Janca13 | Komentáře u knih | Databáze knih

Janca13 Janca13 komentáře u knih

Kolčava Kolčava Eva Francová

Musím se přiznat, že po prvních stránkách jsem si říkala, že to asi nebude nic pro mě. Ale nakonec mě kniha uchvátila svými myšlenkami a také krásným popisem, který rozvinul mou představivost. Příběhy se mi promítaly v hlavě i před očima, úplně mě pohltily a já jsem se ocitla v krásné zahradě (jistě podobné zahradě paní Evy). Nakonec mi přišlo líto, že už je konec. Kniha je doplněna krásnými ilustracemi.

25.07.2022 5 z 5

Foukneš do pěny Foukneš do pěny Radka Třeštíková

Přečteno až na druhý pokus. Poprvé jsme se nějak nesešly, asi jsem nebyla v tom správném rozpoložení. Druhá šance už byla úspěšná. Psáno zvláštní formou, ale nakonec jsem se začetla a pasoval mi k příběhu styl, kterým byla napsaná. Zpočátku opravdu může působit zmateně, ale sama postava je zmatená, nevyrovnaná, nevypočitatelná, čemuž odpovídá forma.

07.12.2020 4 z 5

Atlas prokletých míst Atlas prokletých míst Sibylle Le Carrer

Podle názvu jsem čekala něco jiného. Zpočátku jsem se nějak nemohla začíst, ale nakonec jsem se tím prokousala. Některá místa jsou opravdu zajímavá. Ale zpracování se mi moc nelíbilo, text takový nezáživně napsaný, uvítala bych fotografie. Mapy byly ale moc hezké.

11.02.2020 3 z 5

Řvi potichu, brácho Řvi potichu, brácho Ivona Březinová

Úžasná kniha, která mě chytla za srdce a asi už ve mně zůstane. Ani po přečtení si člověk není schopen úpně představit, jak náročný život s PAS je pro rodinu, ale i pro autisty samotné. Skvěle napsané z pohledu sestry, kterou jsem mimochodem obdivovala za její obětavost, která je u dnešní mládeže vzácná a pro většinu z nich něco divného a nepochopitelného.

08.08.2019 5 z 5

Zdivočelá země / Aukce Zdivočelá země / Aukce Jiří Stránský

I když jsem viděla seriál, přesto jsem se rozhodla, že si knihu přečtu. Naštěstí jsem si ty novější díly moc nepamatovala. A zase pro mě tady platilo, že kniha je lepší, než film (v tomto případě tedy seriál). Přesto, že jsem zpočátku měla stále před očima některé herce, mě kniha oslovila a chytla za srdce. V druhé části jsem měla chvilkama obtíže při orientaci mezi jmény, ale jinak mě oslovila i druhá část psaná úplně jinou formou, než první.

11.05.2018 5 z 5

Marie Terezie: Miluj a panuj Marie Terezie: Miluj a panuj Miroslava Zlatníková

Kniha se mi moc dobře četla. Dozvěděla jsem se spoustu zajímavých informací. Na film jsem záměrně nekoukala, ale po přečtení se na něj podívám. Knížka mě nadchla, tak to srovnám s filmem. Za mě mohu doporučit i těm, kteří historickou literaturu nemusí.

08.01.2018 5 z 5

Mnich, který prodal své ferrari Mnich, který prodal své ferrari Robin S. Sharma

Za mě úžasná kniha. Přinutila mě zamyslet se nad svým životem, nad hospodařením s časem. Měla jsem ji půjčenou z knihovny, ale koupím si ji a určitě se k ní budu vracet.

30.12.2017 5 z 5

Zaříkávač nemocí Zaříkávač nemocí Jan Hnízdil

Kniha se mi líbila. Taky bych vypustila politické komentáře. Byla to první kniha, kterou jsem tohoto autora četla, asi si přečtu i jinou. Zaujaly mě informace a názory týkající se lékařství, nemocí a určitě člověka nutí k zamyšlení.

31.10.2017 4 z 5

Formativní hodnocení ve výuce Formativní hodnocení ve výuce Karel Starý

Na knihu jsem se těšila. Škoda, že tam byla opravdu spíše jen ta teorie, výzkumy, srovnání se zahraničím. Doufala jsem, že tam budou nějaké konkrétní ukázky, což teda bohužel nebyly. Jen prázdné ukázky formulářů a tabulek, které se někde využívají.

31.10.2017 3 z 5

Moje řeč: Fejtónky Dobré češtiny Moje řeč: Fejtónky Dobré češtiny kolektiv autorů

Pro mě taková příjemná odpočinková kniha. Někdy jsem se zasmála, jindy mě to donutilo trochu k přemýšlení. Kdo má rád český jazyk, určitě doporučuji.

15.09.2017 4 z 5

Prázdné křeslo Prázdné křeslo Jeffery Deaver

Jako vždy napínavé až do samého konce.

21.05.2017 5 z 5

Ostrov Sukkwan Ostrov Sukkwan David Vann

Knihu jsem dočetla s donucením. Čekala jsem, že když je tady tak vychvalovaná, že to třeba teprve přijde a chytne mě to, ale ono to nepřišlo. Námět určitě úžasný, i když teda dost depresivní, bohužel možný i v reálu. Literární zpracování mě ale příliš nenadchlo, chvílemi mi přišlo těžkopádné a jakoby psané násilím, chaotické. Pocity po přečtení jsou opravdu rozporuplné.

04.05.2017 2 z 5

Dívka, která kopla do vosího hnízda Dívka, která kopla do vosího hnízda Stieg Larsson

Opět promyšleno do všech detailů. Dobře se to čte, pořád se tam něco děje a je těžké ji odložit.

23.03.2017 5 z 5

Ráchelina kniha Ráchelina kniha Sissel Værøyvik

Kniha se mi moc líbila. Vyprávění bylo poutavé a snažila jsem se ušetřit každou chvilku, abych mohla číst dále. Poprvé jsem četla příběh židovských dětí, které sice unikly koncentráku, ale dostaly se do cizí země bez rodičů, jakýchkoliv známých odkázané na dobrodiní naprosto cizích lidí, bez znalosti jazyka. Smutný, ale nádherný příběh.

26.01.2017 5 z 5