Janulica Janulica komentáře u knih

Nehoda Nehoda Natalie Barelli

Průměrný thriller. Vše je hodně předvídatelné.

21.10.2023 3 z 5

Jak milovat svoji dceru Jak milovat svoji dceru Hila Blum

Kniha má na můj vkus extrémně pomalý děj, což mi vůbec nesedlo. Mám ráda, pokud má příběh spád, je to čtivé a děj nenudí. Autorka si v této knize však dává čas. Konec je překvapivý, ale za mě ne zcela uspokojivý. Po přečtení knihy mi zůstala spousta otázek, které nijak nebyly dořešeny. Nevím, jestli to byl záměr autorky nebo zda autorce už došly síly.

16.10.2023 1 z 5

I motýli pláčou I motýli pláčou Marky Volf

Uff, tak toto byl pro mě silný zážitek. Příběh onkologické pacientky Markéty, která se kromě zdravotních problémů pere i s problémy se vztahy a s dospívajícím synem. Kniha je napsána velmi realisticky, takže i čtenář, který má to štěstí, že nemá s onkologickou léčbou žádnou zkušenost, si dokáže velmi živě představit, čím hlavní hrdinka prochází.
Obdivuji autorku, jak se s tímto tématem vypořádala a jak je kniha pestrá. Chvíli jsou tam okamžiky smutné, chvíli pasáže pro zasmání, nechybí ani romantika či pláč.

05.01.2023 5 z 5

Voyeurův motel Voyeurův motel Gay Talese

Tak v tomto výběru knihy jsem sáhla hodně vedle. Pozorovat lidi v intimních situacích není nic pro mě. Navíc kniha nemá dle mého názoru nějakou jednotnou dějovou linku. Musela jsem se hodně přemáhat, abych knihu vůbec dočetla. A nebýt zrovna nemocná, tak ji odložím.

23.11.2022 1 z 5

Tichá holka Tichá holka Torey L. Hayden (p)

Kniha, při jejímž čtení se ve vás vystřídají snad všechny emoce. Je to velmi silný příběh, který je o to silnější a smutnější, že vychází ze skutečnosti.
V knize je nádherně popsané, jak trpělivost a péče paní učitelky dokáže změnit chování dětí. Jak je třeba ke každému dítěti přistupovat individuálně, s důvěrou, pozorností a respektem, protože nikdo se nerodí "problematický" sám od sebe.

08.11.2022 5 z 5