jan.para komentáře u knih
Další ze série kniha českých veteránů z války v Afghanistánu. Cením, že autoři alespoň trochu nechali nahlédnout pod pokličku 601. skupiny speciálních sil. Na knize je ale vidět, je velmi osekaná a autoři do ní z pochopitelných důvodů nemohli napsat všechno. I tak je ale kniha velmi zajímavá a Stehlík s Matoušem jsou frajeři.
Pěkná zpověď dvou vojáků z roty E, obsahující nejen jejich zážitky z války, ale také vzpomínky na jejich dětství, nebo jak se žilo po válce. Velmi se mi líbil i doslov herců, kterí Heffrona a Guarnera hráli v seriálu.
Jak je uvedeno v komentáři níže. Kniha, ve které je skoro všechno.
Asi nejslabší díl z celé série. Na můj vkus moc nepřehledné.
Vůbec nechápu tak nízké hodnocení. Kniha je sice napsaná rázným a jednodušším vojenským stylem, ale to mi právě vyhovuje. Autor hezky popisuje své působení v předválečné armádě a jeho odchod do zahraničního odboje a ke Svobodným Francouzům. Jen škoda, že se k knize nedozvíme, jak probíhal autorův život po válce po válce.
Jedním slovem bomba. Autoři podrobně popisují fungování československého praporu a jeho nasazení na frontě. Čtenář nalezne v knize také mnoho fotografií, medailonky jednotlivých vojáků, nebo statistické přehledy. Cením také pohled na celou bitvu z německé perspektivy.
Autor v knize popisuje výcvik u vysadkových jednotek a následné nasazení v Normandii. Asi nejvíce se autor zaobírá Dnem D, který hezky popisuje skoro minutu po minutě. Kniha obsahuje také řadu fotografií a plánku vysadku.
Zajímavá kniha napsaná přímým účastníkem bitvy v Ardenách.
Hezká knížka. Autor v ní velmi srozumitelným jazykem popisuje několik příběhů týkajících se Čechoslováků ve 2. světové válce.
Pěkné shrnutí životní poutě Dominika Haška.