Janizoun Janizoun komentáře u knih

Cyklus vlkodlaka Cyklus vlkodlaka Stephen King

V novém roce, jen co se otevřou dveře knihkupectví, si vybírám první novoroční knížku a bylo tomu i letos. Můj výběr byl tentokrát jasný, pomohlo tomu skvělé hodnocení mých oblíbených čtenářů. Vyhrál Stephen King a jeho "Cyklus vlkodlaka".
Dvanáct měsíců - dvanáct úplňků, kdy bestie vyráží za svou obětí. Vraždí lidská bytost, netvor, nebo vlkodlak?
Tato na pohled opravdu krásná, útlá knížka, je nejen napínavá, čtivá, ale má naprosto úžasné ilustrace.
Povedené dílo už z osmdesátých let, jsem přečetla jedním dechem a moc se mi líbilo.

03.01.2024 5 z 5

Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Kniha má velmi vysoké hodnocení a podle mě, zaslouží si to stoprocentně. Je to opravdu krásný, velmi uvěřitelný životní příběh. Knihu hned doporučuji, kniha je čtivá, krásně napsaná a mně se hrozně moc líbila.

15.05.2023 5 z 5

Ostrov Duma Key Ostrov Duma Key Stephen King

Kniha od Mistra, která je plná tajemna, ale je také o hledání smyslu života.
Další čtení, které mě opět dostalo a jen těžko se mi odkládalo. V této knize je příběh, který je opět dokonale vymyšlený, promyšlený a nemá chybu.
Mé komentáře na knihy od pana spisovatele jsou už téměř jako reklamy na Kinga, ale King si to podle mě určitě zaslouží.
Stephen King mě prostě baví a jeho knihy jsou pro mě už nějaký čas návykové.

22.09.2024 5 z 5

Nevratné poškození: Jak naše dcery propadají transgenderové mánii Nevratné poškození: Jak naše dcery propadají transgenderové mánii Abigail Shrier

Dle mého názoru dobře napsaná kniha o "trans".
Toto téma se může týkat kteréhokoliv rodiče, i když si říkáme, že našich dětí se to netýká.... Opak může být pravdou, nikdy nevíme co bude někdy.
Knihu doporučuji k přečtení tomu, koho toto téma zajímá.
Dle mého názoru je tato kniha psaná velmi objektivně a nezaujatě.

Ke knize napsal velmi vystihující komentář čtenář "n.ezn.amy" , kterému tímto i děkuji za objevení tohoto čtiva.

23.06.2024 5 z 5

Malý špalíček pohádek Malý špalíček pohádek František Hrubín

V knížce "Malý špalíček pohádek" jsou kouzelné a nádherné pohádky, které provází dětstvím všechny generace dětí. U nás doma velmi oblíbená knížka, ke které se často vracíme.
O Červené karkulce, O Smolíčkovi, O perníkové chaloupce, O Popelce, O Šípkové Růžence.... a další známé pohádky krásně vyprávěné Františkem Hrubínem a také úžasné ilustrace Jiřího Trnky, doporučuji všem malým ratolestem a také nám dospělým, co jsou někdy rádi dětmi.

06.04.2024 5 z 5

Noční pták Noční pták Brian Freeman

Tak tento spisovatel mě mile překvapil a všechny tři "Frostovky" jsem četla jedním dechem. A musela jsem si je pořídit i do své knihovny :-) Knihy se moc líbily i mé mamce a ta je náročný čtenář :-)
Po delší době krása v tomto žánru. Doporučuji nejen tuto knihu, ale i další díly. Nezklamala mě ani jedna ze tří knih. Za mě super.

22.08.2022 5 z 5

Jarek Nohavica Jarek Nohavica Dana Čermáková

Jarek Nohavica zpěvák - písničkář z Ostravy. Ostrava!!! patří mezi město, které mě kdysi dávno okouzlilo a rodí se tam nejlepší české pěvecké hvězdy.
Knihu jsem objevila díky mému oblíbenému čtenáři "konicekbily" a byla jsem zvědavá na tohoto barda, krále folku a knihu o něm.
Není to vůbec špatné čtení, rozhovory a spoustu informací, jsem spokojená, ale na pět hvězd to u mě není.

16.03.2024 4 z 5

Pučálkovic Amina Pučálkovic Amina Jindřich Plachta

"Pučálkovic Amina" mě až do teď, než jsem si přečetla pěkné komentáře mých oblíbených knižních čtenářů minula a tak jsem to musela napravit a začala jsem tuto krásnou knížku číst rovnou i svým ratolestem. Nejdříve jsem si při prvních stránkách říkala, že to asi nebyl příliš dobrý nápad, že to je spíš knížka určená starším dětem, mládeži, ale nejen mně, ale i mým dětem se příběh moc líbil a každý večer jsme čekali jak se bude odvíjet dál.
Příběh poštovního tajemníka, jeho manželky Andulky, jejich dětí a Aminy, je milé, humorné vyprávění z dávných časů, které pobavilo nejen mě, ale i dnešní generaci dětí.

10.01.2024 5 z 5

Pátá čtvrtina (13 povídek) Pátá čtvrtina (13 povídek) Stephen King

Stephen King mi ještě nedávno nic neříkal a nyní mám období, kdy jeho knihy přímo vyhledávám.
Tato povídková, hororová knížka se mi líbila. Knihy pana spisovatele mě přesvědčily, že i horory mohou být skvěle napsané, ještě nedávno jsem se tomuto žánru knih obloukem vyhýbala. Jenže psaní pana spisovatele mi nepřijde jen hororové, v jeho psaní je toho mnohem víc. Je v něm sice hodně děsu, ale i hodně tajemna a to se mi moc líbí. A v některých těchto povídkách, na Vás tajemno nejen dýchne, ale máte ho "přímo za zády", například v povídce "Lituji, voláte správně". Skvělá povídka.
Celkově pro mě opět napínavé čtení.

10.12.2023 5 z 5

Dětem Dětem Josef Lada

Další nádherná knížka, která patří mezi mé oblíbené a líbí se i mým dětem.
Krásné vyprávění, krásná česká říkadla a v nich i krásné české jména, krásné bajky, úžasné kresby, krásné střední Čechy a Hrusice.
Tuto knihu nelze nemilovat, stejně tak jako pana Josefa Ladu.

Naše Káča

Honza jede
Honza jede z kopečka,
vrzají mu kolečka,
Honza jede, nemá koně,
Honza jede, táhne za ně.

01.11.2023 5 z 5

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Tak nevím, čtu hodně zklamaných komentářů..., mně se tato kniha moc líbila. Je to trochu jiná "káva" , ale dle mého názoru velmi zdařilá. Jsem ráda, že tuto knihu mám ve své knihovně a není to jen tím, že jsem fanynka Harryho Pottera, ale kniha se prostě povedla. Za mě určitě knihu doporučuji.

27.08.2022 5 z 5

Boříkovy lapálie Boříkovy lapálie Vojtěch Steklač

Další mé oblíbené knížky z mládí, Bořík, Marek, Aleš, Mirek, Čenda, ty kluky a knížky "žeru" ještě dnes :-) A četla jsem je i svým dětem.
Pan Vojtěch Steklač a jeho knihy jsou další má srdeční záležitost. Doporučuji dospělým i dětem. Vždyť je to fajn a krásný počteníčko :-)

23.08.2022 5 z 5

Malá čarodějnice Malá čarodějnice Otfried Preussler

Kniha vypráví nejen o čarodějnicích, ale je i o přátelství.
Malá čarodějnice je čarodějnice, která porušuje čarodějnická pravidla, má za kamaráda chytrého havrana, který se jmenuje Abraxas a ten se jí snaží radit, jak se má stát tou nejlepší čarodějnicí.
Když se malá čarodějnice rozhodne porušit zákaz letět na čarodějnický slet - fillipojakubskou noc, dostane se do nemalých problémů.
Tento pohádkový příběh má své pohádkové kouzlo i po tolika letech co byl napsán a dětem i mně se líbí.

31.05.2024 4 z 5

Můj rok 1974 Můj rok 1974 Jarmila Frejtichová

"Můj rok 1974" - tento rok se narodilo mnoho dětí a jedno z těch dětí jsem i já. Narodila jsem se o dva dny dříve než pražské metro a tak obálka této knihy oslovila i mého prvorozeného syna a knihu jsem dostala k letošním narozeninám.
Shrnutí událostí roku 1974 se mi moc líbilo.
V této knize se dozvíte zajímavosti i ze světa, ze sportu, z filmu... a připomenuty jsou také smutné události, třeba i úmrtí známých osobností, pro které byl tento rok bohužel posledním. Dobové fotografie podtrhují atmosféru tohoto roku.
Kniha může potěšit lidičky narozené v tomto roce.
Mě nejen moc potěšila, ale zahřála mě i u srdíčka.
Za mě je tato kniha pecka!

Díky synu!

10.05.2024 5 z 5

Nadace Nadace Isaac Asimov

"Nadace" - tyto knihy jsem už dříve četla a zde na Databázi knih mi byly připomenuté. Neváhala jsem, vrátila se k celé sérii a začala ji postupně znovu číst.
Isaac Asimov byl pro mě mistr ve psaní sci-fi tak, jako je Stephen King mistr ve psaní hororů.
Úžasně napsaná, velmi čtivá, dokonale vymyšlená, to je "Nadace". Buď si ji zamilujete na první dobrou, nebo se Vám líbit nebude. Mně se moc líbí, přečetla jsem tuto sérii dvakrát, což je známka toho, že pro mě je prostě top!
Doporučuji všem milovníkům sci-fi žánru.

19.04.2024 5 z 5

Světové pohádky Světové pohádky * antologie

Známé i méně známé pohádky nabízí tato pohádková knížka, která je stále velmi čtivá a to už čtyřicet devět let.
Nejen dětem, ale i mně se čtení líbilo.
Pohádky jsou pro čtení na dobrou noc delší, tak doporučuji číst dětem spíš přes den, ale čtení je to moc pěkné.
Tři vlasy děda Vševěda, Jak šel synek do světa, aby se naučil bát, Mlsná dívka, Princ Chocholouš, Slavík..., celkem dvacet pět pohádek a k tomu krásné ilustrace, to se skrývá v této nestárnoucí dětské knížce.

28.03.2024 5 z 5

Pohádky a povídky pro malé čtenáře Pohádky a povídky pro malé čtenáře Jarmila Hřebejková

Má oblíbená knížka - učebnice, z které jsme si ve škole četli a líbí se stále nejen mně, ale líbí se a oslovila i mé děti.
Básničky, říkadla, příběhy, hádanky, krásné ilustrace. V knize je ke čtení jak tiskací, tak psací písmo.
Škoda, že dnes už ve škole nejsou tak krásné učebnice.

17.03.2024 5 z 5

Vánoční prasátko Vánoční prasátko J. K. Rowling (p)

Pohádka, příběh o lásce k "Věcem" a přátelství.
Kuba má odmala své oblíbené prasátko - Pašíka, které se mu ne jeho vinou ztratí a tak dostane jako náhradu nové, které je stejné, ale není, protože Pašík byl už otrhaný, zašívaný..., ale v tom bylo pro Kubu jeho kouzlo, už ledacos spolu zažili. Štědrý den je jediný kouzelný den, kdy se Kuba může dostat do "Země ztracených" a svého Pašíka se může pokusit i s novým Vánočním prasátkem najít.
Zda se mu to povede, koho všechno potkají a jak toto hodně napínavé dobrodružství dopadne, to se dočtete v této krásné dětské knížce.
Mé děti i mě příběh o prasátku moc bavil a z této knížky se právě stala, další naše zamilovaná knížka.

14.12.2023 5 z 5

Paříž pro jednoho a jiné povídky Paříž pro jednoho a jiné povídky Jojo Moyes

Dala jsem na jednu z mých oblíbených čtenářek, které tímto děkuji za objevení tohoto čtení "zuzana2599" a knihu si koupila. S úmyslem pod stromeček, ale nedalo mi to a rovnou jsem se pustila do čtení.
Krásná obálka, nádherná vazba knihy a uvnitř romantika, Paříž, krásné povídky, krásné čtení, které jsem v tento čas přesně potřebovala číst.
Knihu mohu také jen doporučit.

04.12.2023 5 z 5

Rozhovory s Janem Werichem Rozhovory s Janem Werichem Jiří Janoušek

Výborné čtení plné moudra, to mě pokaždé napadne po přečtení této knihy. V knize najdete také úryvky z divadelních her, pohádky, mnoho krásných fotografií a dokonce i texty písniček V & W.
Kdo má rád Jana Wericha, úžasného člověka, který žije stále v mnoha našich srdcích, ten si krásně počte.

27.09.2023 5 z 5