Kačka_knihomol Kačka_knihomol komentáře u knih

Až na kost Až na kost Ellison Cooper

Po (za mě) slabší dvojce stál tento díl opět za to! Super spád, nečekané zvraty (ale ano, i pár průhlednějších), propracovaná dějová linka, napětí do posledního okamžiku. Celou tuto sérii jsem si zatím neskutečně užila a každou knihu přečetla během pár odpolední.

27.04.2022 5 z 5

Černé léto Černé léto M. W. Craven

Na tuto knihu jsem se kvůli vysokému hodnocení hodně těšila. Nevím, čím to bylo, ale ze začátku mě čtení moc nebavilo a chvíli trvalo, než jsem se do příběhu dostala. Nicméně potom to už byla jedna velká jízda, kdy se mi nechtělo knihu vůbec odkládat. Postava Tilly je podle mě hrozně zajímavá a pro detektivky poměrně neobvyklá, ale o to více mě osobně baví. Poe je takový "detektivní klasik". Knihu hodnotím velice pozitivně a určitě si v budoucnu koupím i další díly této série.

03.01.2021 5 z 5

Stalker Stalker Lars Kepler

Ač velmi nerada, hodnotím "jen" čtyřmi hvězdami. Příběh byl napínavý, krásně odsýpal, opět mé oblíbené krátké kapitoly, dějová linka na pozadí. ALE... konec mě nějak neuspokojil, nepřišel mi moc reálný. Nechci nic prozrazovat, ale opravdu by vrah tohle všechno a tak dlouhou dobu dokázal? Opravdu by mohl dělat profesi, kterou dělal? Opravdu by u jedné z vražd proplul policii nepozorovaně před očima? A opravdu by mohl mít tak silnou motivaci? Tohle mi tam dost nesedělo a cítila jsem se kvůli tomu po dočtení knížky dost rozpačitě - proto hvězda dolů.

08.01.2022 4 z 5

Seznam hostů Seznam hostů Lucy Foley

Na tuhle knížku jsem se hrozně těšila, zahlédla jsem ji v katalogu jako novinku a popis mě hned zaujal. Bála jsem se ovšem koupit ji hned, proto jsem počkala, až se tu objeví alespoň pár hodnocení, jestli za to stojí nebo ne - to bylo po pár dnech od vydání okolo 85 %, tak jsem si řekla směle do toho - a rozhodně nelituji, co více, doporučuji! Hrozně mě baví střídaní pohledů hned několika postav a zároveň také skoky v čase (přehledně označené, žádné ztrácení se v ději). Do toho málo popisů (díky!), hodně dialogů, spoustu děje a chytlavá zápletka, která se na konci parádně "rozuzlí". Navíc je to pro mě super oddychovka od "klasických" detektivek - doporučuji všema deseti!

19.11.2021 5 z 5

Lovci hlav Lovci hlav Jo Nesbø

Co k této knize říct - je to Nesbø, který by ode mě dostal 5 hvězd vždy, ať už by napsal cokoliv (jak jen to dělá?). Což nic nemění na tom, že kniha byla velice čtivá, plná napětí, dokázala čtenáře pohltit a i překvapit. Do TOP5 autorových knih bych ji asi nezařadila, konkurence Harryho Holea je veliká, co si budeme povídat. Na konci jsem se navíc trošku ztratila v rozuzlení, ale to je jen malá vada na závěr. Přečteno doslova jedním dechem během jednoho odpoledne - i přes drobné výhrady doporučuji!

13.11.2021 5 z 5

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Miluji střídání pohledů postav! A zde je to navíc tak protkané napětím, že člověk prostě musí číst dál. Každý další díl této série se mi zdá lepší a lepší (snad to tak bude pokračovat). Knihu (i sérii) doporučuji a autora řadím rozhodně mezi své TOP5.

Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Už pár dní se odhodlávám napsat komentář k této knížce, ale nějak pořád nevím, co si o ní myslet. Souhlasím se spoustou starších komentářů - že se toho autorka snažila říct mnohem více, než jak to na první pohled vypadá, na druhou stranu je to dost zvrácená utopie. Taky jsem měla po úvodním nadšení čtenářů po vydání knihy mnohem větší očekávání. První půlka knihy mě vůbec nezaujala, děsila i znechucovala, čím více se však objevoval příběh Marcose, tím to bylo lepší.

Co je nejšílenější - uvědomujete si, že takhle vlastně žijeme dnes, jen místo lidí se tohle všechno děje zvířatům? Nejsem vegetarián, ani po přečtení knihy, ale tohle mě nějak tak zasáhlo. Testování, "čisté" kusy, klece, odebírání mláďat matkám, chovní jedinci, inseminace... i když hodnotím "jen" 3 hvězdami, nelituji přečtení.

07.01.2023 3 z 5

Ať se rozhodneš jakkoli Ať se rozhodneš jakkoli Jakub Szamałek

Skvělý příběh, já jsem nadšená. Na začátku mi trošku trvalo si zvyknout na polská jména, ale to byla asi jediná věc, co mi na knize neseděla. Originální téma, zajímavá zápletka, sympatické věrohodné hlavní postavy a to gradování napětí na konci - krása. Čím víc se konec blížil, tím byla kniha více a více neodložitelná. Hodnotím samozřejmě známkou nejvyšší a doporučuji k přečtení!

22.10.2022 5 z 5

Drahá ženo Drahá ženo Kimberly Belle

Jo, já jsem s knihou spokojena. Mám ráda vyprávění z pohledu více postav, navíc jak to skutečně je jsem prohlédla opravdu až na konci. Kniha měla spád, napětí, nepřišlo mi ani, že by autorka nějak příběh uměle natahovala. Vše bylo na závěr hezky vysvětleno a odhaleno, což je za mé také další plus (nemám ráda otevřené konce a prostor pro domněnky). Hodnotím plným počtem.

16.08.2022 5 z 5

Děti ohně Děti ohně Victoria Jenkins

Kniha se četla sama, oceňuji krátké kapitoly, které dělají celou knihu velice dynamickou - navíc střídání pohledů různých postav dotváří ještě větší napětí. Postav není mnoho, takže příběh působí velmi přehledně. Závěr pro mě rozhodně překvapivý, ale ne nepředstavitelný. Na této autorce se mi líbí, že neztrácí čas dlouhými popisy, ale soustředí se zejména na děj.

Nutno ještě zmínit, že jsem četla pouze druhý a třetí (tento) díl série, což bylo občas v příběhu na škodu, neboť mi lehce unikala linka táhnoucí se v pozadí.

Celkem za mě: 92%

28.12.2020 5 z 5

Zabijáci Zabijáci Jussi Adler-Olsen

K autorovi jsem se dostala vlastně zcela náhodou, když mi tato série byla darována. Zfilmované díly jsem viděla a byla z nich nadšena, knihy navíc ještě toto nadšení předčily. Kromě skvělého příběhu a zápletky (které už člověk ale očekává z filmů) jsou knihy naprosto brilantně napsané, plné napětí - což platí i o tomto dílu série, který se mi líbí ještě více, než první Žena v kleci. Autor zkrátka opravdu umí, doporučuji všem milovníkům detektivek!

18.01.2025 5 z 5

Terapie Terapie B. A. Paris (p)

Musím se přiznat, že jsem čekala malinko víc. Kniha byla ve své době hodně probíraná na sociálních sítích a já se jako vždy nechala "zinfluencovat"... bavila mě, vtáhla mě, byla velice napínavá a dobře napsaná, ale - čekala jsem trochu propracovanější zápletku, bylo to takové plytké. Nicméně i tak jsem spokojená, hodnotím plným počtem, ale doporučení si nezaslouží :-)

23.04.2024 5 z 5

Hra o duši Hra o duši Javier Castillo

Na tuto knihu jsem se hned po dočtetení "Ztracena v bílém šumu" moc těšila a rozhodně nejsem zklamaná. Byla tedy o chlup horší než zmíněný první díl, ale i tak stál příběh rozhodně za to. Co mi trošku vadilo byla Miren - chovala se jako husa už v prvním díle? :D Jinak nemám co vytknout, čtivý příběh, opět popsaný z pohledu několika postav, což ještě dodalo více na napětí.

11.08.2023 5 z 5

Ztracena v bílém šumu Ztracena v bílém šumu Javier Castillo

Perfektní kniha, od které jsem se nemohla odtrhnout. Naprosto mě vtáhla, střídání časových období i pohledů postav mi velice sedělo. Přečteno opravdu jedním dechem, velmi doporučuji a hodnotím plným počtem.

07.05.2023 5 z 5

Milá pani Birdová Milá pani Birdová A. J. Pearce

Tato kniha se mi moc líbila. S postavami jsem se velmi rychle zžila a s napětím čekala, jak se to celé vyvine. Nemám vlastně co vytknout, příjemní hrdinové, spousta emocí i naděje na konci (a zároveň ne úplně jasný happyend). Doporučuji k přečtení a hodnotím plným počtem hvězdiček.

16.04.2023 5 z 5

Cizinky ve vlaku Cizinky ve vlaku Lisa Unger

Velmi čtivá knížka, napětí nechybí (i když některé spojitosti prokoukne čtenář mnohem dříve, než jsou odhaleny, takže úplný wow efekt se při čtení nekoná). Mě osobně zde sedí vyprávění z pohledu několika různých postav. Čtyři hvězdičky jsou podle mě férové hodnocení (není to úplně dokonalá kniha bez nedostatků, na druhou stranu jejího přečtení nebudete litovat :)).

11.05.2022 4 z 5

Jak být šťastný Jak být šťastný Eva Woods (p)

Ze začátku jsem se musela do této knihy hrozně nutit (nevím proč, nějak mě nevtáhla). V té chvíli bych byla hodnotila max. 3 hvězdičkami s přivřeným okem. Postupně jsem si ale postavy oblíbila a začala být zvědavá, jak že to s nimi vlastně dopadne. A najednou kniha dostala úplně jiný spád. Ale hlavně - i když je od začátku jasné, jak to s Polly dopadne, stejně jsem brečela jako želva, což se mi u knížky stalo úplně poprvé. Tak moc jsem si nakonec postavy oblíbila. Nicméně 5 hvězd si pošetřím pro díla, která mě bavila od začátku do konce, takže hodnotím "jen" 4*.

07.05.2022 4 z 5

Nejšťastnější muž na Zemi Nejšťastnější muž na Zemi Eddie Jaku (p)

Přiznám se, pro mě to nebyla kniha, po jejíž přečtení bych vstala a řekla si - budu dělat věci jinak. Nicméně skvěle se četla, byla plná emocí, pana Eddieho obdivuji a smekám, že i přes tolik negativních zážitků a traumat si dokázal stále uchovat svoji laskavost a pozitivní myšlení. Není ani možné se vžít do toho, čím vším si musel projít. A souhlasím, že pokud by každý z nás byl alespoň o maličko laskavější, byl by svět hned lepší místo pro život. Díky za tuto knihu, doporučuji k přečtení.

10.03.2022 5 z 5

Haunting Adeline: Stíny nad Adeline Haunting Adeline: Stíny nad Adeline H. D. Carlton

Na úvod musím říct, že nejsem čtenářem tohoto žánru a kniha podobného typu pak byla mojí prvotinou. Nicméně jsem si ji poměrně užila, pokud se to tak dá pojmenovat. Střídání pohledů postav, různé zvraty, postupné odhalování tajemství... nelituji a druhý díl si určitě také přečtu.
Půl hvězdy přece jen dolů za nesourodý charakter postavy stalkera. Jakože, nesnášíš násilí na ženách, ale ve volném čase si ho mile rád dopřeješ?
Jo! A co teda musím vypíchnout je nádherná obálka i potisk stran knihy, to se povedlo moc.

18.01.2025 4.5 z 5

Cirkadiánní kód Cirkadiánní kód Satchin Panda

Celkově jsem s knihou velmi spokojena. O seberozvoj, pozitivní myšlení, energii a plánování se velmi zajímám, takže základní trojice spánek-jídlo-pohyb mě již nepřekvapí, nicméně i tak jsem se v knize dozvěděla spoustu nových podnětů. Samozřejmě nemůže člověk 100 % času plnit 100 % doporučení, což na konci knihy zmiňuje i sám autor, ale každé malé zlepšení se počítá. Sama nyní některé nové tipy zkouším, tak uvidíme :-) Pokud vás toto téma zajímá a jste otevření změnám (a máte tu možnost je aplikovat), knihu určitě doporučuji.