemný příběh, styl psaní autorky je mi blízký - těším se na její další knihy! 5* a doporučuji

22.03.2022 5 z 5

Malá tajemství Malá tajemství Jennifer Hillier

Kniha nezarmoutí - nenadchne. Variace na stále stejné téma - unesené dítě - na základě toho nevěra jednoho z manželů. Myslím, že knih na toto téma bylo napsáno mraky, autorka v předchozích knihám měla originální náměty - zde nikoli. Kniha je čtivá jako všechny knihy autorky, ale díky tématu - občas i rozvleklé - 3,5*.

25.10.2021 4 z 5

Faleš Faleš Sibel Hodge

Nazvala bych to "psychologickou" detektivkou - vyprávění z úhlu jednotlivých postav. Rozuzlení nečekané. Celkově výborné, doporučuji - přečteno během odpoledne. I postava detektiva seržanta Cartera se mi moc líbila.

06.06.2020 5 z 5

Pššt Pššt Mel Sherratt

Po dlouhé době vyšetřovatelka, která ani nepije alkohol či jiné návykové látky, Grace je prostě super! PŠŠT je moc pěkná detektivka - doporučuji a těším se na další pokračování s Grace v hlavní roli.

20.01.2020 5 z 5

Poslední lež Poslední lež Riley Sager (p)

Nepřipojím se k příznivcům této knihy. Četla jsem jen proto, že nerada nedočítám knihy a že už jsem tuto knihu „chtěla mít za sebou“. Na mě zde byla příliš „květnatá mluva“ a zbytečné popisy nepodstatných věcí – knize by stačila polovina stran. Za mě průměr a thrillerem bych ji vůbec nenazvala.

08.01.2020 3 z 5

Mám nad tebou moc Mám nad tebou moc Teresa Driscoll

Patřím do kategorie příznivců této knihy. Přišla mi velmi čtivá od první stránky. Vypráví o úhlu pohledu každého z účastníků, kteří měli, co do činění se zmizením Anny. Konec nečekaný - pachatele jsem si ani netipla. Těším se na další knihu této autorky.

28.12.2019 5 z 5