Kami33 Kami33 komentáře u knih

Matčin hrob Matčin hrob Lisa Regan

Zatím nejlepší kniha celé série. A i Josie je zase hned o něco sympatičtější, když vidíme, co má za sebou.

02.05.2022 5 z 5

Oběť 2117 Oběť 2117 Jussi Adler-Olsen

Jsem příznivcem této řady, a tak i když tento díl nepovažuji za nejlepší, přesto ho hodnotím dobře. Kdo má Carla, Asada, Rose a ostatní rád, bude spokojený. I když, jak již bylo zmíněno, o detektivní příběh je zde pouze okrajový. Jak by řekl Asad: "Velbloud si odskočil, ale karavana kráčí dál."

08.03.2022 4 z 5

Němý křik Němý křik Angela Marsons

Hlavní hrdinku jsem si oblíbila poměrně brzy, děj hezky ubíhal. Odkazy na Kiminu minulost jsou podle mě příjemná nadstavba celého příběhu.

30.05.2021 5 z 5

Spravedlnost Spravedlnost Lee Child

Od první knihy Jatka ušel Reacher dlouhou cestu. V něčem se změnil v něčem zůstal stejný. Ale pořád jsou knížky s ním pohodové, zábavné čtení a u této jsem se bavila obzvlášť. Opravdu, trochu parodie, trochu pohádka, ale proč ne. Za mě skvělé.

03.01.2021 5 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

U této série postupuji opačným směrem - od Smrtící bílé k Volání kukačky. Nevím jestli to je tím, že hrdiny už "znám", ale mě se tahle knížka moc líbila.

23.09.2020 5 z 5

Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

U Cartera už čtenář trochu ví, co může očekávat. Čtivý, napínavý děj, minimálně tři velmi brutální vraždy, krátké kapitoly, zajímavý motiv. V této knížce je zejména motiv to, co lze vyzdvihnout. Neočekávané, smutné.

10.11.2019 5 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Knížku jsem četla již několikrát a vždy mě znovu překvapí, jak člověka vtáhne do děje. Za mě skvělé oddychové čtení.

20.10.2024 5 z 5

Muž z ostrova Lewis Muž z ostrova Lewis Peter May

Po Skále jsem se vrhla na pokračování a moc se mi líbilo. Napínavý příběh, který vás vtáhne do děje. Super

23.07.2024 5 z 5

Genesis Genesis Chris Carter

Při dvanáctém díle už všichni víme, co můžeme u Cartera čekat. A protože to čekáme, nejsme tolik zaskočeni brutalitou, i když za mě možná by šlo trochu ubrat. Jinak opět skvělé čtení.

28.05.2024 5 z 5

Doručovatelky Doručovatelky Alex Smith (p)

Docela svižná detektivka, která se hezky čte. Určitě si od autora ještě něco přečtu

12.05.2024 5 z 5

Ukradené životy Ukradené životy Patricia Gibney

Napínavé čtení, možná malinko překombinovaná zápletka, ale to nic neubírá na čtivosti. Díly čtu na přeskáčku, jak se mi dostanou do ruky, proto jsem si k Lottie už našla cestu. Jen v tomto díle si myslím, že by měla zvedat telefony, když jí volá někdo blízký /mohla si pár starostí ušetřit.

18.02.2024 5 z 5

Vysoký účet Vysoký účet Louise Penny

Velmi milé počtení. Inspektor Gamache je tentokrát sám v podezření ze spáchání trestného činu. A také se ukazuje, že ani on neví vždycky všechno.

18.11.2023 5 z 5

Hodná a zlobivá holka Hodná a zlobivá holka Michael Robotham

Jeden psycholog, jedna zvláštní dívka a jedna vražda tvoří zajímavý příběh, který se čte moc hezky. Evienina schopnost, poznat kdo lže a kdo mluví pravdu, je na zamyšlení. Kdybychom jí měli, byl by to dar nebo prokletí?

08.10.2023 5 z 5

Mucholapka Mucholapka Dominik Dán

Tak i když detektivové velmi brzy vědí kdo, je nutné to ještě dokázat. Tak trochu jiný díl, ale nebojte jinak je to typický Dán.

01.10.2023 5 z 5

Krásné tajemství Krásné tajemství Louise Penny

Poklidné tempo, ale vyšetřování dává tušit, že se blíží těžké časy (jak pro Armanda Gamache, tak pro inspektora Beauvoira).

24.08.2023 5 z 5

Žena mého života Žena mého života Tim Weaver

No, zápletka byla trochu divoká, ale četlo se to dobře.

22.06.2023 5 z 5

Na dně Na dně Rachel Caine (p)

Velmi napínavé. Začátek trošku pozvolný, ale pak nejde knížku jen tak odložit. I když podezřelých není mnoho a dá se dopředu určit, kdo za událostmi stojí, nic to neubírá na dramatičnosti příběhu.

18.04.2023 5 z 5

Napsáno krví Napsáno krví Chris Carter

Napínavé, čtivé. Garcia je zde opět trochu do počtu a chování Angely je místy také trochu zarážející, ale to nic neubírá na čtivosti této knihy.

22.07.2022 5 z 5

Ztracený Ztracený Tim Weaver

Další díl a další příběh Davida Rakera. Tentokrát hledá mladého muže, který se jednoho dne ztratil v metru. Příběh opět o trochu jiný než předešlé. Jen bych možná nakonec uvítala malé vysvětlení právě k Samově osobě. Ale jinak opět zábavné čtení.

15.05.2022 5 z 5

Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Čtivé, napínavé, také si myslím, že si přečtu další díl.

08.04.2022 5 z 5