JointlieKat94 JointlieKat94 komentáře u knih

Kavárna malých zázraků Kavárna malých zázraků Nicolas Barreau

Přijemná slaďárna z prostředí, které mi nic neříká. Benátky jsem nenavštívila (možná bych měla), a asi by kniha potěšila víc někoho, kdo tam byl a umí si tu atmosféru představit. Slaďárny moc nečtu, a když, tak jsou mi o něco příjemnější, než tohle. A navíc mě trošku znervózňovala italská slovíčka ( i když v malém množství ).

Tady to byla taková prvoplánovaná akce, tak proto ty 3 hvězdičky.

Ale zase se to četlo dobře.

20.09.2021 3 z 5

Zlovolné bytosti Zlovolné bytosti Nelly Černohorská

Se čtením jsem byla spokojená. Za dva večery přečteno. :)
Je to vážně skoro jak K. J. Erben, ano, dalo by se to s ním srovnávat. Ale jasný, Erben je Erben. Tohle je něco nového, něco, co tu chybělo.

Musím ale vytknout, jako někdo v komentářích pode mnou, že některé výrazy se tam prostě nehodí. Když už to má být sprostý, ať je, v rámci možností, ale takovej "bimbas" mi tam jednoduše neseděl.

Novela byla fajn, balady byly super!

Tak jen asi dopíšu, že se těším na další knihu v takovém duchu, slovanskou mytologii mám ráda. :)

12.09.2021 4 z 5

Obchodník s hudbou Obchodník s hudbou Rachel Joyce

Kniha se četla sama, stále tam byly situace, kdy jsem potřebovala vědět, co se stane a jak to sakra dopadne! Ty dva se tak milovali a tak skončili.. byl to příběh o lásce. Byl to příběh o hudbě. O přátelství. Bylo to laskavé, smutné, veselé a trochu i napínavé. Prostě musíte číst dál, protože potřebujete vědět, co se stalo a co se bude dít dál.

Jako velké plus doporučuji ke každé hudbě, kterou Frank pro někoho vybere, pustit si jí na YT, protože to je zážitek na víc. :)

Moc hezky se mi četlo!

11.09.2021 4 z 5

Démonologové Démonologové Gerald Brittle

Tak tohle bylo čtení přímo pro mě. Viděla jsem několik filmů na toto téma, podle skutečných událostí a je vážně neuvěřitelné, že se to fakt děje (i když na to věřím už strašně dlouho).
Kniha obsahuje několik situací o exorcismu (a to je fakt mazec!), husina mi naskakovala celkem pravidelně.

Co se týká uspořádání knihy- souhlasím s názorem lucie.8, spousta informací se tu opakuje, chtělo by to trošku "učesat", ať je to přehlednější, taky myslím, že zpětně nic nedohledám. :D a proto by bylo vhodné si knihu lepíkovat! (Jen tak info pro mě, až budu číst někdy příště). Je tu vážně spousta dobrých informací, doporučuji.

04.09.2021 5 z 5

Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

Měla jsem teď trošku čtecí krizi, spousta plánů, stěhování a dovča.. tuhle knihu s sebou táhnu dobrý tři týdny a pořád nebyla chuť. Teď jsem jí přečetla asi za 4 dny, čtení po nocích.

Jak moc mě potěšila. Byla na jednu stranu hrozně smutná, pravdivá, ale na druhou vlastně šťastná, ulhana ale se spoustou krásných myšlenek.

"Pravda je, že kdyby lidé byli opravdu tak šťastní, jak to vypadá na internetu, netrávili by na něm sakra tolik času, protože ten, kdo prožívá krásný den, ho z poloviny nevyplácá na focení sebe sama."

Kniha se mi moc líbila a "zabila" mou čtecí krizi.
Doporučuji.

20.08.2021 5 z 5

Do vody Do vody Paula Hawkins

Mě tahle spisovatelka asi vážně vyhovuje. Jsem spokojená, ačkoliv počet osob, které vyprávěly svůj depresivní a smutnej příběh je spousta, a člověk se lehce ztratí, ale po chvíli čtení je to dobré. Zvykla jsem si i na vyprávění v 1. a 3. osobě, asi mi to ani nevadilo.

Příběh dobře plynul, na čtení jsem se těšila a bavilo mě to. Chvílema to bylo fakt napínavý a vraha jsem odhadla asi 4x, ale špatně. :D

Konec je teda dobrej. Líbilo se mi. :)

29.07.2021 4 z 5

Bridget Jonesová – S rozumem v koncích Bridget Jonesová – S rozumem v koncích Helen Fielding

Miluju Bridget, ale spíš tu praštěnou, filmovou :D

Je mi líto, ale prostě od mala sleduju s mamkou Bridget v tv, nikdy by mě nenapadlo (dřív jsem tolik nečetla) že je i knižní verze a že té filmové není moc podobná!

Ale tak to je jedno, mamce teď dokupuju tyhle knihy v antíku, co koupim, to přečtu (je přece z antíku a čtená už byla! :D) a pak jí to předám.. :D

Díl se mi líbil, Thajsko bylo výživný :)

19.07.2021 4 z 5

Pochopíš, až budeš velká Pochopíš, až budeš velká Virginie Grimaldi

Já vlastně ani nečekala, že mě to tak chytne.

Julia zažívá těžké období a potřebuje si to srovnat v hlavě. Rozhodne se pro práci v Tamaris, aniž by to sama čekala, práce se jí líbí, se seniory si rozumí. A místo toho, aby pomáhala ona jim to vychází tak, že spíš pomáhají oni jí. Přeci jen mají na všechno jiný pohled.

Kniha je to hezká, čtivá, taková poučná. Máme se od seniorů ještě co učit. :)

03.07.2021 4 z 5

Proč spíme Proč spíme Matthew Walker

Nejlepší kniha o spánku, jaká kdy mohla být. Četla jsem jí poctivě před spaním (autor píše, že mu vlastně vůbec nevadí, když u knihy usneme, že ho to potěší), autor tedy popisuje a vědecky předkládá důkazy o tom, co se děje v hlavě během spánku, jaký na nás má spánek vliv, k čemu všemu je dobrý.. člověk se po dočtení vážně snaží těch 7 hodin a více dodržovat.

Já mám po dočtení tendence všechny poučovat. Nechtějí poslouchat. Pořídim jim audioknihu. :)

02.07.2021 5 z 5

Julie & Julia Julie & Julia Julie Powell

Je právě 4.30 ráno a já tu knihu dočetla. Včera, kolem 19.hodiny na mě čekalo 90 stran, a já si říkala, že to dočtu až "zítra", a tak se stalo, jen o několik hodin dřív. Nakonec jsem si totiž knihu vzala s sebou do práce (a dobře jsem udělala, protože nebylo moc co dělat) a je KONEC.

Vlastně jsem si od začátku říkala, že mi kniha něco připomíná.. po pár stránkách jsem to odhalila. Bridget Jonesová. Přesně její deník mi to připomínalo. :) a to není na škodu, protože Bridget miluju. Takže ke knize. :)

Četla jsem názory, že film je lepší. Já ho neviděla. (Další bodík pro knihu a pro můj zážitek) Ale rozhodně si ho pustím.
Část knihy jsem si říkala, že to asi vzdám a je to o ničem, nicméně asi od poloviny knihy mě to začlo bavit a názor beru zpátky. Nachytala jsem se totiž u několika situací, jak se culim. Bylo to prostě hezké čtení. Příjemné. Odvážné. Já bych na to neměla a skončila hned na začátku. :D dělat humry, vnitřnosti a tak, to mě úplně odpuzuje, a to jsem vyučená kuchařka.. :D

Nakonec to ale všechno mělo nějakej smysl, a mě to zaujalo. Julie mě bavila. Fandila jsem jí v každé situaci, a měla jsem radost s ní, z nějakého úspěchu. :)

11.06.2021 4 z 5

Koupili jsme ZOO Koupili jsme ZOO Benjamin Mee

Všema deseti doporučuji, hlavně taky nejdřív přečíst knihu a až pak skouknout film. :) já byla vždy ve výhodě, NEviděla jsem ho už tak 10x. :D pokaždé, když šel v tv jsem ho moc chtěla vidět, ale nikdy jsem to nestihla. :) takže jsem měla v hlavě asi tak tři scény.. a konec. :)

Nicméně film je na námět knihy, takže nečekejte to samé v knize.

Myslím, že je to fakt krásná kniha. Ben se náhodou dostane k inzerátu na prodej zoo, a jelikož to byl jeho životní sen, pustí se do toho s celou rodinou, ačkoliv s tím nemá žádné zkušenosti. Čteme o tom, jak těžké bylo dostat se k finanční hotovosti, píše i o manželce Katherin, která umírá před otevřením zoo, píše i o svých dětech.. píše o zoo, kterou koupil v katastrofálním stavu, i se zaměstnanci. Dozvíme se zde i super příběhy o útěkářských zvířatech, o plánech do budoucna.. o tom, jak celá zoo funguje, i s lidmi.

Je to fakt krásné čtení a já si opravdu užívala každou stránku, neovlivněná filmem. :)

P.S. film jsem si nechala stáhnout po dočtení a skoukla jsem ho teď, a musím říct, že je moc povedený. I když se to točí spíše kolem té romantické linky, kniha je tedy spíše o těch zvířatech a o změnách v zoo. :)

Kniha: 100%
Film: 85%

A ještě, zkuste si vyhledat DZP na fb, nebo přes google. Já to zkusila a už to sleduju. :D mám v plánu se podívat i na ten 4.dílný seriál, který byl vysílán na BBC, jestlipak to lze. :)

01.06.2021 5 z 5

Důvody, proč zůstat naživu Důvody, proč zůstat naživu Matt Haig

Po knize jsem šáhla prostě jen tak.. depresemi ani úzkostmi netrpím. Teda asi né v takové míře. :)

Opravdu jsem z toho ty deprese pociťovala, i když jsem četla v práci.. jde vidět, že si tím ten člověk vážně prošel (a panebože, takovejch let to trvalo!).

Každopádně je kniha plná skvělých citátů, poznatků jak se s tím vypořádat a co dělat. :) a čte se dobře.

30.05.2021 4 z 5

Lada u ledu Lada u ledu Ema Labudová

Vlastně to bylo moc dobrý.
Byla to moje první kniha od autorky a fakt mě zaujala. Téma, o kterém si myslím, že se moc nepíše.

Líbilo se mi vyprávění v druhé osobě, asi jsem to ještě nečetla, netuším, ale zvykla jsem si na to během několika stránek.

První část se mi líbila asi nejvíc, popisování stavů v hlavě, kterému jsem rozuměla. Přemýšlení o jídle jako o něčem, co se musí, jen aby se neřeklo. Každá žena si někdy prošla různými dietami, každá jsme chtěla mít přehled o tom co a kdy jíme, ačkoliv to bylo nesmyslné. No někdy se to může dostat až k takovým hranicím.. s tím se nedá moc dělat. Já tomu prostě naprosto rozuměla.

Čtení mi utíkalo rychle, asi to bylo krátkýma a výřečnýma větama. Ladu jsem si oblíbila. A taky jsem jí chápala.

Kniha se mi tedy moc líbila, jen ten konec byl takový.. šup sem, šup tam, nějak to bude. Ale to mi na hodnocení nijak neubírá. :)

27.05.2021 4 z 5

Strašlivý příběh Prospera Reddinga Strašlivý příběh Prospera Reddinga Alexandra Bracken

Dávám 3*, protože to bylo dobré, ale takové slabší. Asi spíše pro děti. :)

Mě rozhodně nalákala obálka, a vlastně trochu i anotace, ale příběh celkově byl "těžko uvěřitelný", ačkoliv nevím, jestli mě chápete :D je spousta knih, které obsahují kouzla a magii a dá se tomu věřit.. tady to je prostě takové dětské.

Dočetla jsem jako poslední dubnovou knihu.

Jinak se samozřejmě budu těšit na pokračování. :)

03.05.2021 3 z 5

Zákon mnoha Zákon mnoha Ashley Saunders

Rozhodně skvělé pokračování!
Byla jsem napjatá jak blázen, jak se ty holky poperou o svobodu s tim poblázněnym ha*zlíkem Rothem.
Komuna jako taková se mi moc líbí, propletené vztahy taky. A dokonce nám tady děj vypráví i více osob, hezké je, že jde příběh pěkně popořadě, ale pokaždé ho známe od někoho jiného. :)

Strašně se těším na závěr! Budu napjatá ještě dlouho? :)

14.04.2021 4 z 5

Žárlivka Žárlivka Lenka Pastorčáková

Tak tohle bylo hodně dobré!

Za sebe, i z mé zkušenosti, musím říct, že všechno odpovídá realitě. Ano, i já byla chorobně žárlivá, ale týkalo se to asi jen prvních třech lásek, postupně se to snižovalo a teď už o tom ani nevím.. tohle všechno se mi odehrávalo v hlavě a sakra, měla jsem deprese jen při vzpomínce na to. Bolest, opravdu psychická i fyzická.. bezmoc a milion otázek bez odpovědí. Vše zbytečné.

Kniha je fakt skvěle napsaná. Jen jsem u Renaty stále očekávala tu změnu. A strašně mě štvala. (Byla jsem taky tak hrozná?)

Asi doporučuji k přečtení všem žárlivcům.

" Já, živoucí peklo. Peklo je ve mně, peklo jsem já. "

06.04.2021 5 z 5

Když se introvertka vdá Když se introvertka vdá Debbie Tung (p)

Tohle prostě nelze nemilovat. Ačkoliv nejsem vdaná, mám přítele, který je jako můj manžel. Vypadá to u nás naprosto stejně. Miluju tuhle introvertní ilustrátorku, která snad zná celý můj život.

Miluju ty ilustrace. Mohla bych to prohlížet každý den, každou její knihu a najdu se ve většině. Je to skvělé!

31.03.2021 5 z 5

Škarohlídův průvodce životem Škarohlídův průvodce životem Gemma Correll

Nic moc. Spíš nic, než moc.

31.03.2021 1 z 5

Sucho Sucho Neal Shusterman

Tak u týhle knihy jsem vypila asi tři litry vody, jakej to byl fičák.

Už od začátku jsem byla do čtení tak ponořená, že jsem se bála knihu odložit. Člověk je tak zvyklej na svůj stereotyp, že ho tohle opravdu přinutí k zamyšlení. A k tomu, začít si vážit vody.

Vláda tady něco.. pokazila, a města jsou odříznuta od vody. Rodiče Alyssy a Garretta jedou pro nějakou zásobu a už se nevrátí.. Alyssa je rozhodnutá najít rodiče, nebo vodu, vezme s sebou bratra a chytráka Keltona a vydávají se na cestu, kde se k nim náhodou přidá i Jacqui a později i Henry.. mazec je představa, jak bych se chovala já v různých situacích, ale asi je těžké to určit.. prožijou strašné věci kvůli decce vody, kvůli jednomu loknutí.. ani jsem nevěděla (teď už jo) co se stává s tělem bez vody.. hrozné. Fakt to nechci zažít!

Kniha mě vtáhla, naprosto pohltila a nějakou chvilku nepustila od svých stran. Ani mi nevadily různé medailonky, tolik jich nebylo a vlastně do všeho krásně zapadaly.
Velké plus je i za minimální počet chyb. :)

Super, doporučuji

31.03.2021 5 z 5

Chůze - Cesta k bohatšímu životu Chůze - Cesta k bohatšímu životu Sholto Radford

Vlastně je to celkem hezké čtení, hezké citáty a tak.. jen jsem měla problém se na knihu soustředit a všechno vstřebat (já vím, kniha o meditaci, a já to nezvládnu ani dočíst, abych se soustředila.. :D )

Každopádně jsem to přelouskala. A jako nebylo to špatné, na tůry chodím taky, ale asi je tak neprožívám, začnu se tedy soustředit na vše kolem sebe.. :) začnu si to víc užívat. A uvidíme. :)

"Skutečně objevitelská cesta nespočívá v hledání nových krajů, ale v novém pohledu na svět."

"Pokud se soustředíte na nalezení aspoň něčeho dobrého v každé situaci, zjistíte, že váš život je náhle naplněn vděčností, citem, který živí duši."

30.03.2021 3 z 5