Kami33 komentáře u knih
Docela hezká detektivka. Lottie není zrovna sympatická, ale upřímně to zde není asi nikdo. Třeba se to změní. Určitě jí dám ještě šanci.
Souhlasím s předchozími komentáři - nenáročná knížka, která se přečte poměrně svižně. A ano závěr je sladký, ale na druhou stranu proč ne.
Jeden psycholog, jedna zvláštní dívka a jedna vražda tvoří zajímavý příběh, který se čte moc hezky. Evienina schopnost, poznat kdo lže a kdo mluví pravdu, je na zamyšlení. Kdybychom jí měli, byl by to dar nebo prokletí?
Tak i když detektivové velmi brzy vědí kdo, je nutné to ještě dokázat. Tak trochu jiný díl, ale nebojte jinak je to typický Dán.
Po mnoha knihách Karin Slaughter jsem se dostala k její první. A jsem velmi mile překvapena. Vraha jsem samozřejmě také uhodla dost brzy (ono to skutečně nebylo těžké), ale i tak byla knížka příjemným a oddechovým čtením.
Hezké čtení. Nic není tak, jak se zpočátku zdá. Autorka rozuzlení dávkuje postupně a čtenáře tak udržuje v napětí.
Zajímavý námět. Knížka má spád a čte se skvěle. Za mě velká spokojenost.
Paní Klevisová umí... Umí rozepsat charaktery jednotlivých postav tak, že jsou snadno uvěřitelné. Umí napsat knížku tak, abyste se ani chvíli nenudili. Umí vtáhnout čtenáře do děje. Prostě paráda.
Vzhledem k tomu, že mám přečteny všechny díly série s Lincolnem, a je to můj oblíbenec, nemohu hodnotit jinak než za pět. Víte, co čekat, a to se vám také dostane. Napětí, trocha poučení, něco humoru a postupné odkrývání zápletky. Mě to stačí.
Děj rychle ubíhá a než se nadějete je konec. Možná se dá číst i bez znalosti předchozích dílů, ale určitě je lepší číst tuto sérii s Martinem Servazem postupně.
Po zdánlivě klidnějším předchozím díle přichází velmi napínavé rozuzlení mocenského boje v Sureté. Inspektor Gamache bojuje ze všech sil a nakonec...
Poklidné tempo, ale vyšetřování dává tušit, že se blíží těžké časy (jak pro Armanda Gamache, tak pro inspektora Beauvoira).
Moc se mi líbí to kouzlo, díky kterému se člověk přenese až do Kanady a traví čas se svými starými známými z Three Pines.
Ano, je to čtivá knížka. Ale to je bohužel málo. Děj je překombinovaný, odkrývání minulosti odhaluje spoustu časových i faktických nesrovnalostí. Příběh připomíná pohádku Jak pejsek a kočička vařili dort: "... a když tam dáš takových věcí sto, tak bude stokrát dobrý..." Ne ne, takhle to nefunguje. Ani když dáte dohromady vraha na útěku, drogy, prostituci, tajné dítě, mafiána, zabijáka, FBI, vraždy, tajemství, velkou love story a na závěr hollywoodský kýč. Alespoň za mě ne.
Za mě poněkud pomalejší rozjezd, ale pak už to bylo zábavné. Moc by mě zajímalo jestli obraz Rumunska je vykreslený podle skutečnosti. Pokud ano...
Knížku jsem už jednou četla pod názvem Dvanáctá oběť. Ale ať se je název jakýkoliv, příběh je to napínavý, čtivý a kdo má Harryho Boshe rád, bude spokojený.
Bohužel nečtu příběhy inspektora Gamache postupně od začátku
Proto se stalo, co se stát muselo. Nejdřív jsem četla Pohřběte své mrtvé a až nyní Hladového ducha. No, nakonec to bylo docela zajímavé. Víte, jak to dopadne a postupně zjišťujete co.
Super. V polovině si myslíte, že už víte skoro všechno, a pak zjistíte, že nevíte skoro nic.