jitka17003 jitka17003 komentáře u knih

Nebuď p*ča aneb jak (ne)pracovat s dětmi Nebuď p*ča aneb jak (ne)pracovat s dětmi Tomáš Morávek

Tak jsem knihu konečně dostala do ruky a zběžně přečetla. Je to tedy úplná blbost a s pedagogikou to má společného snad jen těch pár cizích slov, které si autor vypůjčil z odborné literatury. Jinak to klidně mohl napsat student po dvouměsíční stáži a vypovídající hodnotu by to mělo stejnou. Trochu mi to připomíná články v Blesku. Také sází na senzaci, šokuje ty, kteří se v podobném prostředí nepohybují. Přemýšlela jsem, proč mě to vlastně tak štve, mohla bych to přejít, špatných knih vychází spousta. Asi je to proto, že svým senzacechtivým, amatérským způsobem přitáhl pozornost k okrajovému oboru, který nikoho moc nezajímá. Což je sice dobře, ale jde to špatným směrem. A sice : jediný dobrý pedagog je páně Morávek, zbytek jsou buď vyhořelí škodiči, nebo blbci co pracují bez srdce. Možná si potřeboval vyřídit účty s bývalými kolegyněmi za to anonymní udání, těžko říct. V každém případě nechápu, jak mohl dělat odborného vychovatele bez formálního vzdělání. To nesplňuje. A že by si tenhle pán nenapsal titul, tak to se mi nezdá.

28.08.2023 ztráta času

U severní zdi U severní zdi Petra Klabouchová

Koupila jsem si knihu do čtečky a bylo to fakt zklamání. Jsem někde v polovině, třeba se to ještě změní, ale spíš ne. Téma je silné a zasloužilo by si lepší zpracování. Tohle mi připadá takové neumělé, bez invence. Fakt se to nepovedlo.

26.05.2023

Bílá Voda Bílá Voda Kateřina Tučková

(SPOILER) Čekala jsem netrpělivě, dokonce jsem první část zakoupila v předprodeji. Bohužel jsem zklamaná, kniha mi přišla značně prvoplánová, Čekala jsem příběh řeholnic, četla s odpuštěním plácání o jeptindách, co je v obci nenávidí a jsou proti nim. Vím, že je to román, fikce, proč se ale zakládá na polopravdách? Aby byl prodejnější? Už chápu, proč spisovatelka není v Žítkové vítána

27.04.2022