Juliette komentáře u knih
Jedna z mála odborných knih, která je psaná čtivým způsobem. Zájemcům o problematiku katarského hnutní mohu jen doporučit.
Čtu hodně romantické knihy, ale tohle bylo děsivě děsivé. Hlavní hrdinové přežili neuvěřitelné věci! No, autorka má opravdu hodně bujnou fantazii, které občas chybí alespoň malý dotek skutečnosti.
Tak ani tento díl nezklamal. Je v podstatě stejně jednoduchý jako ten první.
Velmi útlá kniha s ještě útlejším dějem. Příslo mi to jako by byl děj odvyprávěn heslovitě. Anotace je celkem zajímavá, ale děj odvyprávěn velmi mizerně.
Pouze "návod" na milostná dobrodružství. Pro někoho to může být i inspirativní :-)
Styl psaní i dynamika příběhu. Vše je takové, jak to u této autorky známe. Napínavý příběh prokládaný romantikou a trochou historie. I když mi přišlo, že těch popisných pasáží je tam o trošku více než v jiných jejích knihách.
Velmi jednoduchý příběh. Příjde mi to jako autorčina prvotina nebo jako pokus psát pro mladé slečny.
Na to, že to patří do edice Harlequin, to není vůbec špatná. Celá serie je celkem povedená. Hezky se to čte a není to úplně plytké.
Romanťárna, která má hezký děj a humor. I když "přerod" hlavního hrdiny, který je plný cynismu a tvrdý podnikatel, na muže, jenž dokáže vyjádřit své city, byl dost rychlý a tak trochu k neuvěření.
Tak tato kniha nejen, že má pěkný děj, ale je též humorně napsaná. Sice začátek se trochu pomaleji rozjíždí, ale pak vše nabere pěkně rychlý spád a člověk se od knihy nemůže odrtrhnout.
No nevim, nevim. Jako román by to ještě ušlo, ale jako upířina nic moc. Tenhle směr se autorce moc nevydařil. Romantické detektivky i romace z historie jsou dobré, ale tady tak nějak nezvládla ten mystický prvek upírů. Chvílemi mi to přišlo i dosti chaotické a nepřehledné.
Nevulgární kniha, která je zaměřena na sex a vše kolem něj. Je plná pěkných, uměleckých fotografiích, která nepohoršují. :-)
Překvapivě dobré zakončení. Po minulém díle jsem měla strach, jak to všechno skončí. Ale bylo vidět, že to autorka měla docela dobře promyšlené. Kniha byla stejně čtivá jako ty předchozí díly a možná i o trochu více dramatičtejší.
Reklamní kampaň k tomuto dílu byla větší než samotné dílo, ale to se dalo u tohoto tématu očekávat.
Po dějové stránce je to romatický příběh, který je okořeněný torchu pikantnejším sexem. Ale na obyčejnou "romanťárnu" je to úžasně napsané. Velmi dobře se to čte. Už jen ten samotný styl napsání příběhu potěší. (Samozřejmě, že na tom má zásluhu i překladatelka). Už dlouho jsem neměla v ruce překladovou knihu, která by si tak umně vyhrála s jazykem.
Kniha pro ty, kdo se chtějí něco dozvědět o filozofii stravitelným způsobem.
Dosti zvláštní podání hodně známých věcí. A velmi čtivé.
Podle mě autorka docela dobře zvládla navázat na odkaz M. Mitchellové. A rozhodně to nebylo nic lehkého. M. Mitchellová je jen jedna. Jelikož už nemohla prcavot s atmosférou plantážnického Jihu, postavila to na něčem jiném. Scarlett zde nachází jiný cíl a přehodnocuje své postoje. Vždyť v polsedním dilu Jih proti Severu to k tomu i vede. Jakoby si na konci knihy uvědomila hloubku lásky ke svému manželovi.
Jelikož čtenáři a i nakladatel požadovali od A. Ripley happy end se známymi postavami, nemohla zas až tak zůstat u původního chování osob. To by totiž opět byla kniha bez konce.
Knihy ze současnosti jsou snad i lepší než její historické romance. Mají šmrc a spád. Nejlepší je tu pes Rambo.. :-)
Román je opět skvěle napsaný, tak jako i jiné knihy této autorky, ale vztah Kate a Sebastiana začíná připomínat telenovelu.
Hezký romantický příběh s tak trochu detektivní zápletkou. Je hezké, že u některých vydrží láska tak dlouho...
Jinak dobře napsaná kniha, která má vyvážené prvky romantiky a napětí. Tudíž se zde neřeší jenom "mám mě rád, nemá mě rád", jako u většiny romantických knih. (Ne že by to u některých nebylo velmi dobře napsané :-) )