janik6969 komentáře u knih
no, co na to říct? tohle se moc nepovedlo, nalákal mě spisovatel (je můj oblíbený) i chvála na zadní straně obalu (jedná se prý o hodně romantický příběh), celou dobu hledám tu romantiku a na konci musím říct, že moje měřítko romantiky je úplně někde jinde. Romantiku (a velkou) šlo stvořit z příběhu Natalie a Marka (jedno oko by nezůstalo suché) nebo Callie a někoho neznámého, ale to co nám autor předložil - to se v posledních 70 stranách o romantiku jen otřelo. Takže kdo si chce jen odškrtnout další knihu oblíbeného spisovatele (jako já) můžete, ale kdo hledá romantický, dojemný příběh, přečtěte si něco jiného
tuto sérii mám velmi oblíbenou, příjemné "oddechové" detektivky, podané čtivým způsobem, žádné krváky. Tento díl byl spíše něco jako román s malou detektivní zápletkou, ale nevadilo.
trochu jinak napsaný díl, zpočátku pro mně silněji emotivní, poté opět policejní humor a na závěr uspokojení, že konečně mohli chytit a zavřít vysoce postavené svi.ě Tento díl se mi hodně líbil, o chloupek víc než Nehanebnica.
z popisu islandské přírody, mrazivého podnebí, nepředstavitelné chudoby a soužití lidí té doby je mi taková zima, že bych teď potřebovala číst několik žhavých příběhů, abych se mohla zahřát. Hodně rozvláčně popisovaný příběh.
mě se tato kniha nelíbila, strašně velká slátanina, a na konci blbost největší: najít v New Yorku tu správnou Vanessu? Vše co dělala, dělala proto, abych odešla od manžela, kterého miluje. Raději mám přímočařejší příběh, ne takový, kdy nám jednu chvíli spisovatel tvrdí něco, co za chvíli popírá a tvrdí, že to bylo naschvál. Nevím, kdo byl větší magor, jestli ona nebo on, nebo autor? Nedoporučuji, škoda stráveného času
něco se mi na tom příběhu nelíbilo, snad to je první díl ze série a vypravěčsky se autorka časem trochu zlepší. Zatím mě ale další díl neláká. Snad později.
napínavé, zajímavé, na pět hvězd to nebylo, ale i tak doporučuji přečíst. Na závěr bych jen poznamenala: jak jednoduché je vyřešit jakýkoliv problém vraždou.
mě to nebavilo, nedočetla (nedoposlouchala) jsem. Možná za to zčásti mohl i přednes předčítajících, nebo mě prostě nebaví reportáže.
klasická dobrá detektivka, nijak moc zatížená politikou... i když... politika dob dávno minulých byla samozřejmě zmíněná. Díl opět prošpikovaný policejním humorem. Dokonce vůbec nevadilo, že to byla vsuvka mezi již publikované díly. Mě se to moc líbilo a dávám plný počet.
líbilo se mi to, i když se dílko tváří jako ženský román, jedná se o dobře vykreslené téma domácího násilí
První díl se mi docela líbil, bylo pár míst, která byla krásně vzrušivá, příběh zajímavý. Druhý díl byl z pohledu druhého z účastníků, doplnění událostí, více zaměřeno na gayporno, ale ještě to jakž takž ušlo. Třetí díl byl doplněním z pohledu toho třetího. Hodně gayporna a nudy. Jen posledních sto stránek stálo za to. Občas jsem i přeskakovala text, ať už to mám za sebou a můžu si odškrtnout dokončenou sérii.
mě se tento díl taky moc nelíbil, byl až na posledních cca 50 stran docela nudný. Snad bude třetí díl zase víc pikantnější a záživnější.
dobře napsaný příběh dvou z hlavních hrdinek - Jordan a Niny. Nic není uspěchané, přesto to není nudné. Příjemně se příběhy prolínají aby se v závěru spojily. I když se jedná o dvě časové linky, jsem ráda, že jejich rozmezí je pouze pár let. Velice hodnotím závěr, který také není zbrklý, jak bývá u jiných spisovatelů obvyklé. Sečteno a podrženo, vřele doporučuji, a vůbec se nelekejte rozsáhlosti díla, méně by bylo na škodu.
tak tohle byla snůška nesmyslů, celá kniha chvílemi hraničila s brakovou literaturou. Člověk by si řekl, že spisovatel začne na určité kvalitě svých schopností, a potom jeho kvality jen porostou, ale pan Deaver začal sérii absolutní peckou (sběratel kostí), pak ještě chvíli držel dech a pak najednou zvolí téma a zpracuje jej … absolutně zmateně, přeplácaně, nudně, bleee …. jsem rozčarovaná, škoda, že nejde dávat hvězdičky i do mínusu
nejsem sice cílová skupina, ale totálně ujíždím na Naslouchači. Nemůžu dělat nic jiného jen poslouchat příběh a podmanivý hlas Jitky Ježkové, která jej čte. Neuvěřitelně napínavé, dobrodružné. Někomu vadí stálé Ilanovy otázky, ale podle mně to je originální způsob, jak nám čtenářům vše vysvětlit a nepostavit nás před hotovou skutečnost, jak to v jejich světě funguje. Pomalu, formou otázek a odpovědí, nás se vším seznamuje.
posloucháno jako audiokniha ve slovenštině, perfektní přednes, chloupky na těle mi stojí v pozoru. Myslím, že v tištěné formě bych neměla z příběhu takový mysteriózní, děsivý, realistický pocit jako při poslechu tohoto brilantního předčítajícího. A ten fantastický slovenský jazyk... nádhera.
nedočetla jsem, dala jsem knize sedmdesát stran a nezaujala mne.
posloucháno jako audiokniha, bohužel předčítající příběh totálně zabil. Snažil se mluvit jako žena, jako američan, jako J. Tayte... hrůza.. nedoporučuji tuto variantu. Jinak příběh sám o sobě?... no, nic moc, z části červená knihovna, zčásti detektivka. Jednání některých lidí jsem ani nepochopila. Nebo jsem jen nebyla správně naladěná na příběh.
není to kniha, u které si na konci řeknete ... wow, to byla pecka... přesto je plná myšlenek k zamyšlení... jak by vypadal váš poslední den života???, kde, s kým, jak byste ho chtěli prožít... dlouho jsem nemohla pochopit, kdo jsou ti ztracenci, kdo/co je Hodina smrti, čekala na vysvětlení, a pak mi to došlo ... přestože nehodnotím 5ti hvězdičkami, příběh se mi líbil, byl čtivý a jsem ráda, že jsem si ho přečetla.
posloucháno jako audiokniha. Unikátní přednes Veroniky Kubařové dává knize, a vlastně celé sérii originální punc. Číst mě to nebavilo tak jako to poslouchat.