Jarka_rybář Jarka_rybář komentáře u knih

Max: Vyprojektovaný kluk z předměstí Max: Vyprojektovaný kluk z předměstí Veronika Grohsebner

Velmi pěkná kniha, která mne chytla od prvních stránek. Max, který je fakt šikovný, ale zanedbávaný kluk v kontrastu s postiženým chlapcem a jeho milující rodinou... Životní odhalení, která otřesou celým životem a čtenáře přimějí zamyslet se nad možnostmi dnešního světa (a že jsou občas dosti děsivé)...
Parádní příběh.

Jáchym a Desatero Jáchym a Desatero Brigitte Endres

Knížka, která velmi srozumitelně a názorně představuje Boží pravidla pro dobrý život. Desatero trošilinku zná vlastně každý, a právě proto stojí knížka za přečtení. A podle mého názoru i pro nevěřící.

02.10.2020 5 z 5

Indiánova žena Indiánova žena Bronwyn Williams (p)

Zajímavá knížka o tvrdém životě a rozhodnutí, která ho navždy změní. Pěkná oddechovka.

02.10.2020 3 z 5

Zlaté zrcadlo Zlaté zrcadlo Ondřej S. Nečas (p)

Hejtman na výjezdu a fantasy, která svým způsobem vlastně není fantasy. Vše se dá vysvětlit logikou, ačkoli občas dosti pokřivenou. Výborný příběh. Doufám, že není poslední, že autor se k sérii ještě vrátí.

02.10.2020 4 z 5

Případy hejtmana Ambrože Případy hejtmana Ambrože Ondřej S. Nečas (p)

Mé první seznámení s hejtmanem Ambrožem. A nebylo to marné. Ambrož je opravdu sympatický chlap. Už ne mladý, ale zato rozvážný a zkušený, moudrý. A jeho parta složená z různých figurek také stojí za poznání.

02.10.2020

Zkažené sémě Zkažené sémě Ondřej S. Nečas (p)

Výborná kniha, výborný svět. Sice trochu slabší, než ostatní knížky z Bludova, ale pořád super.

02.10.2020 3 z 5

Anjel Anjel Jakub König

Na tuhle knížku musíte být cynik a mít nadhled, jinak to nejde. Postava životem semletého anděla a jeho filosofické úvahy...
Škoda, že není víc dílu.

Smolný rok Smolný rok Joshilyn Jackson

Pěkný příběh. Ginny je opravdu bojovnice, rány osudu zvládá velmi dobře. Musím také říci, že autorka předvedla zajímavé náměty - třeba to, co se stalo Lise a jak, plus motiv zakopaných tajemství...

Hvězdný prach Hvězdný prach Neil Gaiman

Knížka, kterou bych mohla číst stále dokola. Je to úžasná pohádka s výbornými postavami překvapivými zvraty. Září jako ta hvězda, která spadla z nebe.

Muž, který sázel stromy Muž, který sázel stromy Jean Giono

Úžasný příběh muže, který pochopil... A jeho pochopení dokázalo změnit ten kousek světa v němž žil.
Velký příběh na malém prostoru.

Pomsta hlídaných Pomsta hlídaných Bill Watterson

No, upřímně, hlídat takové děcko, jak je Calvin... Ta Rosalyn fakt musí být dračice, i mne občas pěkně děsila.

Vědecký pokrok dělá „žbuch“ Vědecký pokrok dělá „žbuch“ Bill Watterson

Calvin... Občas pěkně děsivý týpek, o kterém nevím, zda není jen přemoudřelým dítětem, kterému se nikdo moc nevěnuje, nebo psychicky narušeným jedincem. Každopadně mne velmi baví.

02.10.2020 5 z 5

Svět na konci času Svět na konci času Frederik George Pohl Jr.

Zajímavý a poněkud děsivý román. To, jak si někdo takřka z nudy může hrát s vesmírem, s osudy těch, o kterých ani neví. Zajímavé je i to, jak se se změnami vyrovnávali lidé. Rozhodně je tu mnoho podnětů k přemýšlení.

02.10.2020

Nemilovaná Nemilovaná Gabriela Stein

Věřím, že někomu se kniha mohla líbit. Pro mne to byla jen nouzovka do vlaku. Svůj účel však splnila.

02.10.2020 2 z 5

Mízožravci Mízožravci Petr Boček

Knížka mne zaujala, třebaže nemám ráda horory. V tomhle příběhu je však cosi chytlavého. Příběh je dobrý, poměrně uvěřitelný, obsahuje tajemná a zakázaná místa, speciální látku s podivnými vlastnostmi, která má moc měnit lidi, pěkně popsané postavy... Většinou mne horory od určité doby nudí, ale tady se to nestalo.
Je to spíše oddechová četba, ale super.

Korzárská čtverylka Korzárská čtverylka Michael Bronec

Čím dál tím lépe. Pan Bronec umí. Příběh se pěkně rozběhl, postavy si "užívají" problémů. Velmi se mi zde líbí Arnošt Kodex.

Putování Putování Michael Bronec

Děj se nám rozbíhá, košatí... V téhle knize se mi nejvíc líbili Korzáři; je to opravdu zajímavý národ.

Mračna nad Arénou Mračna nad Arénou Michael Bronec

Příjemná oddechovka. Česká sci-fi v pravém vesmírném stylu. Bravo!
Líbí se mi postavy. Arnošt Kodex je velmi sympatický, byť trochu drsňák a politik. Ostatní hlavní postavy, jeho kamarádi z dětství a asistent, jsou velmi hezky vykresleni. Zaujal mne i děj.
Knížku mohu jen doporučit všem, kteří si chtějí odpočinout u pěkné české sci-fi.

Prstencový svět Prstencový svět Larry Niven

Tahle knížka rozhodně stojí za přečtení. Zaslouží si mnohem vyšší hodnocení. Námět je velmi dobrý, děje odehrávající se v uzavřené oblasti mám ráda. Docela zajímavé mi přišlo i uvažování loutkářů. A to, jak dopadlo štětí... Jo, to bylo opravdu dobré. Taky je tu zajímavý obraz toho, co může zničit civilizaci.
Opravdu stojí za přečtení.

02.10.2020 5 z 5

Vnitřní svoboda - síla víry, naděje a lásky Vnitřní svoboda - síla víry, naděje a lásky Jacques Philippe

Milá, pravdivá, praktická knížka. Doporučuji všem, kdo se chtějí něco dozvědět o svém vnitřním životě.