JancaMia komentáře u knih
Závěrečný díl triologie. 1. láska voní tymiánem, 2. láska s vůní koňské hřívy . O dívce Vendule, chlapci Čárlím koních , psech a kamarádech .
Vzpomínky a recepty jedné šikovné perníkářky, cukrářky, švadleny a šičky krojů na panenky.
Zajímavé dílko východočeské autorky která republiku seznamovala s Krkonošemi a Podkrkonoším . Knížka vypráví o erbech od starých rodů do současnosti ve východočeském kraji. Půjčeno z knihovny.
Pro milovníky BBQ asi nepostradatelná kniha , navíc od odborníka na slovo vzatého Jamieho Purvianceho .
Na svou dobu povedená příručka, nyní si myslím že je vhodná pro školáky v rámci výchovy , jak mají v daných situacích reagovat "kdyby náhodou ..." ... nicméně se neubráním názoru že příručka šla z peněz daňových poplatníků ...
Příjemná romance z lázní o muži a ženě kteří se z nají z minulosti a z jedné vesnice (ač mají oba své závazky, nadále k sobě něco cítí i po letech) . On válečný reportér , ona usoužená všední každodenností a aby to nebylo málo na pokoji s ní koketa která si rozumí s oběma . Děj krásně ubíhá , lehce se čte , naťukavá ožehavá témata ať už mezilidských vztahů tak i diplomatických a politických. Nález v knihobudce.
Pro gurmány a kuchaře naprosto úžasná kniha. I když má lepší sestřičku "FOOD" a horšího bratříčka "kuchařské suroviny" .
Kniha o povodních, prvních láskách a kamarádství. Krásně napsané a hodně "reálné".
Půjčeno z knihovny.
Jednohubka o mladé slečně která si nevěří , život jí ukáže ne všichni kamarádi jsou skuteční kamarádi a naopak. Určitě ve své době super kniha pro mladé slečny aby se nad sebou zamyslely a co také mohou zažít.
Půjčeno z knihovny.
Mandžuková je v kuchařkách "sázka na jistotu" . Nález v knihobudce.
Borži vzpomínky o tom jak se sloužilo pod Robertem Holubem a že všichni byly rozhodně hodně ostří hoši . Rozhodně zajímavé čtení , pro ty kteří se zajímají o mafiány 90. let .
Německá "Harlequinka" vydaná na začátku 90. let, tehdejší vkus a bezbřehá naivita. Jako oddychovka do nemocnice fajn. Nález v knihobudce.
Úžasná kniha která promlouvá do duše lidem které mají pár kilo navíc a ukazuje jak problém vyřešit humornou formou s nadsázkou , koneckonců rozhodnutí je jen na Vás ... :)
Paní Loukotková dokázala náramně krásně popsat bolestnou lásku .
Další pohled do netradičního povolání. Místy působí až příliš sebestředně , ale to asi k tomuto povolání patří. Půjčeno z knihovny.
Kniha která popisuje zkušenosti mladých kluků a holek kteří neměli lehký start do života. Nicméně u všech byl dovětek jestli to zvládli nebo ne . Kniha také popisuje sociální práci s dětmi v dětských domovech a nápravných zařízení pro mladistvé + různé formy osvojení. Zajímavá sociální sonda. Kniha půjčena z knihovny.
Kniha působí dojmem , že sedíte na kafíčku (na skleničce) s kamarádkama a řešíte nesmrtelnost bytí a nebytí všema směry. Půjčeno z knihovny.
Knížku jsem poprvé četla ve 4. třídě ZŠ , vždy jsem si jí musela půjčit od kamarádky nebo z knihovny. Spor děvčete a chlapce o jednoho poníka kterého mají rádi oba. Milý nález v knihobudce FN Motol.
Knihu jsem nadšeně v knihovně půjčila manželovi (má rád Vaňurovi pořady v radiu i tv) . Jeden případ z knížky dokonce byl i v seriálu "případy prvního oddělení" . Nejmladší případ z knihy je z roku 2020 . Bohužel je tam i případ kdy už pachatel je na svobodě ( mám i vážné obavy potom co se v posledních dnech děje v Praze .. Klánovický les, fakulta UK). Z jednotlivých případů až mrazí. Knihu jsem přečetla během dnešního odpoledne. Půjčeno z knihovny.