justify justify komentáře u knih

Navzdory mým blízkým Navzdory mým blízkým Raphael Selbourne

Bohužel, jsem knihu po pár stránkách odložila. Byla dost nudná a i když obvykle dávám knize šanci tak 50 stránek, tady jsem se neprokousala ani začátkem.

31.01.2016

Pusinka Pusinka Sophie Hannah

Ze začátku to byla celkem nuda. Děj se trochu začne vyvíjet až tak po 100 stránkách, což je hodně slabé a chápu, že někteří čtenáři knihu raději odloží a sáhnou po něčem zajímavějším. Nicméně po těch 100 stránkách už je to celkem zajímavé a jsem hodně zvědavá, jak to všechno skončí. Trochu mi to stylem psaní připomíná knihu Zmizelá od Gillian Flynnové. Také začátek hodně velká nuda,po 150ti stránkách se začínalo něco dít a konec jsem dočetla prakticky se zatajeným dechem. Chtělo by to méně popisů míst kde se postavy vyskytují a gest postav plus v Pusince mi hodně vadil i dlouhý popis nepodstatných myšlenek postav. Skoro by se to dalo nazvat filozofováním. Chápu že autorka chtěla co nejpřesněji vylíčit děj a popsat prostředí, ve kterém se postavy vyskytují a více čtenáři přiblížit myšlenkové pochody postav, ale v této knize to bylo na úkor děje a to prostě čtenáře nudí.

24.01.2016

Uvězněna v rodné zemi Uvězněna v rodné zemi Katja Schneidt

Kniha se mi líbila ale bohužel i v tomhle případě si za problémy může autorka sama. Mahmud jí přeci na začátku vztahu upozornil, co po ní bude vyžadovat, že se bude muset vzdát svého života, rodiny, zvyků i práce...stejně se autorka rozhodla, do toho vztahu jít. Je dobře že spolu neměli děti, byli by to chudáci.

07.12.2014

O nevěře trochu jinak O nevěře trochu jinak Ida Myslikovjanová

Právě tuto knihu čtu a líbí se mi jak autorka k nevěře přistupuje a vyvrací divný pohled na nevěru Miroslava Plzáka.

26.06.2014

Přežila jsem Přežila jsem Immaculée Ilibagiza

Tuhle knihu jsem přečetla rychle. Teď čtu pokračování.

03.06.2014

Zotročená - V pasti obchodníků s bílým masem Zotročená - V pasti obchodníků s bílým masem Sarah Forsyth

Kniha byla zajímavá, přečetla jsem jí jedním dechem. Jen bych autorce vyčetla naivitu, když odpovídala na inzerát, mohlo už jí dojít, že něco nehraje.

02.05.2014

Zničená Zničená Touria Tiouli

Kniha mě zklamala. Dala by se pojmou jako popis Dubaje a historie ale o autorce a jejím životě tam toho moc není. Opravdu mě nebavilo, louskat 30 stran o Dubaji, popisu míst kde žila a historii Dubaje, abych se nakonec dostala ke stručnému popisu událostí autorčina života. Takže jsem přečetla nějakých 50 stránek a poté zklamaně knihu vrátila s tím že už po ní nikdy nesáhnu.

02.05.2014

Milagros Milagros Delia Fiallo

No přiznám se, tato kniha patří k těm slabším co jsem četla.

Právo na lásku Právo na lásku Delia Fiallo

Kdysi jsem viděla telenovelu a lákalo mě, přečíst knihu. Nemohla jsem jí nikde sehnat a když se mi to poštěstilo, rozhodně jsem nelitovala.

Kasandra 2 Kasandra 2 Delia Fiallo

Poutavé a zajímavé čtení, ráda jsem si knihu znovu přečetla.

Kasandra 1 Kasandra 1 Delia Fiallo

I po letech stále pěkné počtení.

Vypůjčené životy Vypůjčené životy Francisco P. Pajaro

Ráda jsem si znovu připomněla příběh krásné Fernandy a vzhledem k tomu, že už si nepamatuju jak přesně to v seriálu bylo, se mi kniha moc líbila. Jen škoda že nikde není k sehnání druhý díl:-(

Vypůjčené životy II Vypůjčené životy II Francisco P. Pajaro

První díl mám ale druhý nemůžu nikde sehnat:-(

28.04.2014

Tati, prosím ne! Tati, prosím ne! Barbara Naughton

Hrozný a to jak se zachovala její matka... to snad ani nebudu komentovat.

28.04.2014