Janamarie komentáře u knih
Další thriller z Fragmentu : pro čtení, radost a poučení!
Knihu jsem přečetla jedním dechem. Doporučuji YOUNG ADULTS
Velmi napínavé čtení, doporučuji, i když ještě čtu...
Moc pěkné čtení pro ženy, romantika, napínavý děj. Doporučuji, nebudete se nudit:-) .
Autora jsem neznala. Po přečtení první povídky Odpočet smrti, jsem uznala, že autor je fakt skvělý!
Kniha je určena pro děti a mládež. Přečetla jsem ji jedním dechem! Pro dospívající dívky bude velice zajímavá, napínavá, čtivá a poučná... Budu doporučovat! Janamarie
Skvěle napsaný román ze života je o vztazích, o nemoci, o naději, o euthanasii a konci života...
Ohnivý tanec není pouhá detektivka, je zároveň románem společenským. Tragické události a pocity viny provázejí člověka po celý život. Mnoho nešťastných okolností, nešťastní lidé a nemocné rodiny… Ohnivý tanec je velmi zdařilá knížka.
Vražedné pronásledování je knížka, která se čte doslova jedním dechem, kapitoly jsou krátké, ale čtivé a napínavé, lákající k další četbě. Knížka je v podstatě stejně napínavá jako Smrtící pronásledování, jen děj se odehrává v jiném prostředí. Milovníkům detektivek a thrillerů doporučuji však knihy obě!
Z anglického originálu ( New York 1997) skvěle přeložil Lubomír Veselý.
Kniha je psána tak, že osudy, lásky a vztahy jsou nám velmi blízké. Lidé v historii se tak moc od nás nelišili a jejich mluva je té naší podobna… Autor mistrně a nenásilně spojil historii se současností, oslovuje čtenáře a provokuje zájem
o historické události naší země. Publikace mne zaujala jemností jazyka i popisem děje, romantikou a líčením vztahu mezi mužem a ženou.
Autorka publikace Alena Ježková se ujala nelehkého úkolu: převyprávět dávné příběhy do současného jazyka, který je srozumitelnější a hlavně zajímavější pro dnešní děti, neobsahuje archaické výrazy a malý čtenář může vnímat děj celistvě a přehledně. Příběhy jsou napsány romanticky, ale autorka se držela faktů a vyzdvihla dějinné události. Celek příběhů pak vyniká obsahem, je obohacen vykreslením psychologie postav a dotvořen krásnými ilustracemi ilustrátorky Renáty Fučíkové. Tato nádherná kniha je ideální pro čtenáře od 9 let, pro oživení v hodinách dějepisu, pro společnou četbu ve škole, ale jistě zaujme
i dospělého čtenáře…
Historie psaná perem Aleny Ježkové je jemně a citlivě propracovaná, není to pouhé přepsání pověstí, je to umělecké dílo, do kterého dala autorka něco ze sebe. Místy jsou popisy děje i kruté (války, vraždy), ale i to je součástí našich dějin. Příběhy jsou vyprávěny živým a současným jazykem, jsou dramatické a napínavé.
Pýcha, závist, nenávist nebo dobro a láska – nejsou to vlastnosti lidské? Mám pocit, že lidstvo opakuje stejné chyby, aniž se poučí z historie ...
"Bola jar, čo nikdy neprišla. Žili jsme však dosť dlho, aby sme věděli, že zostáva to, čo sme nikdy nemali. A to, čo máme, sa pomine."
Kniha je vytištěna na krásném papíře, je vkusně ilustrovaná Martinou Skalou, se kterou se Jan Šmíd seznámil při svém pobytu v Paříži. Je zde i mnoho krásných fotografií Jana Šibíka. Již samotné jméno autora knihy je zárukou dobrého počtení.
Pozoruhodná kniha je plná barevných ilustrací, fotografií, mapek, pověstí, dějinných událostí a praktických rad kolem našich hradů a zámků. Zároveň je zde mnoho tipů na rodinné výlety…
Kniha se mi líbila, byla zajímavá, napínavá. K mému opravdovému zájmu o českou detektivku přibyla nyní i sympatie k autorce samé.