JancaMia JancaMia komentáře u knih

Naděje má hluboké dno Naděje má hluboké dno Jaromíra Kolárová

Příběh ženy s nádorem a její přemýšlení a vzpomínky o tom všem co si zažila a jak se ke všemu staví její rodina, hrdinčin příběh je protkáván osudy dalších pacientek na oddělení a sledování jejich boje s nemocí ...
Psáno tehdejší hovornou češtinou smíchanou s prvorepublikovými výrazy , osobně si myslím že by si tato kniha zasloužila i další zredigované vydání.
A jak jsem se ke knize dostala ? Chvála "vynálezu" knihobudek. :) (poslední dobou nemám tolik peněz abych mohla každý měsíc letět do knihkupectví anebo nakupovat přes bazar a knihobudky jsou příjemný balzám na duši, ve které se dají najít krásné poklady) . Nicméně u mě to funguje stylem vemu deset knih a dvacet které už nechci zase přinesu.

25.01.2020 5 z 5

Vladimír Menšík - Pocta Vladimíru Menšíkovi Vladimír Menšík - Pocta Vladimíru Menšíkovi Slávka Kopecká

Krásná vzpomínková knížka na pana herce ..

20.10.2019 5 z 5

Minuta na rozloučenou Minuta na rozloučenou Hana Marie Körnerová (p)

Pěkné čtení , které donutí zamýšlet se nad tím coby kdyby .. byť je příběh prvoplánový ale i tak se moc hezky četl .. zkrátka pohádka pro velký holky

13.08.2019 4 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Poměrně zdařilý společenský román, nicméně kniha vás neustále nutí přemýšlet o bytí a nebytí a o tom jak jsou lidské vztahy prohnilé ...

26.07.2019 3 z 5

Luisa a Lotka Luisa a Lotka Erich Kästner

po letech a stejně se četlo s nadšením jako kdysi ..

27.03.2019 4 z 5

Lucky Luk II Lucky Luk II Lenka Lanczová

Další osudy Lukáše, Jana mi přišla jako prima holka a moc jsem mu ji přála,nicméně chápu i Lukáše a jeho pochody když objeví Sandru a malého Lukáška .. to pak může být Janička ověšená zlatem, posázená diamantem .. ale Sandra je Sandra ... životní láska a ještě s malým potomkem .. ruku na srdce kdo z nás by neodolal být na Lukášově místě .. :))

11.02.2019 5 z 5

Dlouhán odnaproti Dlouhán odnaproti Táňa Kubátová

Krásná kniha o tom jak někdy může být život zamotaný, krásně.

02.02.2019 5 z 5

Noc jako stvořená pro nevěru Noc jako stvořená pro nevěru Zdena Frýbová

Mojmír muž na facku, Mariana oddaná milá žena která ví zkrátka své,konečně také Drahulínek který by zasloužil řádně vyčinit, nicméně některé situace jsou ze života některé humorné .. ale znáte to ..může se to stát i Vám ..

17.01.2019 5 z 5

Matka v koncích Matka v koncích Simona Monyová (p)

Opravdu jsou v knize zvraty kdy poznáváte sama sebe a pak se musíte smát nejenom autorčiným poznatkům ale i tomu "sakra takhle je to i přece u nás doma" :) byť už se nepíší raná devadesátá léta .. když jste v té době byly robě školou povinné ..

30.12.2018 4 z 5

Velká kuchařka Velká kuchařka Vilém Vrabec

Jedna z perel české kuchyně a slávy pana kuchaře .

10.10.2018 5 z 5

Opuštěná panenka Opuštěná panenka Josef Bor

Hodně dojemná kniha, četla jsem jí v šestnácti letech a objevila jsem ji ve školní knihovně , nečetla jsem nic tak autentického a dojemného, některé stránky se musely vyloženě obrečet a řekla bych že kniha je srovnatelná se vzpomínkami pana Vrby (Utekl jsem z Osvětimi) .. nicméně musím dodat že je pouze pro "milovníky" holocaustu a že je místy opravdu hodně syrová až bezbranná , zoufalá ...

12.09.2018 5 z 5

Pohádky (26 pohádek) Pohádky (26 pohádek) Hans Christian Andersen

Pohádky které jsou sice strašně smutné ale zároveň hodně čtivé ..

17.07.2018 5 z 5

Den jako stvořený pro vážnou známost Den jako stvořený pro vážnou známost Zdena Frýbová

Úžasně vykreslené postavy u manželského poradce ...

Hrůzy lásky a nenávisti Hrůzy lásky a nenávisti Zdena Frýbová

Dokonale vykreslená psychologie postav a bolestně ze života.

Všechny mé domovy Všechny mé domovy Ivanka Devátá

O autorčiných životních eskapádách v rámci stěhování se a vše katastrof okolo.

Hucul Hucul Michael Duruttya

Monograficky etologická kniha plemene Huculského koně , od jeho historie to současnosti . Od evropsky uznávaného etologa který pochází ze slovenska. Pro koňáky a milovníky huculských koní určitě top kniha. Dárek k svátku.

30.06.2024 5 z 5

Gorily v podsvetí Gorily v podsvetí Gustáv Murín

Kniha mapuje slovenské podsvětí v 90. letech . Četlo se jedním dechem .

24.03.2024 5 z 5

Příběh ze Šumavy - Kněžna Káča Příběh ze Šumavy - Kněžna Káča František Procházka

Mám ráda čtení o osudech české šlechty. Kniha mapuje osud dcery šafáře do které se zamiluje kníže Gustav z Lamberka a ona city opětuje . Kniha je rodový "román" a zároveň cestopis po Šumavě kde to Lamberští měli rádi .

24.03.2024 5 z 5

Přešlé mrazem Přešlé mrazem Marie Formáčková

Příběhy žen které už mají něco odžito , pěkné čtení k zamyšlení . Půjčeno z knihovny.

13.12.2023 4 z 5

Vánoční svařáček pro duši Vánoční svařáček pro duši Danka Šárková

Kratke povidky o lidskych osudech o vanocich. Neurazi, nenadchne. Pujceno z knihovny.

09.12.2023 3 z 5