Jandýs Jandýs komentáře u knih

Klub knihomolských srdcí Klub knihomolských srdcí Lucy Powrie

Četba na pohodičku. Milé a zároveň smutné téma.

26.01.2022 3 z 5

Lockdown Lockdown Alexander Gordon Smith

(SPOILER) Hned na začátku mě zarazil věk hlavního hrdiny, obávala jsem se, zda si to nebude protiřečit s tím temným a živelným thrillerem. A přesto, i když mi tahle maličkost neseděla, příběh to vyvážil - nápadem s podzemím, napětím, temnou atmosférou. Nic komplikovaného, ale velice čtivé.

02.05.2021 4 z 5

Volání vlka Volání vlka Anthony Ryan

Za mne je to skvělý návrat k velmi dobrému výpravnému příběhu. Jsem zvědavá s čím vším se ještě Vélin a jeho přátelé budou muset potýkat. Jediné, co mě ve vyprávění vadí je asi hodně válečné strategie a politiky, tak všeobecně u všech knih, ne jen zde.

17.02.2021 4 z 5

Čtenáři z Broken Wheel doporučují Čtenáři z Broken Wheel doporučují Katarina Bivald

Začátek byl docela zdlouhavý, vlekl se jako týden před výplatou. Nebylo to ani moc zajímavé.
Popravdě jsem chtela číst dál, abych poznala,co má být to spojení feel-good román.. A dost mi trvalo, než se mě kniha nějakým způsobem dotkla.. Vůbec asi nehodnotím příběh, který byl pak v půlce už předvídatelný, navzdory většímu počtu mínusů, přece jen jsem si našla hřejivé,milé,oddechové stranky . Prostě absolutně rozporuplné pocity.. Víc jak tři hvězdy dát nemůžu, za míň by Caroline povytahla obočí a Grace brokovnici.... :-)

14.01.2021 3 z 5

Maska smrti Maska smrti Mads Peder Nordbo

Ve třetím díle se nám vše pěkně vysvětlilo.. Ale předcházelo tomu napětí, mysteriózní nádech legendy, kterou autor skvěle zakomponoval do příběhu tomu nasadila korunu, bylo to vážně čtivé. Za mne super!

15.12.2020 5 z 5

Umění války (komiksová adaptace) Umění války (komiksová adaptace) Pete Katz

Zaujala mě zvláštní kombinace starého východního učení a komiksového pojetí. A rozhodně krásné vázání knihy.

14.06.2020 5 z 5

Sunstone 3 Sunstone 3 Stjepan Šejić

Smekám před autorem, že tak dokonale vystihl vztahovou problematiku z ženského pohledu! Tohle dílo bylo o sexu.. (Trochu děsivé, když si v anotaci přečtete bdsm..) Nicméně dějová linka je TAKÉ o vztahu dvou žen, který se vyvíjí... Ony se učí vzájemně něco o sobě samých i o té druhé.. Nakonec čtěte milostný příběh s vtipnými, jiskřivými, dojemnými i silnými dialogy.. Nakonec vás to téma příběhu bdsm ani nepohoršuje ani neděsí, pač je to tam taky dost šikovně a otevřeně přiblíženo.
Nakonec to s těmi parádními kresbami utváří báječný čtenářský zážitek.. Ke konci jsem měla i slzy v očích... A pak byl konec..ach jooooo

Prostě super a jedno malé poznání :-) - jsou věci, kterými svůj život neokořením, ale odteď třeba sem tam s komiksy... To si líbit nechám :-D

09.05.2020 5 z 5

Titáni Titáni Leila Meacham

Příjemné oddychové čtení.

27.04.2020 4 z 5

Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Za mne super, čtivé, nechtělo se mi od knihy odcházet . Kate sympaťanda .

26.03.2020 4 z 5

Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Bohužel knihu nedočtenou odkládám. Postavy ani děj mě nijak nezaujaly, měla jsem pocit, že se na začátku rozpoutala zvláštně komicky-dramatická hádka, která ještě pokračovala na poslední stránce, kterou jsem otočila.. Většinou se kousknu a knihy i navzdory nudě dočítám, ale zde je to pro mne opravdu ztráta času, který bych chtěla věnovat lepším kouskům.

10.01.2020 2 z 5

Ten, kdo stojí v koutě Ten, kdo stojí v koutě Stephen Chbosky

5* je málo... Po dlouhé době mi kniha vzala dech.. Vše, co bylo psané, jsem nejen četla, ale vnímala jsem to, cítila. Kniha se mě dotkla neskutečným způsobem. Ačkoliv jsem jako první viděla film (o knížce jsem nevěděla), jedno i druhé bylo stejně dobré, jak jen to je pro dvě rozdílná díla možné. Dlouho o této knize budu přemýšlet a vstřebávat dojmy. Stává se tím nezapomenutelnou a výjimečnou, řadím ji tímto mezi top, co jsem kdy četla.

08.11.2019 5 z 5

Ryanova pomoc Ryanova pomoc Leila Meacham

Oddechová záležitost, nenáročné.. Už na začátku víte, jak to dopadne.. Takže soudit knihu příliš kriticky nechci, neboť jsem se rozhodla číst dál. Nejvíce mě lákalo téma ranče, ráda bych si z tohoto prostředí přečetla více knih.

19.06.2019 3 z 5

Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

První díl se mi zdá poněkud chaotický, postrádám trochu vysvětlení do začátku, přiblížení postav či bytostí. Geralt je ale dobrej týpek a ty hlášky mě fakt rozesmály. Uvidím, zda se k dalším dílům ještě vrátím.

11.09.2018 3 z 5

Nejdelší jízda Nejdelší jízda Nicholas Sparks

Nádherné! Líbilo se mi zasazení děje do kovbojského života a pak ten úžasný životní příběh Iry a Ruth! Konec jsem proplakala, závěr byl moc krásný!

28.01.2018 5 z 5

Kajmaní lejno Kajmaní lejno Lars Simon

Oddechovka :-) , která mě vzala na dovču do Karibiku :-))) a zpříjemnila mi tak pár večerů. Telefonát z "wc" a taky výlevy Renate :-) byly superboží :-)))) Už tu mám nachystané Sobí bobky :-)

22.11.2017 4 z 5

Oceán v kapce rosy: Zenové příběhy Oceán v kapce rosy: Zenové příběhy Henri Brunel

Nádherné příběhy... a když jste otevřeni tomu, co čtete, zanechá to ve vás něco úžasného.. hřejivého.. třeba pocit, že každý den můžeme být lepším člověkem, že každý den můžeme udělat něco dobrého a laskavého..

19.07.2017 5 z 5

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Souhlasím s komentářem SlamLenky, líp bych asi nikomu nevysvětlila co ne/očekávat od této knihy . Čtenář se prostě musí odprostit od sedmi příběhů a brát toto dílo jako něco úplně odlišného, sice ze světa vytvořeného J.K.R , ale v absolutně jiné podobě a žádné návaznosti. Tímto jsem četla svoji první divadelní hru, takže to nemohu v tomhle směru hodnotit..
Každý "Pottermaniak" četl sem tam nějakou tu povídku - fanFiction, tohle je prostě další nápad :-)

26.09.2016 4 z 5

Farma Farma Tom Rob Smith

Tuhle knihu jsem nechtěla dát z rukou, dokud se nedočkám všech odpovědí! Vyprávění se mi moc líbilo, odkrývání pravdy a všech událostí si u mě rozhodně vysloužilo 5 hvězdiček a skvělá doporučení! :-)

09.05.2016 5 z 5

Vlčí zázrak: Příběhy ze života s vlky Vlčí zázrak: Příběhy ze života s vlky Tanja Askani

Nádherné čtení, je vidět a cítit z řádek lásku a cit k těmto šelmám. Neuvěřitelnou trpělivost a obětavou péči . Knihu je skvěle doplněna o krátká videa.

04.05.2024 5 z 5

Město strachu Město strachu Alexander Gordon Smith

Akcni cteni, i kdyz je pribeh jednoduchy, je stale poutave psany. Zadne dalsi dejove linky neodvadi mou pozornost,na oddech bezvadne. A prece tak ctive, ze se ani nenadeju a jsem u konce.Nemuzu nic vytknout a tesim se na zaver.

21.01.2024 5 z 5