janadibelkova janadibelkova komentáře u knih

Manuál zralé ženy Manuál zralé ženy Halina Pawlowská

Hodně jsem se nasmála, kromě muzikálu Adam a Eva, je to fajn velmi příjemné čtení, Halina určitě nezklamala..

25.09.2020 3 z 5

Štěstí, láska, čokoláda Štěstí, láska, čokoláda Menna van Praag

Zní to divně, naivně a možná i trochu hloupě, ale proč se nezačít mít ráda? Víte, kolik změn pak může přijít? Tahle kniha možná není pro každého, ale prožila jsem velmi podobnou změnu a rozhodně na té knize něco pravdy je. Přečtěte si ji..

25.07.2020 5 z 5

Podraz Podraz Sandra Brown

Kniha se nečte špatně, psaná je dobře, ale ten děj? Nápad, příběh? Spíš jsem se divila, než abych si řekla, že je to strhující vyprávění..na konci se už jen pousmějete a jste rádi, že můžete hledat kvalitnější literaturu..

09.07.2020 2 z 5

Mafie matek Mafie matek Kerstin Gier

Rozhodně doporučuji všem, nejen matkám. Pohoda, vtip, kniha, která vás bude bavit a určitě si krásně a s úsměvem odpočinete.

30.03.2020 5 z 5

Pomněnkové matky Pomněnkové matky Lenka Chalupová

Kdyby nebyly ve vydání chyby, řeknu, dokonalá kniha..opravdu doporučuji všem, skvělý dárek pro jakoukoli kamarádku, sestru, mamku, která ráda čte.

30.11.2019 5 z 5

Bez sestry neodejdu Bez sestry neodejdu Kristina Jones

Neuvěřitelné....to je slovo, které mě napadlo po dočtení téhle knihy. Velmi nepříjemné jsou chyby v textu, ať se editoři chytí za nos, ale co ubírá knize na kvalitě ještě víc je asi to, že zhruba v polovině čtení přestanete vnímat, co vlastně která sestra zažila a vše se slije v jednu osobu. To mi během čtení bylo určitě líto..a ono Vám vlastně bude líto vše, co se tam děje..

16.10.2019 2 z 5

Nultá hodina Nultá hodina Lotta Lundberg

Vlastně bych četla pořád dál, zamyslíte se, budete překvapeni, jak lidé museli žít a že to vůbec není tak dávno, určitě tahle kniha za pozornost stojí..

10.08.2019 5 z 5

Nikdy nelži Nikdy nelži Hallie Ephron

Velmi dobře napsaný příběh. Podruhé bych jej sice nečetla, ale když nemáte po čem jiném sáhnout, doporučuji. Prožijete napětí, strach o těhotnou ženu a rozhodně dočtete do konce, ten vás jistě bude zajímat a vlastně se povedl. Přeji příjemné čtení.

06.07.2019 4 z 5

Ďábel v těle Ďábel v těle Raymond Radiguet

Velmi příjemné čtení, nadčasové a neuvěřitelně zarážející, že jej napsal tak mladý autor. Doporučuji jako únik od komerčních titulů současných autorů.

16.06.2019 5 z 5

Záměna Záměna Nika Peas (p)

Co na tohle napsat..zvláštní děj, absolutní sci-fi v podobě svalnatého empatického romantika, velmi skromná slovní zásoba..ale jako hoooodně oddychová záležitost jednou za deset let se to vydržet dalo. Je mi líto, ale tuhle autorku už vyhledávat nebudu.

29.03.2019 2 z 5

Růže na úvěr Růže na úvěr Elsa Triolet (p)

Skvělá kniha, kterou bych dnes dávala jako povinnou četbu, hlavně mladí lidé by si i díky ní mohli uvědomit, že úvěr na blbosti není cesta ke štěstí. Vřele doporučuji.

08.03.2019 5 z 5

Švábi Švábi Jo Nesbø

Pořád čekám na knihu, u které pochopím, proč je tenhle autor a jeho příběhy o HH tak úspěšný. Nezačetla jsem se vůbec, příběh je zbytečně dlouhý, rozuzlení přichází zvláštně, vůbec se mi kniha nelíbila.

24.02.2019 ztráta času

Až ji uvidíš Až ji uvidíš Joy Fielding

Ono by se to i dalo číst, Joy Fieldingová umí psát, ale ten konec? Kdybych ji neznala jako skvělou autorku, už bych si její knihu nekoupila, ale pořád věřím, že ta další bude stát za to.

05.07.2018 2 z 5

Pygmalión Pygmalión George Bernard Shaw

Příjemné, veselé, rychlé čtení, ke kterému se zase někdy v budoucnu rádi vrátíte.

10.02.2018 4 z 5

Tři vánoční povídky Tři vánoční povídky Petr Šabach

První povídka, nebo spíš balada se mi hodně líbila, hned jsem se těšila na další, ale ty mě bohužel zklamaly..každopádně pana Šabacha rozhodně budu číst dál, mám plnou knihovnu jeho krásných knih a je velká škoda, že už nebudou další..

13.12.2017 3 z 5

Nepravděpodobná pouť Harolda Frye Nepravděpodobná pouť Harolda Frye Rachel Joyce

Je velká škoda, že Rachel Joyceová nemá nějakou další knihu. Hned bych po ní sáhla.. Věřím, že pro starší lidi, kteří už zažili čtyřicetileté manželství je nádherná, bolestivá, ale určitě je tahle kniha pro nás pro všechny neskutečně poučná a dovede k velikému zamyšlení nad sebou samým, nad svojí rodinou..četla jsem s nadšením, smutkem, překvapením...jestli nemáte co číst, neváhejte a projděte se s Haroldem Fryem jeho poutí, stojí to za to.

12.11.2017 5 z 5

Karla Karla Božena Němcová

Příjemné čtení na nedělní odpoledne, které překvapí svým nadčasovým tématem, které by od paní Boženy Němcové málokdo čekal. Rozuzlení vážně stojí za přečtení :-)

07.10.2017 3 z 5

Pan Theodor Mundstock Pan Theodor Mundstock Ladislav Fuks

Zajímavé "pocitové" čtení, ale člověk musí být na celý příběh tak nějak naladěný, nesmí ho nic rušit, aby mohl v klidu o osudu a životě vůbec pořádně popřemýšlet. Nikdo z nás si dnes neumí představit, jaké to pro židy muselo být, když se tajně scházeli a doufali, že další transport už nepojede..a určitě je dobré si občas přečíst tuhle, nebo podobnou knihu, možná si pak budeme víc vážit dnešní doby..

03.10.2017 3 z 5

Osudy a běsy Osudy a běsy Lauren Groff

Na začátku jsem si říkala, jestli jsem si vybrala dobře, ale ani nevíte kde se to stane, začtete se a příběh vás pohltí..skvěle napsaná kniha, po jejímž přečtení přemýšlíte o tom, co o vás vaše okolí, hlavně to nejbližší..manžel..děti...nevědí..rozhodně doporučuji.

17.09.2017 4 z 5

Co je tvoje, je i moje Co je tvoje, je i moje Tess Stimson

Velmi příjemné čtení, vřele doporučuji třeba na dovolenou. Klasický komerční příběh, který se příjemně čte a opravdu vás bude zajímat, co se bude dít dál...knihu jen tak neodložíte..

28.05.2017 4 z 5