JancaMia JancaMia komentáře u knih

Fritování: 201 předpisů Fritování: 201 předpisů Libuše Vlachová

Zajímavé recepty

09.03.2022 4 z 5

Kuchařka? Já vím... Kuchařka? Já vím... Lenka Kořínková

Knihu jsem pořídila za symbolických 5,-, nicméně jsem byla zklamaná . Po přečtení dalších knih už kuchaře rozumim

07.03.2022 3 z 5

Dobrovolník Dobrovolník Jack Fairweather

Knihu jsem dostala k narozeninám. Komplexně ucelené dějiny hrůz pohledem Witolda Pileckého (poslkého zapomenutého hrdiny), je smutné že byl popaven komunisty. Zatím co Vrba mapoval Birkenau , Pilecky přináší počátky otevření ze staré části . Jsem toho názoru že by se o Witoldovi mělo více vědět a zároveň nechápu tehdejší postoje že jeho zprávy se smetávali ze stolu ... přitom se mohly zachránit miliony ...

03.03.2022 4 z 5

Já pes Já pes Karel Trojan

Knihu mi v roce 1992 koupil táta, moc jsem si přála velkou knihu o psech a všude byla vyprodaná, nakonec jsem se jí dočkala ale než jsem se jí dočkala , ležela jem v téhle od rána do večera. Navíc bylo fajn že v knize byly fotografie psů od nakladatelstvé Svépomoc které jsem tehdy sbírala a měla téměř všechny .

25.02.2022 4 z 5

Bohové a hrdinové antických bájí Bohové a hrdinové antických bájí Vojtech Zamarovský

Knihu mi u knižního klubu v roce 1996 koupila maminka kvuli probírané látce v dějepisu, díky knize jsem do hodin dějepisu dodala mnoho zajímavých referátů .

25.02.2022 5 z 5

Čtěte pohádky, čtěte mezi řádky Čtěte pohádky, čtěte mezi řádky Kateřina Cajthamlová

Reklama na časopis Máma a já a drogerií DM + jedna kapitola o výživě.

25.02.2022 1 z 5

Gulliver v Liliputu Gulliver v Liliputu Jonathan Swift

Knížku jsem dostala od nevlastního dědečka jako šestiletá holka a prohlížela si jí od rána do večera, škoda že už ji nikdo znova nevydá.

25.02.2022 5 z 5

Poplach v Kovářské uličce Poplach v Kovářské uličce Václav Řezáč (p)

Knihu jsem četla jako povinnou četbu na ZŠ (3. nebo 4. třída) a moc se mi líbila, tehdy jsem autor přiovnávala k panu Poláčkovi .

Šmírbuch jazyka českého Šmírbuch jazyka českého Patrik Ouředník

V roce 2007-8 jsem knihu zasílala v knihkupectví Luxor všem co si ji objednali, to bylo poprvé co jsem měla tušení že kniha existuje, zapsala si ji do sešitu tzv. "chtěných knih", v roce 2012 mi jí půjčil manželův bratranec , po vrácení jsem jí od něj dostala novou k svátku a od té doby se k ní ráda vracím , vždy v ní objevím něco nového . Snad se brzy dočkám i slovníku nespisovné češtiny (pro srovnání) .

28.01.2022 5 z 5

Šibal Krakonoš Šibal Krakonoš Jaroslava Reitmannová

Krasne pohádky o Krakonošovo a Krkonoších , další dárek od nevlastního dědečka .

23.01.2022 4 z 5

První polovina nebe První polovina nebe Stanislav Rudolf

Zrovna dnes pan spisovatel umřel , tuto knihu jsem četla v 90. letech a dnes jsem ji přečetla jako jednohubku, autorovi knihy z 90. let jsou srovnatelné s tvorbou Lenky Lanczove. Kniha bavila i po letech.

11.01.2022 4 z 5

Všechny mé lásky Všechny mé lásky Stanislav Rudolf

Tohle se četlo samo , jen to chtělo jít víc do hloubky.

07.01.2022 3 z 5

Coura Coura Jana Bernášková

Ctivy roman ze současnosti , bohužel v mých očích tam bylo moc lulinu a prcin a dalších vulgarismu ( nejsem puritan ale u některých autorů mi to nesedí , třeba u Ch. Bukowskeho nemám problém ) . Ještě co mě mrzelo ze kniha má pevnou vazbu ( vázanou , nelepenou ) a přitom stránky jsou z novinového papíru .

01.01.2022 3 z 5

Jako břitva Jako břitva Irene Dische

Na knihu jsem se těšila , nicméně mi nesedla

22.12.2021

Požitkářka Požitkářka Marcela Mlynářová

Po letech se mi dostala do ruky a já ji zase s chuti přečetla :) mám rada autorcina cestovní příhody , co kde bašti a rodinné trampoty

17.12.2021 4 z 5

Porodní sestra z Osvětimi Porodní sestra z Osvětimi Magda Knedler

Zase jedna z Osvetimskeho pekla, o hrdince si určitě přečtu i její autografii kde vzpomíná . Roman se četl jedním dechem a některé popsané hrůzy jsou neprenosne a málo se o nich vědělo , proto je potřeba “zábavnější” formou mladším generacím připomínat .

15.12.2021 4 z 5

Když řeka tekla pod ledem Když řeka tekla pod ledem Irena Fuchsová

Povídky ze života , příjemné čtení .

08.12.2021 4 z 5

Deník mezi životem a smrtí III. - Žiju! Deník mezi životem a smrtí III. - Žiju! Helena Růžičková

Krásný deník o smutné nemoci , paní Helenka neztrácela i v těžkých chvílích humor a měla srdce na pravém místě, pro mě navždy zůstane velkou hereckou ikonou.
Těším se na další autobigrafie .

20.10.2021 5 z 5

Lásky a nelásky Lásky a nelásky Sandra Lanczová

Devátá knížka a konečně to k něčemu začalo vypadat už by se dalo i dokonce říct "skoro jako od maminky" , nicméně se mi nechce věřit že takový lidé se objevují na pedagogické fakultě .

13.10.2021 3 z 5

Obrázková knížka o Československu Obrázková knížka o Československu Oldřich Černý

tuhle knížku mi mamka koupila společn s knížkou můj svět a oběma jsem jako vzteklá listovala pořád dokola ..

04.10.2021 5 z 5