Jiparis Jiparis komentáře u knih

Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

Přečetla jsem za jeden propršený den a podobně chmurnou náladu jsem po přečtení měla. Vůbec jsem neměla pocit, že jde o komedii, uvědomila jsem si fakt, že každý máme své úzkosti a je třeba s nimi žít. Musíme si uvědomit, že jsme něco víc než chyby, jichž jsme se dopustili včera.

27.09.2020 4 z 5

Nejsem z ledu Nejsem z ledu Anne Frasier (p)

Napínavý příběh, který vás naprosto vtáhne , je naplněný spoustou krutostí páchaných na dětech. Zvrhlé choutky , absence empatie . Jen jsem doufala, že něco takového se snad stalo jen v autorčině fantasii.

01.09.2020 5 z 5

Dvojí život Dvojí život Diane Chamberlain

Dost neuvěřitelný příběh se záměnou, která způsobí hodně bolesti, nejistoty , hledání a odhalování toho, jak se vlastně všichni navzájem znají. Zajímavý námět, na mé gusto dost překombinovaný.

30.08.2020 4 z 5

Nezvěstná Nezvěstná Rachel Abbott

Tak tohle se četlo velmi dobře. Zbabělost, neschopnost se rozhodnout způsobí tragedii celé rodiny. Trpí dospělí a hlavně děti. Rachel píše jednoduchým , svižným jazykem a neustále udržuje správnou dávku napětí.

28.08.2020 5 z 5

Zkaženost Zkaženost Brian Freeman

Jak moc známe své nejbližší? Co ovlivňuje vztahy mezi rodičem a dítětem? Zajímavý vhled do spletitých vztahů jak detektiva Strida, tak všech zúčastněných. Psáno živě, udržuje v napětí až do úplného konce, který je nečekaný.

09.08.2020 5 z 5

Záhada na zámku Styles Záhada na zámku Styles Agatha Christie

Hercule Poirot se svými šedými mozkovými buňkami je vždy o míle před ostatními a to mi připadá neuvěřitelné. Souhlasím s Karolinou, že na A.CH. musí být člověk naladěn, a to jsem zřejmě nebyla.

10.07.2020 4 z 5

Vražedný rozsudek Vražedný rozsudek Andreas Gruber

Zlo spáchané na dětech dokáže zatemnit mysl, a pokud se spoji s vysokým intelektem a postavením téměř nic ho nedokáže zastavit.

26.05.2020 5 z 5

Žena mého života Žena mého života Tim Weaver

Vymývání mozku, ztráta identity spojené s bolestí, kterou člověk prožívá, když mu odejde milovaný člověk. To vše zpracoval Weaver mistrovsky.

29.02.2020 5 z 5

Na útěku Na útěku Harlan Coben

Zajímavé propojení problematiky drog a náboženských sekt. Líbil se mi i námět tajemství a kdy ho odhalit, aby neublížilo.

23.02.2020 5 z 5

Venuše ze zátoky Venuše ze zátoky Dominik Dán

Zpočátku se příběh rozvíjel pomalu, druhá část už měla potřebný spád. Vede k zamyšlení kolik mezi námi žije lidí s nenormálními choutkami a D.Dán to umí přesvědčivě podat.

06.11.2019 4 z 5

Mlýn Mlýn Michal Vaněček

Kniha me trochu zklamala. Po nadsenych recenzich jsem cekala vic. Pribeh se mi zdal misty povrchni a nazvy kapitol nadbytecne. Skoda, namet je zajimavy.

10.10.2019 4 z 5

Vnitřní hlas Vnitřní hlas Brian Freeman

Co je důležitější? Dostat vraha do vězení nebo hrát podle pravidel? Těžké dilema. Easton Frost se s tím vyrovnal podle svého a má můj obdiv.

09.09.2019 5 z 5

Na dně Na dně Rachel Caine (p)

To byla jízda. Nejen velmi napínavé, ale také přesvědčivě popisující pocity těch, kteří mají mezi blízkými vraha.

11.06.2019 5 z 5

Atomka Atomka Franck Thilliez

Dobre si na Cernobyl a rok 1986 vzpominam.V Kyjeve se dokonce konal Zavod miru,aby se dokazalo, ze tam zadna radioaktivita neni.
Desiva vize toho, co se v souvislosti jadrem muze odehrat.

30.04.2019 4 z 5

Tmavé stěny Willardu Tmavé stěny Willardu Ellen Marie Wiseman

Silné a smutné příběhy Clary a Izzy mají kořeny v nefungujících vztazích a komunikaci v rodinách. Děsí mě, kam až vše může vést.

03.04.2019 5 z 5

Bez slitování Bez slitování Tim Weaver

Příběhy s Davidem Rakerem mám ráda, ale tentokrát se mi zdálo, že 500 stran bylo příliš.

08.03.2019 4 z 5

Do posledního dechu Do posledního dechu Linda Castillo

Další napínavý příběh z amišského prostředí.

30.01.2019 5 z 5

Pán hory Pán hory Anders de la Motte

Skvěle napsané, napínavé až do konce. Snad bude i pokračování.

11.09.2024 5 z 5

Tiché hlasy Tiché hlasy Patricia Gibney

Jak moc dovedou traumatické zážitky z dětství ovlivnit osobnost do budoucna?
Pečlivě budovaná image vztahů je jen velkou přetvářkou.

03.08.2024 5 z 5

Srdce z ledu Srdce z ledu Jitka Ludvíková

Velmi dobrá česká detektivka. Zápletka dostatečně komplikovaná, vyšetřovatelé neúnavně pátrají po několika liniích. Motiv tradiční, ale až do konce nejasný.

18.03.2024 5 z 5