Janulica komentáře u knih
Moc zajímavá kniha. O Salonu Podolské jsem hodně slyšela, ale vůbec jsem netušila, že život paní Podolské byl tak komplikovaný.
No páni. Kniha ve mě zanechala velmi hlubokou stopu. Pana Třešňáka mám načteného už z Respektu a vždycky se mi jeho témata a styl psaní líbily. Teď je v tom navíc ještě hodně osobní a emotivní roviny. Smekám před oběma manžely, jak to všechno zvládají a staví se k tomu.
Moc hezká motivační kniha. Po přečtení knihy vám dojde, že to, jaký žijete život, jaké lidi máte kolem sebe a jak reagujete na vzniklé situace, je jen na vás.
Hra na kočku a na myš a je jen otázkou, kdo nakonec vyhraje. Příjemný thriller s ponurou atmosférou, který se hezky četl. Jak už tu bylo řečeno, je naprosto neuvěřitelné, že tato kniha byla napsána v roce 1947. Vůbec to na ní není znát a působí velmi současně. Na můj vkus byl závěr trochu rychlý, ale přes to to nic nezměnilo na mém skvělém pocitu z knihy.
Moc zajímavé téma knihy. Střídavá péče je určitě fenoménem dnešní doby a podívat se na to z pohledu malého chlapce, jak nese těžce rozvod rodičů a následnou střídavou péči, je určitě zajímavé. Děj však nějak zvláštně přešlapuje na jednom místě, moc neplyne, je tam spousta odboček, které jsou nakonec slepé a zbytečné, a to dává celému čtení knihy zvláštní těžkopádnost.
Je to moje druhá kniha od této autorky. I tato se mi moc líbila, jde se na dřeň, zobrazují se psychologické profily jednotlivých hrdinů. Moc zajímavé.
Kniha o velkém a silném přátelství. Moc se mi to líbilo, i když ve srovnání se Slavíkem mi tam přišly místy slabší pasáže. Přesto ale kniha určitě stojí za přečtení.
Moc hezká kniha o "hrdince", která kam přijde, tam za sebou nechává spoušť. Zajímavé a k zamyšlení.
Moc jsem nevěděla, co od této knihy očekávat. Principiálně mě tématika mornomů či jiných náboženských skupin nezajímá. Ale víc než o nějakém vyznání je to sonda do jedné rodiny a touha hlavní hrdinky vzepřít se zaběhlým pravidlům a principům. Moc zajímavá kniha, která je o to zajímavější, že má autobiografické prvky.
Kniha, která určitě stojí za přečtení, i když jsem osobně četla od autorky lepší knihy. Strašně moc mi v knize chybělo více informací o uvěznění hrdinky. O jejím muži se také v podstatě nic moc nedozvíme. A informace o synovi chyběla úplně.
Milé a pohodové čtení na léto. Tak trochu pohádka pro dospělé, ale na odreagování proč ne? Pokud od knihy moc neočekáváte a necháte se unášet dějem, budete spokojení. Pokud očekáváte nějaké nepředvídatelné zvraty, napětí nebo dramata, budete zklamání.
První díl jsem četla zhruba před rokem a "kritizovala" jsem, že už v půlce víte, kdo je pachatel. V tomto díle tomu tak není. Ale přece jen se mi první díl líbil trošku víc.
Zajímavý a velmi dobře čtivý thriller. Na dovolenou ideální kniha.
Knihu jsem si přečetla, protože byla oceněna literární cenou. Nějak nechápu, proč se to událo. Námět, literární jazyk, podání, nic mě neoslovilo.
Zajímavá detektivka, která vtáhne do děje. Co mi ale v knize nesedlo, byla milostná zápletka mezi vyšetřovateli. Přišlo mi to tam zcela zbytečné.
Thriller s na mě až zbytečně drsnými a nechutnými popisy sexuálního násilí na mladistvých. Děj však vcelku svižně běžel a co oceňuji, je propracovaná logika příběhu a málo míst, po kterých zbydou otazníky.
Vcelku zajímavá kniha povídek, které jsou poměrně melancholické a na mě občas až příliš filozofické. Tak jak to u povídek bývá, některá vás zaujme, jiná už méně. Mě osobně nejvíce oslovila Píseň pro Lyu.
Nádherná kniha o těžkém osudu běžných lidí žijících v 70. letech. Popisy autorce jdou tak skvěle, že tu tíhu cítíte do morku kosti i vy jako čtenáři.
Je zajímavé, přečíst si román o "vztazích" z mužského pohledu. Mě se to moc líbilo.
Z kniha jsem byla naprosto nadšená. Čtivě napsáno, skvěle podáno. Zejména ženská psychologie je zvládnutá na výbornou. Mužskou psychologii nejsem schopná posoudit, ale ta mi přišla povrchní a málo rozpracovaná.