Jara.v

Pro mě zatím nejlepší díl série. Dokonce i změna ve formátu děje, kdy nebyla odvolána z případu, aby se posléze ukázalo, že je jedinou spásou a může to vyřešit. Děj rychle ubíhal a pořád se něco dělo.

Zajímavá, upřímná a velmi čtivá zpověď Toma Feltona. Sympaťák s dobrým srdcem, který si užil své, ale dokázal se z toho svou vůlí dostat. Jsem ráda, že jsem si knihu přečetla.

Tenhle díl byl pro mě trochu nezáživný po většinu čtení. Jediné, co mě bavilo byla dějová linka Cormorana Strika. Vyšetřování se ale docela táhlo. Až od šesté části se to začalo víc rozvíjet, tak už jsem si to užila víc. I přes to všechno se kniha dobře četla a na kupodivu to šlo i rychle, když pominu počet stránek.

Těžko se to rozečítá, ale nakonec to nabere správné tempo. Skvělé dílo.

Skvělá a čtivá kniha. Děj mě chytl od začátku a musím říct, že Deaver píše fakt skvěle. Mělo to spád a obrovské napětí. Realisticky popsané scény a myšlenky pachatele, které opravdu děsily.

Poslechla jsem jako audioknihu s přímo hvězdným obsazením. Šafránková,
Preis, Hrušínský, Cupák a další. Krásné dílo. Chápu, že patří mezi klasiky.

Čekala jsem něco smutného, a takové knihy moc nemusim, ale byla jsem zcela okouzlená. Krásný příběh plný naděje a odpovědnosti za svůj život a také za němou tvář. Vzestup ze dna zpět do lepšího zítřka. Rozhodně by si tuto knihu měl přečíst každý a už se těším na další díly.

Oddechová kniha, která se velmi dobře čte. Je tam několik úsměvných scén a to dává knize nějaké ty body navíc.

Skvělé završení příběhu. Temný a plný smrti, ale ne všechny příběhy musí skončit „Žili šťastně až navěky“. Velice emotivní a poučné. Škoda, že už to končí.

Plných pět hvězdiček za skvělé čtení. Víc k tomu asi nelze dodat.

Není to úplně žánr, který vyhledávám, ale po přečtení jsem si řekla klobouk dolů. Tak skvěle popsaný psychický stav malého chlapce, který se musí vypořádat se samotou, šikanou a řešením strategických situací. Kniha mě nenechala vydechnout. Film nebyl na takové úrovni a ani si neumím představit, jak by to scénáristi dokázali. Vmáčknout vše podstatné do filmu? To by byl superfilm na 24 hodin.

Tento díl byl slabší než Poslední aristokratka, ale jako pokračování je to docela zdařilé.

Začetla jsem se bez problémů. Kocourek byl úžasný a po uspání hlavního hrdiny mi bylo líto, že to nedopadlo tak, jak bylo v plánu. Během čtení se ale ukázalo, že je vše, jak má být. Příjemné, pohodové čtení a chvílemi i vtipné. Líbilo se mi téma o cestování v čase a uspávání lidí do (snad) lepších časů. Určitě řadím knihu mezi ty povedené.

Když jsem rozčítala tuto knihu, hned mě napadl Muž jménem Ove a Tisíce metrů ode dna. Je to krásný a dojemný příběh plný smíření se smrtí, lásky, kompromisů a také sebezapření a sebepoznání. Prostě o hledání smyslu života. Příběh mě opravdu potěšil, ale také rozesmutnil. Čtení je to krátké, melancholické a velice příjemné.

Úchvatná kniha plná fascinujících informací ze života pilota. Pan Hecl je sympaťák a Martin Moravec pokládá jako vždy správné otázky. Tolik zajímavostí, co jsem se dozvěděla. Wooooow. Smekám před umem pilotů a jsem z generace, pro kterou jste pořád Páni Piloti. Tato kniha i další ze série hltám jedním dechem.

No hurá, tento díl mě zase bavil. Bylo to opravdu zajímavé. Erika je vyšetřovací stroj bez dalších zájmů, ale zase na druhou stranu fakt umí. A vyšetřování vyústilo v zajímavý konec.

O maličko slabší než předchozí dva díly. Vraha jsem vytušila v podstatě hned, jak se v ději objevil. Ale souhlasím s noki2, že knihy jsou lepší a lepší. Chování Noaha a jeho sestry mi také lezlo na nervy. Celkově to ubíhalo a najednou byl konec. Jdu na další díl.

Druhá část byla lepší než ta první a dost mě to překvapilo. Zajímavý případ a Jossie mi přišla sympatičtější než v předchozím díle. Celý děj ubýhal a najednou byl konec. Jediný nešvar je asi ted moderní, kdy je většina knihy o vyšetřování a najednou během pěti krátkých kapitol je vše vyřešeno a uzavřeno. Přišlo mi to i tady.

Další povedený příběh, ale ne tak, jako ty předchozí. Začátek měl spád a odstartovalo to dobře, ale prostředek se mi táhl, když se v případu jako zasekli. Konec už pak měl svůj typický styl. Líbí se mi vývoj vztahu mezi Rhymem a Sachsovou a jak se celkově celý tým kriminalistů shlukuje do přátelské party.

Kniha se nečetla lehce, ale bylo zajímavé zjistit, jaké měl názory a pohled na různé věci. Neuvěřitelný herec s neskonalou energií i v době, kdy už mu jí příliš nezbývalo. Pořád se snažil žít naplno podle svého a také se dokázal zamyslet nad životem samým. Na nic si nehrál a přesto byl hvězdou. To vše mu dostávalo to kouzelné charisma.