jiri77 komentáře u knih
Tak jsem si přečetl knihu s vánoční tématikou a čekal jsem, že mi navodí tu pravou vánoční atmosféru ,a ono mi to nějak nesedlo. Velké zklamání, celkově se mi líbily tak dvě povídky a to ještě přivřu oko.
Tak jsem se zase pobavil, hlavně konec knihy mě bavil nejvíce, ale první dva díly mě bavily více.
Kniha se stručnými informacemi a plná krásných ilustrací. Kniha je určená spíše pro děti, ale četbu jsem si užil i já, a něco se i dozvěděl.
Zajímavé čtení o jižní Arice. Hodně mě bavili informativní kapitoly. Kniha je plná krásných fotografií.
Kniha nebyla úplně zas tak špatná ,ale na můj vkus zbytečně natažené a chvílemi až naivní.
Na knihu jsem se velmi těšil a to byla asi velká chyba. Kniha je celkově hodně nudná. Nějak mi na knize chyběla taková ta atmosféra ,co čtenáře vtáhne do čtení. Celkově jsem rád ,že jsem knihu přečetl ,ale setkat se sní teda už nemusím.
Útlá a krásně upravená příručka ,plná ilustrací o heavy metalu. Naprosto skvělá knížečka ,kde je vše vysvětleno stručně a naprosto srozumitelně. Jsou tu dobře popsány různé žánry metalu a skupiny ,které se v žánru proslavily. Nechybí i stručný popis těch nejslavnějších, jako byli například Led Zeppelin ,Deep Purple, Black Sabbath, Kiss, AC/DC ,Iron Maiden ,Judas Priest, Metallica, Megadeth ,Slayer ,Guns n' roses, Pantera, System Of Down a mnoho dalších.
Skvělá příručka pro všechny fonoušky rockové - metalové muziky ,ale i pro ty ,co se chtějí o tomhle hudebním žánru ,něco narychlo dozvědět.
No já nevím ? Přišlo mi to jako taková natáhlá a přesto nedotažená novela,která začala z ničeho. Špatně se mi orientovalo i v postavách. Pro mě velké zklamání.
Společenský román, který čtenáře přivede do New Yorku a nabídne mu příběhy,které se nakonec propojí.
Děj začíná výstupem provazochodce ,který je zachycen v každém příběhu.
Skvělá kniha ,kde je naprosto věrohodně popsané prostředí a hlavně psychologie postav.
Příjemné odpočinkové čtení, někdy se i člověk zasměje a zamyslí. Celkově mě kniha nějak moc nenadchla, takový průměr.
Autorka předkládá celkem přesvědčivě ,že autorem Turínského plátna je Leonardo da Vinci. Je to hodně na uvážení každého čtenáře. Kniha je hodně zajímavá ,ale nečetla se mi nějak dobře.
Kniha mě začala bavit až někde kolem poloviny ,kdy příběh dostane na čtivosti ,a začne se něco vice dít. Co se mi na knize líbilo ,bylo skvěle popsané prostředí příběhu. Za mě lepší průměr.
Hodně zajímavá kniha o životě manželů Fitzgeraldových ,podaná z pohledu Zeldy ( ..i když je to celkem neobjektivní, a je to v podstatě ''fikce''..) je to hodně zajímavý pohled ,na život v jazzovém věku a vše co musely některé celebrity té doby podstoupit ,proto aby se uživili, udrželi společenské postavení a jaký to na nich nechalo dopad v podobě psychických nemocí a alkoholismu. Kniha je jak jeden velký společenský večírek, samé koktejlové oslavy, zábavy a cestování. Ke konci je to už trochu smutnější ,ale to asi k takovému nezřízenému životu patří.
Kniha se mi líbila ,akorát ted' nevím ,jak mám po přečtení tohoto románu,pohlížet na Hemingwaye ?
Jak lépe poznat jednoho z nejlepších skladatelů ,než pomocí dopisů ,které výborně odkrývají skladatelovy pocity a vztah ke svým blízkým. Pro milovníky Beethovena povinnost.
Čtivě a jednoduše napsaná kniha. Lehké rady jak pomoci ,od úzkosti a strachu.
Na jednu stranu skvělá atmosféra New Yorku a chudinských čtvrtí, a na druhou stranu pro mě trochu nepřehledný příběh,který se mi hůře četl. Naštěstí se to nakonec díky epilogu trochu vyjasní.
Další pokračování nelehkého ,ačkoli už trochu ''lepšího'' Davidova dospívání. Je velmi zarážející, jak se mohla takhle chovat vlastní matka. Kniha dobře popisuje chod pěstounských rodin a vše co je s tím spojeno.
Kniha o hledání identity, začlenění do většinové společnosti a vzdorech proti ní.
Kniha je velmi dobře napsaná a čtení mě hodně bavilo.
Prostě Japonská literatura mě hodně baví.
Kniha ve které se autor tváří ,jak je mírumilovný a přitom v knize nenápadně rozděluje společnost. Takže ,když má někdo jiný názor ,je podle autora tyran nebo podporuje totalitu, nebezpečné nálepkování !
Jasně podle autora je Trump zrůda a vše dělá špatně ,hold někdo pořád nedokáže skousnou porážku ve volbách.
Srovnávání s nesrovnatelným.
Jediné s čím jsem v knize souhlasil, že by se mělo více číst a nespoléhat na zprávy z televize a internetu.
(Jen tak pod čarou ,nejsem sympatizant Trumpa ani Putina)
Kniha mě celkem bavila a nápad na příběh je velmi dobrý. Co mě naopak zklamalo,byl popis postav,žádnou jsem si moc neoblíbil, možná kdo mě trochu vzal,byl smrtka Volta. Jestli si přečtu další pokračování ještě uvidím,možná to bude chtít větší čas.
Mladé čtenáře to určitě chytne více a pokud to někdo hodí na plátno ,tak by to mohl být dobrý film.