januska82 komentáře u knih
Úžasná spisovateľka, ktorá napísala úžasnú knihu. Neskutočne mi sadla. Urobiť si adventný plán, riadiť sa ním - bolo to hlavne veľmi vtipné, ale občas prišli chvíľky aj smutné,ale zároveň krásne.
Prečítala som od tejto spisovateľky všetky knihy, všetky boli super, ale táto je TOP
Hanka Repová opäť nesklamala. Ďalší krásne napísaný príbeh. Je úžasné čítať jej knihy, vžiť sa do deju a uvažovať, ako vôbec prišla na také myšlienky. Môžem knihu len a len odporučiť prečítať
Príjemná, ľahko čítajúca romantika... Klasika, ktorá nikdy nesklame.
Film som videla x krát, knihu čítala prvýkrát. No musím povedať, že v tomto prípade sa mi viacej páčil film... Kniha nebola zlá, to nie. Aj kniha bola v celku pútavá, dojímavá, aj slzu som vyronila (nie jednu), ale nebolo to to pravé orechové.... Neviem, ci aj druhýkrát siahnem po knihe, skôr asi po filme.
Ja proste na knihy od tejto spisovateľky nedám dopustiť. Ani táto nesklamala. Teším sa na ďalšie jej knihy, ktoré som ešte nečítala.
"Všetko zlo, ktoré človek vypustí do sveta, sa mu jedného dňa vráti,
a cestou pozbiera i hriechy ostatných. Raz dáš, dvakrát dostaneš späť."
Janka Pronská je jedna z top slovenských autorov, ktorá píše krásne historické romány. Jej knihy ma vždy upútajú v prvom rade svojou obálkou a potom samozrejme aj príbehom.
Každý jeden príbeh je originálny a odohráva sa v domácom prostredí (väčšinou) - slovenské hrady, zámky, dvory .....
Damián Álvarez, známy zaklínač koní, ktorý má fanúšikov po celom svete.
Linda Grunfelderová, psychiatrička z Nemecka.
Dvaja úplne cudzí ľudia, ktorých však spája jedna osoba - Jannis. Syn Damiána a pacient Lindy. Damián netušil, že má dospelého syna a dozvedel sa o ňom krátko pred synovou smrťou. Vracia sa do rodinného sídla v Andalúzii, kde ho vyhľadá terapeutka jeho syna Linda. Ona sa tam stretá s odmietnutím a obvinením zo synovej smrti.
Dočká sa Linda pochopenia???
Príbeh je vyprávaný z pohľadu oboch hlavných hrdinov. Tak ich má čitateľ lepšiu možnosť spoznať a pochopiť.
Autorka zachytila v podstate všetky emócie - hnev, smútok, lásku, ale aj zúfalstvo.
Prostredie je krásne opísané, až má človek pocit, že sa tam nachádza.
Akurát čo ma mrzelo, že list od Jannisa bol malo rozpísaný. Čakala som, že bude viacej rozvinutý, keďže je to prvý a posledný list určený jeho otcovi, ktorého nikdy nevidel.
Ale v konečnom dôsledku, kniha bola pekná, ľahko sa čítala a kto sa chce na chvíľu "stratiť" v španielskej Andalúzii, odporúčam prečítať
Rozprávka pre dospelých. Asi tak by som charakterizovala túto knihu. Na môj vkus trochu presladená. Ale aj napriek tomu je to milé čítanie a dej plynie rýchlosťou vetra
Sára, šéfredaktorka módneho časopisu zo Slovenska sa prvýkrát stretne s talianskym prezidentom, keď s ním robí rozhovor.
Fabrizio, taliansky prezident. Samozrejme, keď uvidí Sáru, nevie z nej spustiť oči. Láska na prvý pohľad.....
Dlhšie dobu sa neuvidia, ale komunikujú spolu cez novoročné pozdravy (na začiatok), postupne sa dopracujú ku komunikácii cez mobil a k videohovorom.... Medzitým sa do seba obaja beznádejne zamilujú a začnú sa občasne stretávať.... A ako to už v takýchto príbehoch býva, sem tam sa vyskytne aj nejaký problém..... Aaale..... Všetko nakoniec dobre dopadne
Kniha vo mne zanechala rozporuplné pocity. Na jednej strane, dej fayn, myšlienka určite dobrá, ale prišlo mi to také rozhádzané. V jednej chvíli hlavná hrdinka Viktória a zrazu čítam a zistím, že už v prvej osobe nepíše Viktória ale Tamara.... Taky menší zmätok.
Ale dobre, za mňa taký slabší priemer... Uvidíme, ako dopadne druhá časť....
Krásna kniha.
Bola to citová bomba. Autorka skvele popísala rodinné vzťahy, čo sa týka rodiny, či už priamej alebo rodiny - kamarátov. Aké silné dokážu byť putá medzi súrodencami - dvojčatami, rodičmi a ich deťmi. Nie každý má to šťastie zažiť lásku rodičov, súrodencov... Ale tu je to tak prekrásne popísané, že sa človeku ani nechce pustiť knihu z ruky.
Odporúčam určite knihu prečítať.... Fakt za to stojí!!!
Kniha určená pre mladšie ročníky, ale ja som si to napriek tomu maximálne užila. Nikdy som neinklinovala k histórii, ale tento príbeh má fakt dostal. A určite som sa aj niečomu priučila, i keď autorka si to trochu prifarbila podľa seba.
V každom prípade sa určite teším na pokračovanie príbehu - čo dúfam, bude čoskoro
Celá trilógia bola pekná, ale najviac sa mi páčila práve táto, tretia záverečná časť. Ale určite doporučujem prečítať celú sériu... Je to také ľahké, pohodové čítanie, ktoré určite nesklame.
Mňa teda táto druhá časť veľmi nebavila. Skôr ma sklamala. Až keď prišla na "scénu" Emmina sestra Andy, tak sa to ako tak rozbehlo, ale že by ma to ohurilo.... Veru nie.
Táto časť sa mi veľmi páčila, napriek tomu, že bola dosť krutá, smutná... Čítala sa veľmi dobre, a zápletka??? Do poslednej chvíle som nevedela, kto všetky tie svinstvá robil....mala som typ, aj viac, ale nesprávne. Dávam 5 hviezdičiek, nemám čo knihe vytknúť ....
Moja prvá kniha od tohto spisovateľa, a zrejme na dlho aj posledná. Kniha ma neoslovila. Neviem, asi som od knihy mala veľké očakávania, keďže je porovnávaná s Nesbom a je považovaná za bestseller... Nuž, som mierne sklamaná. Časom určite dám šancu ešte ďalšej knihe, ale tak skoro určite nie.
Tak ja som si dala cez vianočné obdobie letný príbeh trošku zmena po tých vianočných
Veľmi pekný príbeh troch súrodencov, ktorí prišli o rodičov a zdedili po nich starý dom, ktorý sa rozhodli prerobiť na hostinec, čo bol zároveň sen ich rodičov.
V prvej časti sa stretávame s Molly, náruživou čitateľkou románov Nathaniela Quinna a Adamom, známym spisovateľom, ktorého identita je ukrytá pod pseudonymom a nikto netuší, kto to je.
Je možné, že by Molly svojho milovaného spisovateľa niekedy v živote stretla???
Molly pri prerábaní budovy nájde ľúbostný list, starý, nikdy neotvorený. Spolu s Adamom sa spoja a začnú riešiť záhadu listu... Ku komu ich rozuzlenie listu povedie, to ani jeden z nich netuší ....
Príbeh je veľmi pekne napísaný a číta sa sám. Letná oddychovka na pár večerov... V zime i zahreje odporúčam prečítať!!!
Moja prvá prečítaná kniha od tejto autorky.... A teda musím napísať.... Wau!!!Kniha bola veľmi pekne napísaná.
Príbeh dvoch mladých ľudí, ktorí si museli prejsť rôznymi obdobiami (závislosť na drogách, odlúčenie jeden od druhého, ale nakoniec znovu navrátenie sa k sebe).
Gideon, vyliečený narkoman, neskutočne dobrý, milý a láskavý človek s veľkým srdcom. Po nehode jeho sestry mu ostanú na krku jej malé dve deti o ktoré sa Gideon postará. Jeho láska k Freyi je nehynúca aj napriek tomu, že sa nevideli veľa rokov a že zistil, že je vydatá....
Freya tiež vyliečená narkomanka, no v určitej, pre ňu zložitej situácii, keď si má vyberať svadobné šaty a druhýkrát sa vydať za svojho terajšieho manžela Massima, ktorý ju miluje celým srdcom, nezvládne to a znova siahne po droge.
Dostane sa druhýkrát z toho???
Mne sa kniha veľmi, veľmi páčila a musím ju len všetkými desiatimi odporučiť!!!!
Moja prvá kniha od tohto spisovateľa a teda vôbec nesklamala. Thriller ako sa patrí. Napínavý, chvíľami desivý, ale aj miestami smutný .
Že mal príbeh krátke kapitoly a z pohľadu viacerých osôb, u mňa veľké plus... Kniha sa čítala sama.... Rýchlo a ľahko... Určite neodporúčam osobám s citlivým žalúdkom - niektoré scény vraždy sú popísané dosť podrobne.
Keď som videla počet strán 496, najskôr ma to skoro odradilo (čo by mohlo byt na toľkých stranách popísané???), ale som rada, ze som zmenila názor a do knihy sa pustila.... Neľutujem ani jednu stranu, ktorú som prečítala. Stále sa tam niečo dialo, nebola chvíľa, kde by sa človek nudil.
Určite knihu odporúčam všetkými desiatimi
Hodnotím naraz obe knihy Nevyspytateľná /Nezastaviteľná mrcha
Za mňa super knihy Knihy sa čítali samé.... Za pár dní som to zmákla, ani neviem ako.
Hlavná postava - Lea Soranová. Na povrchu cynická, arogantná mrcha, ale vo svojom vnútri láskavá, milujúca osoba.
Hneď na začiatku príbehu sa do deja pripletie Viktória, ktorá si prežila vo svojich 18-tich rokoch to najhoršie, čo si môže žena prežiť.
Emo je zlatíčko milý, pozorný a v prvom rade starostlivý. A aj napriek tomu, že Viky sa mu páči, musí sa "držať na uzde". Má sa o ňu v prvom rade postarať, aby sa jej nič zlé nestalo.... A to robí dokonale.
Havran.... Teda tak to je osoba, o ktorej do konca oboch kníh človek nemá ani najmenšie tušenie, kto môže byť.... A keď príde k jeho rozuzleniu - prekvapenie, ktoré by nikto nečakal... Ja teda ani v najmenšom.
Knihy z mafiánskeho prostredia som si obľúbila už dávnejšie... Tieto boli o čosi menej akčné, grády to nabralo až niekde v trištvrtine druhej časti. A čo sa mi páčilo, že autorka ku koncu vsunula aj príbeh Lei z minulosti, nedávnej, ale predsa..... Ale kľudne toho mohlo byt aj viacej popísané....
Celkovo hodnotím knihy kladne a určite si prečítam aj ďalšie diely
Tak ako prvý diel, páčil sa mi aj tento druhy. Určite odporúčam prečítať.
Osobne dobrodružné knihy nečítam, ale táto séria fakt za prečítanie stojí.