jarkaska komentáře u knih
Pěkná kniha u které se vracím do dětství. Krásné ilustrace, takže i ty menší děti si mohou knihu prohlédnout.
Je to taková jednohubka na dva večery. Kniha obsahuje čtyři krátké povídky, kde ústřední dvojicí je exprezident a jeho manželka. Autorka má napínavější knihy.
Knihy Lenky Lanczové mě nějak minuly. Škoda. V dnešní době je to pro mne, po těch předchozích knihách, krásná oddechovka. Jistě si přečtu i jiné knihy této autorky.
A tak jsme se dostaly ke čtení pokračování knihy Sova Sonička, která se jmenuje Prasátko Štětinka a malá Majdalenka. Právě Majdalenka je dcera sovy Soničky. Bachyni Báře se narodilo sedm selátek. S dvěma z nich Štětinkou, který zlobí a Kňourkem, který zase kňourá si neví máma Bára rady. Dočteme se i o dalších zvířátkách lišce Lidce a jejich liščatech, ježkovi, myšce. Je to pěkná kniha s krásnými ilustracemi od Petry Tatíčkové. A opět se budeme těšit na další pokračování.
Tentokrát Martinka s kamarádem Františkem, který má tatínka porybného, jdou prozkoumat rybník Volavkárnu. Zažijí den plný dobrodružství. Pěkná kniha pro malé dobrodruhy.
Škoda, že je to poslední kniha o malé veterinářce Julince a její kamarádce Zuzce. Tentokrát měly na starosti školní zvířecí koutek. Byla to skvělá série. Moc se nám líbila.
Tentokrát jela Martinka na školní výlet do ptačí rezervace. Doma máme také malou zoo. Desetiletá Emička přivede třídu k nám na dvorek, aby se mohli podívat na papoušky, králíky, slepice, malé holoubátka, ale hlavně na koťátka.
Další pěkná kniha. Martinka se učí plavat. To bylo něco pro naše holky, kterým už začal nový kurz, teď už chodí i ta skoro tříletá. Všechny tři jsou velké milovnice vody.
Opět pěkná kniha o zvěrolékařce Julii a její kamarádce Zuzce. Tentokrát tábořily na pláži, kde poznaly mnoho zvířat. Kubovi se líbí Max se svými dinosaury.
Další z třeštěných příběhů Tinky a Lissy. I když je to spíše pro náctileté, ráda si přečtu jako oddechovku.
Taková krátká oddechovka. Další příběh Tinky A Lissi.
Letos jsem si koupila nové pivoňky dřevité. Tak jsem vyhledala ve své knihovně pomocníka. A jde se sázet.
Celkem pěkná kniha, hezké ilustrace , ale proč plést dětem hlavičky modrým medvědem?
Opět pěkná kniha od autorky, která se mi četla . Mám ráda její knihy ze skotské Vysočiny. Líbila se mi Aimil, ale i Parlan. Kdo má rád tyto knihy, stojí za přečtení.
Další z příběhů Tinky a Lissi. Pěkná kniha pro odreagování, doporučuji mladým slečnám.