juleska

Jedna z mála knih, co jsem odložila nedočtené. Do cca druhé třetiny se mi líbila, zbytek snad ani nemohl napsat stejný autor. Fakt se to nedalo.

Zamilovala jsem se do té knížky dřív, než jsem ji vůbec začala číst. Proto, jak je udělaná (klobouk dolů, Větrné mlýny). Text je jeden z těch, nad kterým budu přemýšlet ještě nějakou dobu po přečtení.

Jsem řekla bych fanynka NP, kupuji ho (a čtu) od prvního čísla (ještě pod názvem Patron). Takže kniha mě nemohla minout.

Vůbec nevím, proč jsem si tuhle knihu koupila (v Levných knihách). Asi kvůli “psům” v názvu. Ale velmi (velmi!) příjemně mě překvapila. To zvláštní psaní přímé řeči mi nevadilo. On hlavní hrdina stejně v drtivé většině případů mluví spíš sám k sobě (a čtenáři).

Já ji dala a jeden zátah. Čte se velmi lehce. I když téma lehké není. Mj. se mi líbilo vykreslení hlavní mužské postavy. V životě si s prominutím posere všechno, co může a ještě se diví, jak se mu to mohlo stát. Což jsem nedávno někde četla, že je u chlapů obvyklý postup ????

Jedna z knih, kterou byste si rozhodně měli přečíst.

Koupila jsem ji neteři pod stromeček a už ji čtu podruhé (je půlka prosince). A brečím u toho jak želva. Takže dobrý ???? Moc hezky udělaná knížka nejen pro děti.

Já tu knížku našla před domem na lavičce (nutno přiznat, že v naší kolonii si takhle se sousedy předáváme knihy aj. docela běžně), zaujaly mě hlavně ilustrace, posléze i text. Asi si ji nechám už navždy ????

6* za příběh, tohle jsem před patnácti lety měla udělat taky ????

Budu se k ní vracet, až budu mít zase pocit, že jsou všichni lidi zlí :-)

Zezačátku jsem čekala pěknou hovadinu a pak mě to začalo dost bavit. Celkově pro mě nezařaditelné, nejdřív jako by šlo o nějaký western z předminulého století, akorát v něm jezdí auta, pak z pár zmínek o současné kinematografii etc. člověk zjistí, že jde o jen velmi nedávnou minulost. Trochu jako by se Terry Pratchett potkal s Robertem Rodriguezem. Přemýšlela jsem, komu po přečtení knihu pošlu dál. Nakonec jsem si řekla, že nejvíc by ji ocenil některý z potomků mých přátel, cca mezi třinácti a šestnácti lety. Ale zase je to dost sprostý, tak aby mi rodiče nevynadali....

Mám všechny díly. I všechny díly seriálu na DVD. Dokonce bych ještě někde doma vyhrabala VHS s bonusovým materiálem, filmem o seriálu etc. Celkem pravidelně se ke knížce vracím (třeba když jsem nemocná a válím se x-tý den v posteli). Nejvíc mě asi potěšilo, jak doplňuje seriál: některé vtipy fungují líp na obrazovce, jiné vyzní na papíře... Dávám šest hvězdiček z pěti. V tomhle nedokážu být kritická.

Pro mě hrozně příjemný překvapení. Můžu jedině doporučit.

První kniha autorky, která se mi dostala do rukou a příjemně mě překvapila.

Jsem ráda, že tato kniha vyšla (i česky).
Jak už je zmíněno i v komentářích níže, hlavně v druhé polovině se hodně věnuje situacím typickým pro různé vedoucí profese, manažery, školitele etc. Po mě - díkybohu - nikdo nechce, abych přednášela před davy posluchačů, takže tu část jsem víceméně "prolítla".
Na druhou stranu v první polovině jsem se ve spoustě věcí tzv. našla. Takže už si např. nebudu vyčítat, že občas nemám trpělivost na mé rozjívené (nejspíš extrovertní) neteře a utíkám se před nimi schovat někam do klidu. A zároveň jsem o krůček blíž vyrovnání se s některými křivdami z dětství ;)
Blíží se Den nepřečtených knih a tahle je moje letošní. Mezi jinými jsem si ji přivlastnila z dědovy knihovny po jeho smrti a od té doby se (deset let) válela v knihovně mé. Kdybych jenom tušila, jak mě vyprávění o účasti československých skautů na prvním poválečném jaboree dojme! Je to vlastně historický dokument, ale já to četla jako pohádku.
Aktuálně je tu k prodeji v bazaru, občas se objeví v nabídce antikvariátu - jestli někoho z vás zajímá téma skautingu, nebo dějiny (příp. si rádi popláčete), jděte do ní.