Ivuska.09 komentáře u knih
Pokud máte rádi psychologické thrillery, nenechte si tuto knihu ujít. Autor si se svými čtenáři pěkně pohrál. Dokud příběh nedočtete, nebudete si jistí, jak to všechno bylo. A to je záruka toho, že ho budete jen těžko odkládat. První polovina mě bavila o něco více, byla svižnější. Proto strhávám jednu hvězdu, ale i tak za přečtení tento thriller stojí.
Autorka sepsala příběh o partě lidí, kteří se domnívají, že se velmi dobře znají. Jenže je to tak? Opravdu si mohou důvěřovat a nemají před sebou žádná tajemství? Vztahy se vyvíjejí. A to nejen mezi manželi, ale i mezi přáteli. A o tom budete společně s hlavní hrdinkou přemýšlet i vy. Společně s ní se zamyslíte nad vlastním životem a budete si klást podobné otázky. A najednou zjistíte, že příběh, který se v knize odehrává, by klidně mohl být reálný. A o to víc vás vtáhne do děje. Autorka dokáže své postavy vykreslit takovým způsobem, že jejich patálie budete prožívat i vy. A to mám na knihách Dagmar Čechové ráda.
Přiznám se, že i já jsem měla problém tento příběh dočíst. Zápletka není vůbec špatná. Líbilo se mi i to, že celý příběh je napsán jak z pohledu matky dětí, tak z pohledu otce. Dokonce do děje zasahuje i třetí osoba, která se chystá něco udělat... Ale té "omáčky" kolem, té tady bylo až příliš. Myslím, že by knize prospělo, kdyby měla o několik desítek stránek méně. Pak by byla akčnější a napínavá.
Pro mě byl tento román srovnatelný s knihami Julie Caplinové. I obálka by do této série skvěle zapadla. Je pravda, že Julie má trochu jiný styl psaní, ale i tento příběh se mi líbil a přečetla jen ho s chutí. Hlavní hrdinka v něm řeší mnoho problémů, které se nevyhýbají ani ženám ve skutečném životě. Pro takové ženy bude jistě inspirativní.
Přiznám se k jedné věci: vůbec jsem nečekala, že mě toto vyprávění tak zasáhne. Rozhodně souhlasím s tím, že pachy a vůně jsou spojeny s našimi vzpomínkami. I já to tak mám. A nejspíš to bude důvod, proč mě tento román dokázal tak zaujmout. Je smutný a melancholický, ale zároveň plný naděje. Spojení tří hlavních hrdinů (literární koučky, spisovatele a parfumérky) dokonale fungovalo a rady Charlotty, literární koučky, by si mohl vzít k srdci každý spisovatel.
Lituji, že jsem se do knihy nepustila hned po jejím vydání. Zdá se mi, že je jí věnováno mnohem méně pozornosti, než si zaslouží. Je to skvělý příběh ze světa plného kouzel, kde hlavní hrdinové bojují za dobro proti zlu. Neustále se něco děje a i když nepatřím do cílové kategorie čtenářů, i já jsem byla napnutá, jak vše bude pokračovat. Nenechám si ujít ani další díl.
Pokud si myslíte, že autorské duo Christina Lauren už vás ničím nepřekvapí, tak se hodně pletete. Nejnovější román Každá ráda kamaráda je totiž opět naprosto jedinečný. Marně budete hledat v jakémkoli jiném příběhu takovou hlavní hrdinku, jako je Hazel. Už v knize se v souvislosti s ní objevuje slovo tornádo. A naprosto souhlasím. Vše kolem ní se mění v jednu velkou pohromu. Ale i tato dívka má práva na lásku, nemyslíte?
Nahoře bez je krátký příběh, který by si měly přečíst všechny dospívající dívky. I když má kniha pár stránek, je v ní všechno, co tyto dívky prožívají. Je to reálné a hlavně poučné. Dospívání je obdobím velkých změn, ale když kolem sebe máte lidi, kterým na vás záleží, je všechno hned jednodušší.
První díl byl skvělý. Druhý slabý a od třetího si autorka drží stejnou (průměrnou) laťku. Na jednu stranu jí nemám co vytknout: její příběhy jsou čtivé, humorné, krátké... jenže žádná z postav nedosahuje kvalit Bruce a Nataši z prvního dílu. Takže jako oddechové čtení je to fajn, ale Jeho banán už asi zůstane tím nejlepší, co autorka napsala.
Krásný příběh, ve kterém je řečeno snad úplně všechno. Není to žádná prvoplánová romance. Dva osamělí lidé se jednoho dne dočkají nečekaného propojení. Jak to s nimi dopadne? Přečtěte si tento příběh, stojí za to. Mám ráda knihy s poselstvím a tady jich je hned několik.
A mně se román moc líbil. Ze začátku jsem mu chvilku přicházela na chuť, ale jakmile jsem se začetla, těšila jsem se na další osudy čtyř žen, které nám autorka předložila. Společně spolu řeší vše, co je momentálně trápí (samozřejmě nad šálkem horké čokolády či s jakoukoli jinou čokoládovou pochutinou). Sem tam se stane něco dobrého, jindy hlavní hrdinky musí čelit trapasu, který vám, čtenářům, vykouzlí úsměv na tváři. V románu se stane mnoho negativních věcí, ale najdete v něm i ty pozitivní. Já ho mohu doporučit.
Má první kniha od této autorky. A určitě ne poslední. Příběh o tom, jak se rozdělila cesta matky a dcery, mě moc bavil. Více dějových linek, hodně postav a spousta přemýšlení ohledně toho, co vše se v minulosti stalo. Román je velmi čtivý, uspokojí především čtenáře, kteří mají rádi komplikovanější příběhy.
Další krásný knížka s ještě krásnějšími ilustracemi. Děti v naší rodině tyto pohádky milují. Pokud máte rádi Mickeyho, Minnie, Daisy, Donalda a jeho kluky, Goofyho a Pluta, nemůžete touto knížkou nic zkazit. Ideální čtení na večerní uspávání.
Tohle bylo skvělé. Vůbec jsem netušila, že mě tento příběh bude tak bavit. Úplně mě polapil a já si užívala každou stránku. Ano, místy je to červená knihovna jak vyšitá. Jinde se objevují velmi důležitá témata, ke kterým bychom neměli být neteční. Hlavní hrdinku si oblíbíte. Je sečtělá, chytrá, umí dát najevo svůj názor, dokáže čelit proradným mužům a bojuje za práva žen. Tak trochu za jakoukoli cenu. Je to vtipné, hravé, prostě skvělé.
Kniha není špatná, zápletka jednoduchá, ale čte se dobře. Ale příběhy podobného tipu už asi nejsou pro mě. Úplně nechápu zařazení do kategorie "román pro ženy". Spíše se domnívám, že se bude líbit o něco mladším čtenářkám...
Pár knih už jsem od autorky četla, ale všechny prostě jen "zapadly" do průměru. Ale tohle? Tohle bylo skvělé! Vtipné, smutné, bolavé, zamilované... Zkrátka je to taková přehlídka různých emocí. Ano, je to pohádka pro dospělé ženy. Všechny víme, jak to skončí, ale přesto nás to baví a prostě čteme až do konce. Nechybí momenty překvapení a rozhodně v příběhu nejde jen sex. Bavilo mě sledovat, jak se hlavní hrdinka mění. A i když k ní život nebyl vždy fér, sama se nikdy nezachovala jako mrcha. Možná se mi kniha jen trefila do nálady? Kdo ví, ale já jsem spokojená.
První dva díly této série byly skvělé. I tento mě bavil, mám ráda styl, kterým autorka píše. Nicméně asi bych byla o něco raději, kdyby Marni více zasahovala do případu, který řešil Sullivan. Tady měla spíše svoji vlastní dějovou linku. Ale i třetí díl byl čtivý, napínavý a nemohla jsem se od něj odtrhnout.
Předchozí autorčiny knihy se mi líbily více. Ale rozhodně to neznamená, že tato je špatná. Jen na mě byla tak nějak dlouhá. Vadilo mi, že hlavní hrdinka dlouho nevěděla, co vlastně chce. Jinak se román četl dobře, bavila mě fenka Sally a její vztah z hlavní hrdinkou. I chlapec Lenny s Downovým syndromem.
Ani tento román ze série 7lásky mě nezklamal. Milý, láskyplný, čtivý. Vystupují v něm postavy, které si zamilujete. Bavilo mě příjemné prostředí jednoho knihkupectví, jehož majitel dokáže svým zákazníkům najít vždy tu správnou knihu. A jeho rozhovory s nimi si obzvlášť užijete. Jsou úsměvné, ale také plné tipů na spoustu knih!
Tohle byla bomba! Rozjezd byl možná trošku pomalejší, nejprve vám vůbec nebude jasné, kdo je ten hodný a kdo zlý... Ale jakmile jsem se začetla, nejraději bych knihu neodkládala. A závěr? Skvěle vymyšlený!