kacimilek komentáře u knih
Výborná kuchařka nejen pro začínající kuchařinky. Dozvěděla jsem se tam spoustu nových tipů, fíglů a samozřejmě receptů. Ačkoliv recepty hledám také na internetu, nikdo mi nezaručí, že se mi pokrm povede, za to tato kuchařka ano. Myslím, že knihu mohu doporučit.
Knihu jsem začala číst s tím, že se bude doopravdy jednat pouze o zážitky v oku hurikánu. Zhruba do čtvrtiny knihy jsem u této myšlenky vydržela, ale poté, co se dostali z oka ven a zbývalo až moc stránek na pouhý závěr, jsem zjistila, že to má mnohem hlubší rovinu. Nemyslím, že je to v pravém slova smyslu detektivka. Ano je tam nějaká ta "vražda" a nevyřešená záhada, ale jako tento žánr jsem to opravdu nebrala.
Ačkoliv recenze na tuto klasickou knihu jdou až neuvěřitelně kladné, já se u ní nudila. Dělalo mi velké potíže přečíst ji celou. Nakonec jsem to však zvládla a považuji to za malinké vítězství. Mně osobně příběh nic nepřinesl, ale věřím, že jiným se děj, který plyne velmi pomalu, líbí.
Slzy pouště zaznamenávají příšernosti války, kterým je těžké uvěřit a přece nejsou nemožné. Pro mě velmi emotivní příběh jedné mladé ženy, která měla vlastně nakonec docela štěstí.
Dílko jsem četla už dříve. Kniha byla zajímavá a napínavá, ale není to to, co by mě opravdu nadchlo. Nicméně určitě knihu doporučuji dětem (především chlapcům) ve věku zhruba do 13 let. Pak už je asi dílo nezaujme.
Knihu jsem si koupila s touhou dozvědět se něco nového a alespoň do jisté míry ověřeného. Kniha mě však zklamala tím, že jen a pouze spekuluje, co by bylo, kdyby... Prolíná si tady více teorií o tom, jak to bylo a jak to mohlo být. Dílo mě neuspokojilo.