Jara.v Jara.v komentáře u knih

Trosečníci Trosečníci Lucy Clarke

Skvěle čtivý příběh ve dvou liniích. Bylo to strhující, až na ten konec, který byl až příliš rychle ukončený. Ostrov a děj byl skvěle popsaný, takže mě vtáhl do děje a připadala jsem si, že jsem tam jako divák. Opravdu stojí za přečtení.

26.02.2024 4 z 5

Mrtvé oči Londýna Mrtvé oči Londýna Edgar Wallace

Obálka i název působí agresivně, ale byla jsem mile překvapena, jaká hezká detektivka se z toho vyklubala. Chvílemi to působilo až jako parodie, ale děj a styl psaní byl skvělý a najednou byla kniha prostě přečtená. Žádná hluchá místa a zbytečné rozepisování. Díky čtenářské výzvě za téma č. 14. Připisuji si knihu mezi oblíbené.

29.01.2024 5 z 5

Něžný barbar Něžný barbar Bohumil Hrabal

Kniha je opravdu psaná stylem rozkopané ulice, ale o to zajímavější to bylo číst. Přátelství s panem Boudníkem bylo opravdu silné. Tohle už v dnešní době neznáme. Pro mě zajímavé čtení.

24.12.2023 4 z 5

Měsíční prach Měsíční prach Arthur Charles Clarke

Oddechové čtení nijak napínavé, ale napsané tak, že to vtáhne do děje a příjemně plyne. Anotace zněla lépe než celá kniha. Jsem ale ráda, že jsem si ji přečetla.

15.08.2023 4 z 5

Za objektivem Za objektivem David Suchet

Geniální!!! David Suchet je pan herec. Je velice skromný, talentovaný a silně věřící. Odhalil svoji duši a ukázal své fotografie, které mě po celou četbu knihy fascinovaly. Tato kniha je opravdový skvost.

18.06.2023 5 z 5

Silmarillion Silmarillion J. R. R. Tolkien

Hodně postav s podobnými jmény až by si u toho člověk zamotal jazyk číst to nahlas, ale je to velice poutavá a zajímavá kniha. Řadím mezi oblíbené knihy a určitě si ji přečtu znovu.

13.04.2023 5 z 5

Dalajlamova kočka a umění příst Dalajlamova kočka a umění příst David Michie

Krásná, čtivá a velmi poučná kniha. Ani druhý díl mě nezklamal a budu pokračovat dál. Je to nejen pro kočkomily, ale pro všechny, kteří hledají krásu a moudro v běžném životě a přírodě.

02.02.2023 5 z 5

Převážně neškodná Převážně neškodná Douglas Adams

S přibývajícími díly trilogie to šlo celkově nějak ke dnu. Některé postavy najednou zmizely a jiné se objevily, ale už to nemělo tu šťávu co první tři díly.

22.10.2022 3 z 5

Kulti Kulti Mariana Zapata

Tak tenhle příběh mě bavil hned od začátku. Brala jsem knihu jako oddechovku a vyplatilo se. Dokonce jsem se i dostatečně nasmála. Nemohla jsem se odtrhnout. Špičjování Kultiho a Sal bylo úžasné a některé hlášky typu nerozeznám rozdíl ve výrazu obličeje, jestli je to nadšení nebo zácpa mě dostaly. Určitě si přečtu i další knihy od autorky.

14.05.2022 5 z 5

Hodnej kluk Hodnej kluk Elle Kennedy

Ze začátku mě kniha moc nebavila, ale pak jsem se začetla a musím říct, že jsem se i nasmála. Příjemné čtení jako oddechovka mezi klasikami.

09.03.2022 3 z 5

Panoptikum Města pražského Panoptikum Města pražského Jiří Marek (p)

Skvělé příběhy. Některé slabší, ale přesto mě to bavilo. Pro mě skvělá klasika.

12.11.2021 4 z 5

Mlčící pacientka Mlčící pacientka Alex Michaelides

Nedokázala jsem se do knihy začíst, jak bych potřebovala, abych dobře vnímala děj. Zdlouhavé pasáže o ničem, které bych z knihy vypustila. Deník Alicie byl napínavý, ale vyprávění z pohledu psychiatra už tak dobré nebylo. Nechala jsem se zlákat anotací a obálkou jako součást čtenářské výzvy.

10.11.2021 1 z 5

Bílá nemoc Bílá nemoc Karel Čapek

S čím kdo zachází...

25.07.2021 4 z 5

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Tak tohle bylo docela zklamání. Zkombinovali tam něco, co snad ani do celkového příběhu nezapadá. Sice jsem si ji koupila do série, ale klidně bych se bez ní obešla.

09.03.2021 3 z 5

Panský dům a jeho dcery Panský dům a jeho dcery Anne Jacobs

Druhý díl je skoro stejně dobrý jako první. Neuvěřitelně živě popsané psychické stavy lidí, co byli ve válce. Jako bych tam byla s nimi. Když jsem to dočítala a uvědomila si, že už zbývá jen jeden díl, tak jsem litovala, že to čtu tak rychle.

05.03.2021 5 z 5

Anděl smrti Anděl smrti Robert Bryndza

Dobrý případ a hodně mě bavil. Konec byl zase trochu nedotažený nebo spíš zůstal otevřený, ale není to úplně na škodu. V doslovu píše Robert Bryndza, že se život Eriky posouvá dál, ale v knize se to příliš neodráží. Její osobní život je pořád zmiňován jen okrajově a povrchně a naopak vyšetřování je popisováno chvílemi až příliš zdlouhavě. Erika a její tým jsou mi ale čím dál víc sympatičtí a těším se na další knihu.

27.11.2024 4 z 5

Lehce neuvěřitelné příhody z hor Lehce neuvěřitelné příhody z hor Martin Úbl

Kniha je neuvěřitelně zábavná a v podstatě jsem se prosmála až do konce. Parta různorodých lidí, kteří ale mají stejnou vášeň pro dobrodružství. To vše doplněno hezkými fotografiemi. Za mě skvělá kniha na odreagování. S touhle partou je vážně sranda.

14.10.2024 5 z 5

Vlk samotář Vlk samotář Jodi Picoult

Silný a dojemný příběh. Vlky miluju a ctím. Úryvky z jejich života mě fascinovaly. Zároveň ale autorka řeší citové dilema viny a odpovědnosti. Soudržnost rodiny a sílu potřeby přežít. Vše do sebe zapadá.
V podstatě hned od začátku mi sem tam ukápla slza, ale na konci už jsem fakt řvala. Krásná kniha, doporučuji.

30.07.2024 5 z 5

Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Čtivé, ale vyšetřování mě nezaujalo tak, jako některé předchozí díly. Plus ale je, že nás autor konečně pustí trochu do soukromí Eriky, a že už z ní udělal trochu zranitelného člověka. Jinak je vyšetřovací stroj.

08.07.2024 3 z 5

Kocour z Montmartru Kocour z Montmartru Michaela Klevisová

Krásné příběhy a také velice poučné. Taky jsem kočičí a proto mě tahle knížka opravdu bavila. Některé příběhy byly trošku smutné, ale vždy se vše vyřešilo. Kočky jsou dar a osobnosti. Paní Klevisová opravdu vystihla tu lásku, kterou dávají kočky lidem a kterou lidé dávají kočkám.

18.05.2024 5 z 5