JancaMia JancaMia komentáře u knih

Vyjmenovaná slova Vyjmenovaná slova Marie Polnická

Vynikající brožurka která formou diktátů a doplňování měkkých a tvrdých i/y , učí děti správně používat vyjmenovaná slova a jim příbuzná . Rozhodně doporučuji.

SOS Nadváha SOS Nadváha František David Krch

Výborně vedená kniha o tom co změna životního stylu přináší , doporučení co smíte jíst a pít a co si naopak odpustit. Vydání z roku 1993 vychází ze starších poznatků , kde se bohužel zakazuje avokádo kde je třeba zdravá forma tuků oproti novějšímu vydání apod. Jinak se nedá vytknout nic .

S váhou na houpačce S váhou na houpačce Alena Zvěřinová

Kniha vypráví příběhy lidí kteří se snažili zhubnout a nešlo jim to, do té doby než objevily sílu STOBU a správné nastartování a uchopení zdravého životního stylu.

04.02.2023 5 z 5

Detektiv s rodokmenem – Příběhy policejního psa Detektiv s rodokmenem – Příběhy policejního psa Zdeněk Jirotka ml.

Příběhy policejního německého ovčáka Fída (český komisař Rex) . Povídky příjemné , kniha je vhodná i pro milovníky německých ovčáků (přímo v povídkách najdete plno odkazů na toto úžasné psí plemeno) . Také kniha obsahuje černobílé ilustrace kde je vždy vyobrazen německý ovčák v akci.

Vyjmenovaná slova Vyjmenovaná slova Jiřina Polanská

Starší dcera je žákyně třetí třídy, tuhle cvičebnici jsme musely povinně koupit k učebnicím českého jazyka a musím říct že je velice pečlivě zpracovaná. Obsahuje vyjmenovaná slova, příbuzná slova vyjmenovaných slov a ke každému druhu vyjmenovaných slov kolekce cvičení.

26.01.2023 5 z 5

Pečeme s kváskem a kvasnicemi od A do Z Pečeme s kváskem a kvasnicemi od A do Z Růžena Přibylová

Poměrně kvalitní pekařská kuchařka , nicméně podle mě je top kniha "Kváskování" .

23.01.2023 3 z 5

Já zhubnu zdravě a natrvalo: Můj průvodce na 12 týdnů Já zhubnu zdravě a natrvalo: Můj průvodce na 12 týdnů Iva Málková

Novější a srozumitelnější, modernější vydání knihy " Jak hubnout pomalu, ale jistě" . Už zapojuji celou rodinu. Lepší kniha na trvalé zhubnutí neexistuje (Močiginová, břicháč , fit pro život, Kořínková ... ti všichni se mohou jít schovat).

23.01.2023 4 z 5

Ředitel zeměkoule Ředitel zeměkoule Miloš Smetana

Román okresního divadelního herce který se dostane do televize, vzlety a pády v milostných vztazích.

20.01.2023 4 z 5

Narozená v devadesátkách Narozená v devadesátkách Denisa Benešová

No asi takhle, děvče bylo šikovné , mohla být pravděpodobně dobrou spisovatelkou kdyby neumřela (a kdyby ten životní start neměla tak těžkej ..). Osobně si myslím že její myšlenky jsou v knize nešťastně zpracované (poskládané) . Pokud by se jednalo pouze knihu autorky, hodnotila bych za čtyři hvězdičky takhle s bídou za dvě .. nákup ve výprodeji za 19,-

10.01.2023 2 z 5

Hektorova cesta aneb hledání štěstí Hektorova cesta aneb hledání štěstí Francois Lelord

Další z Hektorových cest které stojí k zamyšlení se nad sebou samým ... ale to platí pro všechny tři díly.

07.01.2023 3 z 5

Slovenská mafie v Praze Slovenská mafie v Praze Gustáv Murín

Na G. Múrína mě upozornil cyklus slovenských skutečných kriminálních případů . Řemeslně je kniha napsaná velice dobře, poukazuje na divoká 90. léta v "československu" a jak to chodilo. Nicméně nadpis je zavádějící.

07.01.2023 4 z 5

Sexy koktejly Sexy koktejly Salvatore Calabrese

Po knížce jsem prahla od roku 2008 kdy jsem jí objevila, jaké bylo překvapení když se objevila v knihobudce =) Velice nápadité tzv. "dívčí" koktejly doplněné krásnými ilustracemi . Nicméně existují kvalitnější knihy alkoholových koktejlů .

07.01.2023 3 z 5

Sportovní výživa Sportovní výživa Nancy Clark

Asi nejkomplexnější příručka o sportovní výživě pro laiky (začátečníky) i vrcholovné sportovce. Vysvětluje stravu, pohyb, suplementy všeho druhu, pitný režim .

07.01.2023 5 z 5

Kukaččí mládě Kukaččí mládě Jana Šimulčíková

Kniha na mě vykoukla v knihobudce ,četla se jedním dechem, poměrně hezký příběh o tom co se všechno může stát.

06.01.2023 3 z 5

Dietnikum Dietnikum Blanka Hošková

Hrdinka knihy Svatka se ocitá na šikmé ploše, vše jde od desíti k pěti .. nejvíce mi bylo líto dcerky. Fajnové čtení pro ženy ve věku "mládi v p*deli, důchod v nedohlednu" .

04.01.2023 4 z 5

Taxis Taxis Blanka Chlupová

Autorku v různých skupinkách na FB chválily a tak jsem si jednu její knihu sehnala i já. Román se četl jedním dechem, mrzí mě ten konec ale chápu že to tak muselo být, nemůže vše být stále zalité sluncem. Dva předchozí si určitě seženu také.

01.01.2023 5 z 5

Mapa kostí Mapa kostí Jane Yolen

Na to že jde o fiktivní příběh, má kniha spád, děj příjemně odbíhá. Vše je rozepsáno uvěřitelně, ale jak zmiňují mnozí přede mnou , je to jen pohádka pro dospělé na téma hrůz druhé světové války .

31.12.2022 3 z 5

Kůň jménem Zázrak Kůň jménem Zázrak Zuzana Holasová

Krásný příběh o koních pro malé holky. Když kniha v roce 2009 vyšla, tak jako prodavačka v knihkupectví Albatros jsem si jí ráda četla na pokračování. Po letech jsem si zopakovala. Jaké bylo nadšení když jsme knihu objevila v knihobudce, teď jí nadšeně čte starší dcera (9 . letá holčička).

31.12.2022 4 z 5

Vánoce policejního komisaře Vánoce policejního komisaře Rainer Bernfeld

srdcovka mých 90. let , pro srovnání s knížkou jsem stáhnula pár starých dílů a shodují se s knihou , dalo by se říct věrný opis seriálu a krásný německý ovčák na obálce :)

31.12.2022 5 z 5

Příští láska bude šťastnější Příští láska bude šťastnější Zuzana Francková

Zuzana Francková je sázka na jistotu, její knihy se čtou jedním dechem stejně jako knihy Lenky Lanczové , obě vidějí mladým holkám (dnešním 50-40-30cím) do hlavy a také podle toho píšou. Hrdinka se pohybuje ve velice zajímavém prostředí a setkává se s podobně renesančními lidmi vše umocňuje maminka s babičkou a dvě nejbližší kamarádky.

31.12.2022 5 z 5