jankka0s komentáře u knih
Úžasná kniha, úplně jsem jí propadla - na rozdíl od mých dětí. Nicméně jak píše pan Třeštík, hlavně na děti netlačit, takže počkám. Měla bych snad jedinou výtku a to, že kniha se soustředí jen na český rybníček. Chybí mi zahraničí, nějaké světové srovnání, moc bych si chtěla přečíst i o světových dílech. Ale to je asi moje chyba, že jsem četla špatně anotaci a měla nějaké očekávání. Ale třeba bude i kniha o světovém umění a to si vychutnám. Skvělá a potřebná kniha.
Souhlas s komentářem Mag1: krásné ilustrace, ale to co si přečtete v anotaci je prakticky to, co se dočtete v knize. Nikdo mě nepřipravil na to, že najdu pár stránek s dohromady asi stovkou slov. Těšila jsem se na další výživnou knihu od Olgy, s kterou se zabalím na pár večerů do deky a teď tohle. Fakt zklamání a knihu hodnotím jako prvoplánový kýč a podvod na čtenáři.
Trochu neživotné, jak útržky z deníku (které to vlastně jsou), takže jsem nedokázala s jednotlivými postavami navázat vztah a byly mi posléze ukradené. Odloženo v půlce.
Nebavila, nezačetla, přišlo mi to jako koncept, který v literatuře byl už asi tak milionkrát jednou.
Alegorické podobenství, které je méně známé, což je škoda. Takový návod na život před vznikem selfhelpu. Bohuže důraz na askezi a promítání života jako kličkovanou mezi různými zákazy, dnes neudeří na správnou notu. Kniha tak umožní si alespoň částečně představit a vžít do myšlenkového světa středověku. V tomto smyslu je to velice poučné.
Krásná a jemná pohádka obklopená tichem. Ilustrace jsou v dokonalém souladu, kniha se dá číst zas a znova a prožívat ten jemný pohádkový čas.
Vynikající kniha, nesmíte k ní ovšem přistupovat s očekáváním toho, co jste viděli ve filmu. Je jiná, ale také skvělá.
Dnes se s vánočními pohádkami roztrhl pytel, tak alespoň tyto jsou přeci jen trochu odlišné od současné tvorby. Snové vyprávění, které se někdy utápí v patosu to však trochu kazí.
Kniha je poměrně hutná a některé příliš detailní popisy jí ubližují. Ale na druhou stranu, když k tomu přistupujete jako k určitému způsobu ponoru, tak si vychutnáte vše do posledního písmenka. Vadily mi jen některé opakující se motivy, později to bylo až protivné.
Základ finanční gramotnosti, kdyby byla povinnou četbou na střední škole, nezlobila bych se. Třeba bychom neměli půl milionu spoluobčanů v exekuci.
Dost zmatečně podané, chaoticky kompilativní. Čte se to špatně, některé info se dublují, jiné věci zase nejsou vysvětlené.
Fakt ne, pardon. Kniha sice obsahuje pár rádoby chytlavých new age ezo příjemných řečiček, ale vůbec se nepodařilo nastínit tu atmosféru TICHA a PONOŘENÍ, jak slibuje. Autor nás pořád přesvědčuje, jak je skvělý, že se rozhodl meditovat, ale to je málo. textu je tam poskrovnou a obsahem to opravdu vázne. Kniha na mě působí, jakože si někdo potřeboval odškrtnout a má už tak velké renomé, že mu nakladatelé vydají úplně všecho, takže vo co go. Za mě zklamání a nezachrání to ani celkem obstojné fotky.
Můj syn ji miluje a mě to bavilo číst s ním. Chlapecké dobrodružství, jak se patří.
Slabší kniha, která se motá stále v tom samém, co už jsme četli v Přítelkyni. Bohužel v tom nevidím žádný posun, nic objevného, všechno už bylo řečeno jinde. Tedy samozřejmě je to opět zabaleno do slušivých slovíček a úvah, takže se to nakonec dá, ale pod povrchem je prostě nezáživnost.
Kniha, která pomáhá porozumět tomu, co jsme už zapomněli, nebo co jen marně uchopujeme svou zbyou intuicí, ale moc nám to nejde. Skvělé pro orientaci a porozumění v záplavě všech možných moderních pohádek.
Pěkně vysvětleny základy, člověk si udělá dobrý obrázek. Někdy je sice přespříliš cizích slov a složitých větných konstrukcí, ale tak je to vzdělávací kniha.
Tak je to kniha, která sedí v určitém historickém kontextu. Dnešnímu čtenáři dává zřejmě něco trochu jiného, než dávala čtenářům v době vzniku. Dnes na nás z knihy dýchá historično, představujeme si, jak to dřív bylo a srovnáváme. Co však dělá knihu nadčasovou a proč se k ní vracet jsou vlastně stále stejné mechanismy, jakými svět funguje - práce, závist, láska, poctivost atd. Krásný román.