kalinka99 kalinka99 komentáře u knih

Archerův hlas Archerův hlas Mia Sheridan

Moc pěkná kniha. Četla se sama. Líbil se mi nápad, že Archer měl problém mluvit a v tomhle si myslím, že je ta knížka výjimečná. K tomu ještě krásně vyobrazená příroda. Rozhodně doporučuji a hodnotím jenom kladně.

04.12.2018 5 z 5

Simona Monyová Simona Monyová Jiřina Veselá

Dle této knihy mi vyvstalo v mysli pár příběhů, které autorka napsala. Smutné, tragické, ale přece reálné.

02.12.2018 5 z 5

Memento Memento Radek John

Opravdu smutná kniha o drogách. Stále jsem hlavnímu hrdinovi věřila, že to dobře dopadne. Je vidět jaká je tenká hranice života se smrtí či troskou a jak člověk do toho rychle spadne a ani neví jak. Smutné je, že za většinu můžou rodiče jejich přístupem, i když si myslí, že to myslí dobře. Zajímavé téma, co se týče totalitního režimu a jak to chodilo především v hlavním městě mezi narkomany.

27.11.2018 5 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Název by měl vypovídat o něčem jiném a ne o pohádce, že zrovna v Osvětimi dopadlo všechno dobře. Pro mě zklamání.

21.11.2018 2 z 5

Válečný soud Válečný soud Sven Hassel (p)

Opravdu mám ráda autora, ale tahle kniha mi dělala problém. Některé pasáže byly nudnější nebo jsem se lehce zamotala. Každopádně na něj nezanevřu a určitě se pustím do dalšího dílu.

17.11.2018 3 z 5

Božský Božský Christina Lauren

Poslední kniha ze série téhle spisovatelky. No, řekla bych, že už nic moc nebylo čekat a hned jsem věděla, jak to dopadne. Tedy průměrná oddechová kniha na odpoledne.

24.10.2018 3 z 5

Štěstí je zadarmo Štěstí je zadarmo Michaela Klevisová

Příjemné a oddechové příběhy o kočičkách. :)

22.10.2018 5 z 5

Srdceboly Srdceboly Simona Monyová (p)

Od knihy jsem se nemohla odtrhnout. Řekla bych, že tohle zažívá spoustu osob v dnešním reálném životě a je těžké se z toho určitě vyhrabat, ale hlavní hrdinka ukázala, že to jde.

19.10.2018 5 z 5

Dovolená s moderním fotrem Dovolená s moderním fotrem Dominik Landsman

Výborná kniha pro zasmání. Vtipné a často reálné věci, které občas dělá i můj přítel.

18.10.2018 5 z 5

Dívka z nočních můr Dívka z nočních můr Kendare Blake

O moc lepší jak první díl to nebylo. Chyběla mi pořád ta zápletka jak u prvního dílu.

09.10.2018 2 z 5

Anna krví oděná Anna krví oděná Kendare Blake

No, k tomuhle není ani moc, co říct. Námět zajímavý, ale chybí mi napětí a pořádná zápletka.

06.10.2018 2 z 5

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Kniha krásná, čistá příroda, protkané osudy a především chytlavě napsané. Až na ten konec, který jsem opravdu nečekala.

06.10.2018 5 z 5

Láska z deníku Láska z deníku Sarah Jio

Kniha se úžasně četla. Příběh mě dokázal naladit na pozitivní náladu a prožívat příběh s hrdiny jak z minulosti, tak v přítomnosti.

29.09.2018 5 z 5

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Krásná kniha. Nemohla jsem se od ní vůbec odtrhnout. Jediné, co mě mrzí je, že konec byl neúplný a že se poté v přítomnosti Josef s Minkou nesetkal.

20.09.2018 5 z 5

Holčička, která milovala hřbitovy – a jiné povídky Holčička, která milovala hřbitovy – a jiné povídky P. D. James (p)

Výborné detektivní povídky. Ač je moc nečtu, tak si od této autorky určitě nějaké ještě přečtu.

14.09.2018 4 z 5

Osud mě má rád Osud mě má rád Simona Monyová (p)

Příjemná kniha na jedno odpoledne. Holt hlavní hrdinka měla štěstí i přes těžký začátek, ale za to jí patří obdiv.

28.07.2018 5 z 5

Roznese tě na kopytech Roznese tě na kopytech Simona Monyová (p)

Kniha napsaná životem. Chlap se zblázní do mladé ženské a lže až se mu nakonec vše začne mstít i přes varování okolí. Mrzí mě nedokončený konec.

10.07.2018 3 z 5

Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Každá kniha mě od této autorky nesmírně zasáhne. Vím, že tohle je smyšlený příběh, ale přesto se tyto věci děly a je to napsané na základě skutečnosti. Chvilkami jsem cítila jako bych byla i já uprchlíkem, jak mě příběh vtahoval.

03.07.2018 5 z 5

Štěstí mi uniká mezi prsty Štěstí mi uniká mezi prsty Agnès Martin-Lugand

Další skvělá knihy od této spisovatelky. Její knížky jsou velmi čtivé. Mě se by se líbilo třeba víc stránek navíc nebo třeba zakončení po pár letech, ale i tak hodnotím pozitivně.

03.07.2018 5 z 5

Hračka Hračka Sylva Lauerová

Začátek se četl hůř a škoda, že postavy nejsou více rozvinuté. Konec jsem také očekávala lepší než opět na domyšlení. Jediné plus je místo v ráji, kdy to tomu příběhu dodává šmrnc.

27.06.2018 3 z 5