Ječmínek komentáře u knih
Nuda, nuda, šeď, šeď! A to je Crichton můj oblíbený autor!
Takový zamotaný a vlastně béčkový příběh, že? Ale když ono je to tak čtivé a napínavé! Lehane to prostě umí!
Zdaleka se to nevyrovná skvělé knize Šest dnů Kondora. Dlouho se to nemůže rozjet, všichni kujou pikle a nic se neděje. Teprve v závěru, kdy čteme o Kondorovi a čínské dívce, se to zlepší. No, jestli máte rádi čistě špionážní knihy z dob studené války, přečtěte si to.
Dobrá kniha, která ve své kategorii vysoko převyšuje podobné, často béčkové příběhy. Neobvyklý příběh, neobvyklý vrah, neobvyklý pátrač.
Jednoduchý a zajímavý příběh, který vám utkví v paměti. Miluju tyhle naprosto nečekané pointy.
Válečný příběh mužů z Austrálie, kteří bojují na pouštích Arábie proti fašistům. Autor popsal dramatické osudy několika vojáků. Myslím, že se tohle dílo kvalitou vyrovná "Veteránům".
Tahle kniha je zvláštní a nezapomenutelná. Jsou to vlastně dva dramatické příběhy spojené pouze vlčím párem Akbarou a Taščajnarem. Chvílemi je kniha mystická, chvílemi budovatelská, chvílemi dobrodružná. Podle autora by se lidé měli vrátit k bohu a polepšit se. V každém případě stojí za přečtení.
Humorně laděný životopis je zároveň hodně dramatický a také romantický. Dětství v Polsku, první láska, stěhování do Francie, chudoba, méněcennost, válka, nemocná matka. A jak to vše dopadlo? To už si přečtěte sami. Mně se líbil nejen konec, ale úplně celá kniha.
Přestože jsem dal této knize jen 3 hvězdičky, neznamená to, že se mi nelíbila. Je to zajímavý a dobrý příběh. Film s Clintem Eastwoodem také nebyl špatný.
Nejoblíbenější kniha první dekády mého života. Četl jsem ji několikrát.
Jedna z mých prvních knih. Nádherné postavičky - dodnes si na to vzpomínám.
Pro mě zklamání. Vlastně téměř nudný příběh, který mi prošel hlavou a je pryč.
Dramatická a humorná detektivka. Moc dobré počteníčko. Sarti Antonio, seržant, a jeho podivný přítel a věčný student Rosas vyšetřují vraždu. Sarti Antonio, seržant, trpí při rozrušení střevní kolikou, nesnáší svého šéfa, jezdí rád ve staré osmsetpadesátce, miluje kávu (ale umí ji správně udělat jen on sám). Například se dále dočteme: Sarti Antonio, seržant, a jeho přítel Rosas prchají na jediném starém kole a vrah po nich střílí z pušky. Jedou z kopce. Brzdí vůbec to kolo?
Sice se jedná o trochu naivní dílko, stojí však na dobrém nápadu, je zajímavé a ke konci se snaží zapůsobit i na city. Čtenář, který má rád válečné knihy a zajímá se o válku ve Vietnamu, se nebude určitě nudit.