Ivuska.09 komentáře u knih
Jsem ráda, že se autorka po knihách Dilema a Přiveď mě zpátky, které mně příliš nesedly, zase pořádně rozjela. Tohle mě moc bavilo. V určitém okamžiku jsem sice pachatele odhalila, ale nebylo to v první polovině příběhu. Takže jsem si čtení užila a napnutě čekala, jak to tedy všechno bude. Po slibných prvotinách zase skvělý příběh.
První dva díly této série byly skvělé. I tento mě bavil, mám ráda styl, kterým autorka píše. Nicméně asi bych byla o něco raději, kdyby Marni více zasahovala do případu, který řešil Sullivan. Tady měla spíše svoji vlastní dějovou linku. Ale i třetí díl byl čtivý, napínavý a nemohla jsem se od něj odtrhnout.
Skvělý příběh! Spojení několika generací, rodinné problémy, které je třeba vyřešit. Zároveň důraz na to, že podpora rodiny je důležitá. Babička chytající druhý dech je zárukou mnoha vtipných situací. A nechybí ani romantika.
Mně tato kniha nepřišla tak špatná. Tajemství mezi manželi, které postupně graduje. To je téma mnoha knih. Přesto je tady něco jinak. Určitě mohu říct, že příběh nemá hluchá místa. Já jsem byla zvědavá, kam to všechno směřuje a čtení mě bavilo. Ano, četla jsem i lepší thrillery, ale také mnohem horší.
Mně se tento díl moc líbil. Autorka si u mě napravila reputaci po předchozím příběhu Pláž v Chorvatsku, který mě zaujal ze všech nejméně. Ale Čajovna v Tokiu? Paráda! Zamilovala jsem si romantický příběh, jenž se zde odehrával. Oba hlavní hrdiny a vše, co je spojovalo. Fotografování. Bylo to emotivní a laskavé. A závěr? Dokonalý. A zamilovala jsem si i Japonsko: památky, tradice, zvyky, kulturu... Tohle se autorce hodně povedlo! Dokonale popsané prostředí, dokonalá atmosféra.
Já jsem velmi příjemně překvapená, mně se tento příběh skvěle trefil do vkusu. Dvě dějové linky, jedna z minulosti, druhá ze současnosti. Obě samozřejmě propojené, zhruba v půlce knížky minulost nahradí přítomnost. Rodinné spory, které trvají už pěknou řádku let. A jedna malá pekárna, která čeká na své znovuotevření. A bohatý muž, který se domnívá, že se kolem něj bude točit celý svět... Naštěstí hlavní hrdinka jen tak nic nevzdá. Já se těším na další díl.
Krásná kniha s krásným příběhem. Pokud si chcete navodit vánoční atmosféru, je to to pravé čtení. Kouzlo Vánoc, vánoční světýlka, pečení, kavárna se skvělým kafem a snaha najít tu pravou lásku. Dvanáct vánočních schůzek, které přinesou mnoho neočekávaného. Já jsem si čtení moc užila.
Temné, čtivé, zajímavé a manipulativní čtení. O tom, jak jeden nezdravý vztah dokáže ovlivnit zbytek života. Rozhodně souhlasím s tím, že autorka odvedla skvělou práci hlavně v oblasti psychologie postav. I téma se ji podařilo velmi dobře zpracovat. Zkrátka tento příběh vás donutí k zamyšlení.
Pokud jste četli první díl, jistě dobře víte, že o napínavé situace v něm není nouze. Stejně je tomu i v tomto pokračování. Lexie je neustále někým sabotována a napětí tak roste. V tomto směru se autorce podařilo udržet laťku stejně vysoko. Ani o romantiku nebudete ochuzeni. Mě osobně na celé sérii nejvíce bavila právě tato vyvážená kombinace romantiky a napětí.
Kasie West a Kerstin Gier jsou dvě autorky, jejichž díla si klidně přečtu i v padesáti - alespoň myslím. Už dávno nejsem cílová kategorie těchto příběhů, ale čas od času jako odreagování si je vždy užiji. A Kluka odvedla doporučuji. Náctileté holky budou obzvlášť nadšeny.
Tohle je velmi zvláštní kniha, která je snad až jedinečná svou formou. Je v ní toho ukrytého tolik! Tolik krásných myšlenek. Bohužel je během čtení musíte trochu hledat - hlavně ve chvíli, kdy vás samotný příběh příliš neosloví. Bavila mě ta nesourodost lidí, kteří v knize vystupovali, jejich životy, osudy i myšlenky. Ale nebavil mě způsob, jakým to všechno bylo poskládané (za to strhávám jednu hvězdičku). Dávalo by mi větší smysl, kdyby se tito lidé potkali v jiné situaci. Ale chápu, že to všechno mělo svůj účel. Je to citlivý příběh a takové tento autor umí.
Já u této knihy asi bohužel půjdu proti proudu. Z děje jsem trochu zklamaná. Ano, bylo to neskutečně čtivé (v tomto ohledu byl celý příběh obrovskou jízdou), ale na mě se zvraty střídaly až moc. Ano, byl to záměr autorky, ale podle mě platí, že méně je někdy více. V závěru vlastně ani netušíte, jak to vlastně všechno bylo, protože to mohlo být tak i tak. Znova zdůrazňuji - ano, byl to záměr, ale mě to celkový dojem zkazilo.
Já jsem si s touto knížkou zase spravila chuť. Minulá Srdcovka nebyla pro mě úplně tím pravým ořechovým, ale tato se mi zase líbila. Ano, děj lehce odhadnete. Ale i tak to byl milý a zamilovaný příběh, ke kterému se třeba jednou ráda vrátím.
Bavilo. V případě Eriky sice autor zatím postupuje podle stejné šablony, ale budu doufat, že v dalším díle se to zlomí. Jinak je to ale čtivé a napínavé. Ani mě nevadilo, že vrah byl odhalen už v půlce knihy - naopak je to alespoň zase v něčem jiné. Rozhodně se pustím i do dalšího dílu.
Mám toho načteného hodně a čtu knihy napříč různými žánry. Od přečtení této knížky mě málem odradily některé komentáře, které tu jsou. Ale víte co? Ono to nebylo špatné. Ano, je tam spoustu klišé - jenže to v tomto žánru vždycky, těžko vymyslíte něco originálního. Mně osobně potěšilo, že erotická linka je spíše v pozadí a erotických scén je poskromnu. Naopak tu byl příběh s pointou. Ano, některé dialogy jsou trapné, ale jiné příjemně sarkastické a vtipné. Pokud chcete jen něco čtivého a lehkého na odreagování, tak tuto knížku doporučuji všemi deseti. Mně se to líbilo mnohem více než třeba Pan Slušňák nebo série Božský.
Pro mě byl tohle nejlepší díl z celé série. Není to přehnaně drastické, počet mrtvých se oproti předchozímu dílu drží na velmi nízké úrovni. Jde spíše o pátrání, to mám raději. Bavil mě Wolf, který se opět vrátil na scénu, zároveň svůj prostor získali i hlavní hrdinové z druhého dílu, takže v tomhle směru jsem spokojená. Celkově bych sérii hodnotila jako průměrnou, ale jsem moc zvědavá, co dalšího si autor pro své čtenáře přichystá.
Musím říct, že tahle kniha byla lepší než předešlá Manželka mezi námi. Neodhadla jsem všechny zápletky, měla jsem i jiný scénář o tom, co se mohlo stát. Děj mě vtáhl a zajímalo mě, který z manželů hraje špinavou hru. Mohu doporučit.
Asi je to tím, jak moc knihu všichni chválí - pak má člověk příliš velká očekávání. Jasně, příběh je čtivý, ale pro mě byl děj průměrný a průhledný. Celou dobu víte, co se asi tak bude dít a kam to všechno směřuje. Nakonec sice přijde velké odhalení, které vám vyrazí dech, ale to se týká pouze několika stránek. Co zbytek knihy? Ano, čte se dobře, svým způsobem zaujme, ale mě to nějak nestačilo, já bych těch šokojících zvratů potřebovala trochu víc.
Já jsem s příběhem, který jsem dostala, naprosto spokojená. Ano, je tam nějaké to klišé, ale je založený na reálných základech (respektive na skutečné kauze, což by mělo byt více zdůrazňováno - třeba na obálce), dokáže zaujmout (jakmile se proces rozjel, nešlo odložit) a přinutí vás zamyslet se nad tím, jak to s tou spravedlností vlastně je.
Pro mě zatím nejlepší kniha, kterou autorka napsala. Vyhořelé postavy jí opravdu sedí. Čtivé, dokonale výstižné, skvěle napsané.