Johny_H. Johny_H. komentáře u knih

Nenávist Nenávist Chris Carter

Není to sice nejsilnější příběh ze série a také se trošku autor začíná v jednom místě opakovat, ale až přečtu zatím poslední díl dám konečné seřazení tak jak to vidím já dle kvality příběhu nic méně zatím není díl který by šel pod 5 hvězd a to je dost slušné na desátý díl ze série.

27.09.2021 5 z 5

Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

Opět autorka nezklamala a příběh jsem si užil naplno. Jo jsou zde pasáže které by se dali zkrátit a některé zase prodloužit, ale je to velmi povedený duchařský příběh na 5/5

27.08.2021 5 z 5

Jurský park Jurský park Michael Crichton

Tak u Jurského Parku lze nalézt spoustu zajímavých myšlenek. Stejně jako vad na kráse. Jednu asi nejpodstatnější jsou dvě postavy, které začínají stejným písmenem a to G. bylo pro mě opravdu složité tyto postavy rozlišovat zvláště ve chvíli, kdy se tyto jména začali skloňovat. Dále mohu zde vypíchnout krásný začátek, konec i část prostředku knížky, jež jsou přehledné a opravdu poutavě napsané, ale vyznat se v opravdovém přežívající části, která má tak cca 100 stránek není vůbec jednoduché a spíše bych osobně pro lepší orientaci dal více pohledů na daný problém ne na přeskáču, ale postupně pěkně po skupinkách. Přemýšlel jsem, zda neubrat 1 hvězdu za tyto pro mě nedostatky, ale z nostalgie ponechávám a dávám 5/5. Jinak stejně jak knížka tak i film je za mě rozhodně lepší druhý díl.

15.03.2021 5 z 5

Vlci Vlci František Kotleta (p)

Na rozdíl od ostatních mě tato kniha naprosto uchvátila. Nejlepší ze série, už jen z důvodu že si užijete Gerharda v celé knize. Ódin

06.01.2021 5 z 5

Dvě věže Dvě věže J. R. R. Tolkien

Nejlepší knížka série alespoň za mě. Bál jsem se vykreslení bitev, které tak důvěrně zná každý milovník z filmu a musím říci, že naprosto zbytečně. Kniha předčila má očekávání.

06.01.2021 5 z 5

Čaroděj na severu Čaroděj na severu John Flanagan

Tak tato kniha byla velice povedená a nebál bych se dát 5, ale vzhledem k tomu, že Vil hraje na Mandolu a nikdy předtím na ní nehrál tak ubírám 0,5 hvězdičky. Jsem zvědavý co autor vytáhne v dalších dílech co dělají od začátku, ale nikdy to zmíněné nebylo.

03.03.2025 4.5 z 5

Orlova kořist Orlova kořist Simon Scarrow

Tak nevím zda tento díl nějak vybočuje z řady, nebo jsem se 5 knihou konečně začetl a přivykl na římská jména a chod centurií, ale toto mě neskutečně bavilo a stránky jen ubývaly. Tak nemohu za tako úžasný výkon dát míň než 5/5. Pro slabé povahy je zde scéna u které se mi trochu udělalo nevolno a vzpomněl jsem si na knihu Dívka od vedle.

18.12.2024 5 z 5

Orel mezi vlky Orel mezi vlky Simon Scarrow

Možná o proti předchozímu dílu trochu roztáhlé. Nic méně dost akce a první polovina byla naprosto skvělá. Od chvíle, kdy se to dalo cestou akce kdy se všichni připraví na smrt a na konec je někdo zachrání jako zázrakem a pořád dokola to trochu upadlo. Mám boj moc rád nic méně ta akce mohla být jednou ne hned dvakrát. Nebo první trochu rychleji odbytá a zrádce si mohli trochu více vychutnat a popsat jeho utrpení před smrtí. Má to jemné nedostatky proto 4/5.

17.11.2024 4 z 5

Povídky smíchovské Povídky smíchovské Marie Rejfová

Hezká knížka, která si ode mě zaslouží lepší 3 hvězdy. Některé povídky se povedly, ale není to úplně můj styl. Zbytečně složitě se do povídek začíta, a když už se konečně dostanete k ději a akci, téměř u všech povídek vás čeká trpký konec. Jen jedna, možná s přimhouřením obou očí dvě, měly lehce pozitivní závěr.

05.11.2024 3 z 5

Drákula: Upírova kletba Drákula: Upírova kletba Jonathan Green

Mám příběh o Draculovi velice rád a tak jsem si toto nemohl nechat ujít. Přečetl jsem si dějovou linku za Draculu ano poprvé jsem zemřel hned na začátku, ale po druhé jsem to dotáhl do konce. První zkušenost z knihou tohoto typu, ale vzhledem k tématu nemohla u mě chybět. Nechci si tento bohatý svět vyplýtvat a tak si příští podzim z chutí dám další postavu.

12.10.2024 5 z 5

Jeho slovo je zákon Jeho slovo je zákon Ed McBain

Příjemná změna. Dost hezká akce a zajímavý případ prokládaný pohledem z druhé strany.

14.09.2024 5 z 5

Není hluchý jako hluchý Není hluchý jako hluchý Ed McBain

Moc dobrý kniha jen nechápu, stejně jako u předchozí knihy s hluchým proč nerozdaly všem policistům ve městě jeho identikit a po zjištění k čemu se chystá i bankám. Holt nejsou neostřejší tužky v penále. Zároveň budu rád pokud mi někdo kdo knihu četl vysvětlí kapitolu 10 v každé jeho knize je odbočení od děje a popis města a lidí v něm kteří vůbec nesouvisí s dějem ani s našimi hrdiny. A zcela upřímně toto budu v příštích knihách přeskakovat. U této knihy to do hodnocení nedávám jinak by to bylo o bod méně takto je to 5/5

26.08.2024 5 z 5

Batman: Evropa Batman: Evropa Brian Azzarello

Naprostá paráda a moc jsem si to užil. Kresby jsou naprosto úžasné a děj je také moc fajn, ale tady opravdu spíše táhnou kresby které jsou skvělé.

18.08.2024 5 z 5

Přístav u řeky Styx Přístav u řeky Styx Pavel Fritz

(SPOILER) Tak toto není můj šálek kávy. Chytil jsem se podle názvu a objednal ,kdybych ji měl jen půjčenou z knihovny tak asi ani nedočtu. Na můj vkus zbytečně moc postav, které nebyly až na pár výjimek nějak zapamatovatelné a spoustu dějových zvratů, kde to vypadá už jsme na konci a ono ne zase se něco podělá. Průšvih za průšvihem bez zjevné motivace jaké koly záporné strany, který doprovází hromada lidí kteří tam jsou, alespoň pro mne z nepochopitelných důvodů a konec to dovrší, jako totální kravinu. Asi se to někomu líbí, ale za mě tento autor více ne.

14.08.2024 2 z 5

Asterix XIII-XVI Asterix XIII-XVI René Goscinny

Naprostá paráda všechny 4 příběhy jsou naprosté pecky. Toto se opravdu moc povedlo.

05.08.2024 5 z 5

Kdo má pod čepicí a jiné povídky Kdo má pod čepicí a jiné povídky Marie Rejfová

Baby bude rozhodně nadšená, až to v září dostane k svátku a slupne to jak malinu. Také jsem se do toho podíval a mě bavila jen ta povídka jak byly na vodě jinak to bylo takové průměrné až podprůměrné. Není to můj styl a dávám 3/5.

14.07.2024 3 z 5

Asterix IX-XII Asterix IX-XII René Goscinny

Komiksy jsou to skvělé nic méně asi zatím nejslabší. Hodně mě bavil Asterix legionářem co mě překvapivě bavilo nejméně byly olympijské hry, ale i tak musím dát 5/5 je to prostě dobrá sranda.

14.07.2024 5 z 5

Kdo s ohněm zachází Kdo s ohněm zachází Pavel Hrdlička

Tyto knihy mají zajímavou myšlenku, ale stále něco chybí k úplné dokonalosti. Z mého subjektivního pohledu je zde málo akce a upřímně řečeno bych ocenil více simpaticke postavy zatím je nejlepší rasuv syn Václav.

10.07.2024 4 z 5

Smrt nosí rudé škorně Smrt nosí rudé škorně Pavel Hrdlička

Plně souhlasím s uživatelem Kurama45 je to moc hezky napsané, ale autor by měl bud vydat knihu jako soubor menších povídek, které spojuje jeden velký případ než řešit X malých případů a jeden velký najednou. Potom se v těch jménech opravdu vyznat nejde a občas zapomenete na nějaký vedlejší případ. Do toho by se hodilo sem tam dát u některých slov hvězdičku a dole na stránce vypsat co to slovo znamená tak jako to dělá spoustu jiných autorů historických románů/detektivek.

23.06.2024 3 z 5

Příliš mnoho podezřelých (dvojkniha 13. a 14. díl) Příliš mnoho podezřelých (dvojkniha 13. a 14. díl) Jan Bauer

První příběh fungoval dost dobře ano jsou tu lepší příběhy, ale šel. Nic méně druhý příběh byl opravdu špatný. Zbytečně natahovaný konec a odbočka s Mínou také dost nepochopitelná bez toho bědování nad stářím a druhotného příběhu s Mínou by byl druhý příběh dobrý takto jsem přemýšlel jestli nedám 3/5 nakonec jsem dal 4 ale bylo těžké hledat plusy.

02.06.2024 4 z 5