jajulka731 jajulka731 komentáře u knih

Horečka Horečka Robin Cook

Jednoznačně depka jak blázen. Dlouho jsem to v sobě zpracovávala.
Styl psaní ( nebo možná spíš překladu paní Aleny Amchové) byl...zajímavý? Moc nevím, jak ho definovat, ale rozhodně to poznáte.
Nicméně jsem moc ráda, že jsem to přečetla. Za ten smutek to stojí ;)

28.10.2024 3 z 5

Juditin pokoj Juditin pokoj Ivana Peroutková

Obalem, ilustracemi i velikostí písma - jednoznačně YA
Obsahem ale moc nechápu, co v téhle kategorii dělá. Takové téma bude bez pochyby pro dvanácti / třinácti leté těžkou stravitelné a moc toho chápat nebudou.
Vždy na začátku nové kapitoly jsem musela na chvíli zastavit a zavzpomínat, jak vlastně poslední kapitola o dané postavě končila. Těch postav tam bylo nějak moc a na čtení jsem se vždycky musela dost soustředit. Jinak jsem v tom měla guláš. Tak nějak jsem nechápala to dělení kapitol hvězdičkami??
Jinak se to ale četlo celkem rychle a ilustrace se mi moc líbili.

28.10.2024 3 z 5

Na ledě Na ledě Hannah Grace

Milostné romány mi nedělají problém, ale tohle... :D Občas to na mě bylo až až. A to jsem si do teď myslela, že toho snesu, co se týče erotiky, hodně. Lehce mě mrzí ten odfláknutý konec, ale chápu, že o ten tam úplně nejde. Nejvíc mě potěšilo, že sestra hlavního hrdiny je alpská lyžařka :D hihihi

Nemravná třída Nemravná třída Karel Štorkán

Moc jsem toho od knížky nečekala. Nicméně jsem opravdu překvapená, jak nabitá dokáže být takhle tenoučká knížečka.
Je tam zmíněno spoustu, pro dospívající, důležitých témat každodenního života. Nejsou sice nijak příliš do detailu rozebírána, ale myslím si, že právě díky tomu je lehce čitelná a vlastně i oddychová.

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Jiří Jilík

První polovina knihy byla zajímavá a celkem i obstojně napsaná. Pak jsou tam vyprávění bohyní. Supr nápad...akorát bych se klidně bývala obešla bez origo formátu jazyka. Jako ten slovníček vzadu byl potřeba :D
Ale fotky jsou tam fajn zpestření, to cením.

28.10.2024 2 z 5

Farářova dcera Farářova dcera George Orwell (p)

Do zhruba první třetiny celkem utahané a zdlouhavé. Pak to bylo supr, užila jsem si to. Jen jsem nějak nepochopila, proč ten nedotažený konec.